Женички, мене изгледа ми паѓа чепот. На бришење приметив како лигав/кафен исцедок. Се слушнав со докторот што ќе ме пораѓа и ми рече да не се секирам, рано е и се спрема матката за пораѓај. Ми рече само ако почнат контракции тогаш да одеме. Јас болки немам. Кога се породивте вие после чепот? Додуша не ни знам дали е тоа ама сигурно, што друго ќе биде кафено и лигаво.
Мене негде од 38 почна да ми паѓа, се породив 41+3 Докторот и мене ми имаше кажано дека не почнува процес одма
Јас тој фамозен чеп не приметив да ми паѓа . Ако може да биде само како лигав го имав неколку дена. Ама кафено не сум имала. А за колку време сме се породиле е различно. Мене ми рекоа имаш време, а за неполни 24 ч се породив. Ајде се ближи крајот мајче
Да и треба ако имаш земено пример 60 вкупно, а примаш по 1 на ден клексан а подаваш порано не прошле 60 дена неможе да ти извади потврда за примени гиникологот значи мора да поминат деновите точно 60 дека си ги примил сите. Ако не можеш до толку да чекаш тие што си примил на пола извештај да подадеш за поврат па кога ќе ги ставиш другите пак со копија истиот извештај да подадеш пак.
Чепот ми падна сабајле во 09ч, боллите почнаа околу 12ч, а се породив вечерта пред 19ч Кај мене беше како белка од јајце, баш бел, густ.
Jas probav se prirodno I dopolnitelno zwmav sirup sto mi go preporaa ovde I mi potvrdija co apteka I aqua maris sprej..obicen....ama vlcabe se ubiv od kaslanje duri se vadam od pamet posto I stomakot se stega od kaslanjr..bev kaj maticniot mi rece virus travels od 7 do 14 dena kaslicata nemalo potreba od antibiotics posto na plug sum ok..a epten kadlam me umori veke 5 den.....verojatno treba vreeme...ke ti pustamslika od sirupot.
Гаргара со сол и вода, прегорен шеќер со путер и млеко, чај од свеж ѓумбир, зрно бибер да грицкаш за да не кашлаш, мед, супа пилешка домашна или познатата со петелот...ова што помага а е природно за лекови не знам ...
Имаше една членка пред некое време пишуваше дека и бил напукнат водењакот, по малце и истекувало.. ако се препознае нека ми пише да ја прашам нешто...
Од тему нарачав два од градниците Мариз што ги постираше тука, успат и 30 ќеси за замрзнување млеко, чашки за собирање млеко.. Друго нешто да препорачате што имате користено и ви се погодило?
Чашки за собирање земав и јас, раат. Многу се практични. Туку, во ќесите директно се става млекото или треба да се мијат? И јас сакав да порачам, гледам многу поевтини се од овде. Гледав и цедилка за шишињата да земам.
Облоги за гради и шише за одмивање имам земано, стигнаа екстра. (шишето ако пробуваш спонтан пораѓај).