Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Cvetce_

Cvetce_ Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    36
    Пазење ама не оптеретување премногу, и тоа не чини
    Имам пример со една мајка, го отепа од пазење детенцето, пази на храна, на облека, на козметика да не прам муабет, почна да конзумира као некои природни креми од нет на крај му закачи детето алергии никако не можи на крај да излези сега со нив.

И интернетот малце не запусти, се и сешто читаме, и си земаме здраво за готово од некоја статија што ќе ја прочитаме.
    Ако нешто е штетно штетно е, ама да бараме влакна во јајцето и то не бива.
    Поќе од стрес ќе оболиме оти ако гледаме се е штетно околу нас, ако има поканцерогено нешто од овој воздух што го дишиме јас глава сечам.

На emche05, LanaDelR, happygirl и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.774
    Допