Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.018
    Допаѓања:
    11.760
    @Orchidea не се мијат, на авент имав и директно ставав млеко.
    @happygirl какви се тие чашки? Може линк?

На Orchidea му/ѝ се допаѓа ова.
  2. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.439
    Допаѓања:
    22.860
    Вакви нарачав.
    Screenshot_2025-01-25-22-12-29-831_com.facebook.orca.jpg

На thinkerbell му/ѝ се допаѓа ова.
  3. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.777
    Допаѓања:
    17.992
    Мислам @mariz беше со таква ситуација.
    И мене не ми пукна. Си течел полека без да приметам.

4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.265
    Допаѓања:
    76.319
    Да со второто. Асално протекуваше, се мокрев преку пантолони, како измочана. Наеднаш при разни движења, истекуваше поголема количина на многу топла водичка. Тоа е огромна количина на вода, па дури и малку да напукне (како кај мене, горе високо беше напукнат), истекува машала количина. Нема шанса да се утне тоа... На тест еден потврдија дека е плодова. Плус имаше нежни тенки влакненца низ неа :lol: Ама баш чиста бев сува пример, па наеднаш ќе истечече. Не по малку да тече на секое... туку сува сува сува и наеднаш враууу вирче :D

5. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.024
    Допаѓања:
    1.406
    Ја од вчера имам некако по мокри гаќи, неможам да дефинирам дали е исцедок или плодова, пошто е као со слуз бел, не е чиста вода... баш и ноќеска коа станав до вц имав како мокро кругче на гаќите колку орев да речеме, не е дека утоп бев ама претходно барем ноќе не бев така... и сеа денес цел ден пробувам да следам ама не знам баш не сум сигурна.. во понеделник сум на контрола, бебе си мрда редовно... имавте нешто разлика во мрдање на бебе на пример коа ви се случи ова со истекувањето или баш баш не приметивте?

6. DreamofAngelGirl

DreamofAngelGirl Активен член

Се зачлени на:
    30 август 2022
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    36
    Здраво
    Бремена сум со второ бебе еве 6та недела, а првото ми е 15 месеци старо. Пресреќна сум , но секојдневно се грижам за првото детенце и за домот и плус работам од дома, и искрено секој ден се прашувам и плашам дали ќе ја износам оваа бременост поради сите обврски :/ Дали некој бил во ваква ситуација , стварно ми е тешко …

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    853
    Еве колешката моја исто, ќе издржиш малку баба дедо ако може да помогнат супер и во градинка и идеше. Да можеш и да одмараш по некој час ќе ти се троши енергија. Колешкава главно готвеше за малото за нив двајца се снаоѓаа викаше било што ќе јадеме. И истера одлично подршка од мм е важно. Ќе биде добро све. Јас сум бремена со прво ама би сакала исто здравје и другото за година ипол да дојде. Сме растеле со сестра ми заедно полесно е помала разлика.

На Dijana DM и Baby warrior им се допаѓа ова.
  8. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.777
    Допаѓања:
    17.992
    Исто како што си опишала , бев и јас.
    Буквално никаква разлика немав. Ниту знак некој, дека се ближи пораѓај. Во 1 ч си легнав, во 4 ч веќе бев во болница.
    Она пукање водењак незнам како изгледа.
    Може за второ ќе се случи :D

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  9. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.024
    Допаѓања:
    1.406
    Те фатија болки и затоа отиде во болница или? Јас абер немам ни болка ни ништо, само ова ме замислува со исцедоков, не знам дали е стандард она што се лачи од самата вагина нели појачано е на крај или тече некоја водичка(facepalm)

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  10. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.777
    Допаѓања:
    17.992
    Па некои јаки болки немав. Ама беа на некој прав интервал. Мене ми почна со сечење долу кај стомакот, како воспаление на бешика да имав и бев во тоалет неколку пати.
    Во болница стигнав со 4 прста отворена. До бокс, до напоните, болките ми беа за мене издржливи. Многу повеќе ме болело за време на менструација и нападот на бубрег.
    А на крај веќе и вагината лачи. Ама еве задутре си на преглед, ќе видат.
    Битно бебе да мрда. Тоа ми го кажа др.

11. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.551
    Допаѓања:
    42.934
    Леле како се изненадив дека си бремена пак:inlove: Со лесно, како вчера да беше кога пишувавме во темава прв пат со сите маки што заедно ги тргавме во бременоста:D Кога ли летна времево еј.
    Да раснете живи и здрави и оваа бременост да ти биде песна, ни малце тешка како предходната :hug:

На АнаМаријаД и Ladyme им се допаѓа ова.
  12. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    174
    Здраво мајки,
    Како и кога почнавте да ги чувствувате Braxton hicks? Дали е нормално во 25та недела да се појават? Од вчера сабајле осеќам повремено боцкање во долниот дел на стомакот почесто кога се движам ама вчера баш се уморив имав доста активен ден. Дали е бебето така наместено или се Braxton hicks или нешто друго…?

13. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.692
    Допаѓања:
    7.980
    Lightning crotch е. И е сосем нормална појава во бременост. Исто е нормално и за лажните контракции. Зголеми на магнезиум.

На arwen93 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.319
    Допаѓања:
    17.877
    Со ќерками во средата ми падна чеп се породив во сабота попладне. со син ми не се сеќавам дека ми падна чеп.

Со третово кога останав трудна син ми беше 13 месеци еве ме осми месец терам во 32 недела сум.
    ќе се припазуваш. ако си е најнормална бременост нема од што да се плашиш. еве го уште во раце го кревам и веќе при крај морам да кажам дека ми е мачно. Веќе е поголем тежок ми е . а и стомакот веќе ми тежи. И се на колк го држам. Се сеќавам сега и јас како тебе на почеток го прашував истото и мене ми беше страв. Еве летна време како викаат многу било малку останало.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Aledarkali

Aledarkali Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    176
    Еве ме мене пак ај тоа со крв од нос ми помина не течи повеќе, ама од вчера сум настината ноќеска почнав да кашлам денес имам 37.5 тт му пишав на гинекологот ми врати да појдам да ме наслушат матичниот доктор ама недела е и тој не работи каде можам да појдам во недела да ме наслушат некој доктор?

16. TeodoraMJ

TeodoraMJ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    251
    Jas bev vo Jane Sandanski, ako si od SK ima dezurni tamu doktori

На Aledarkali му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Cvetce_

Cvetce_ Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    28
    Мајки каков магнезиум конзумирате во текот на бременоста, моментално од витамини само пре мама земам и метилиран б12
    Два дена имам болки во мускулите ама онака не можам да се допрам од болка, пред некој ден се раздвижив повеќе по скали и како да ми се здрвија нозете на слегување, од тогаш ме кинат, плус си ја штрекнав во спиење и додатно од то ме клука

18. Aledarkali

Aledarkali Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    176
    Не од Охрид сум, и не знам каде да појдам да ме наслушат доктор

19. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    41
    Никој не ми кажал конкретен магнезиум
    Па си купив од алкалоид инста ќесички

20. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    387
    Од утре влегувам во 34та недела и ме фати паника за можно предвремено породување:doh: ете уште тоа до сега не ми пројде низ глава, па еве нова потенцијална ситуација за обмислување. Знаете ли од кога примаат на пораѓај во Ремедика? Бидејќи таму планирам. Ми закажаа цтг и први подготовки во 35та недела и ете сега си замислив што ако се случи нешто неделава, дали би ме примиле?

Инаку денес се осеќам баш лошо, почна да ми се гади и повраќа, немам апетит цел ден, ко да ми стои нешто во грло. Знам дека бебе притиска нагоре и веројатно е тоа ама имам голема траума од првите 18 недели со хиперемеза, што сега одма се исплашив да не се враќа нешто. Сега измерив притисок 100/62.
    Абе да не може човек раат да е, како влегов 31+ цело време нешто се случува, те нови болки, те притисок паднат, слошување, слабост, тешко спиење, па стрес ми направија во 32 недела на цтг дека бебето било тахикардично, па пак се вратив на клексани зошто ми рипнаа ддимерите, секој ден по нешто… и еве уште повраќањето да ми се врати:sweat: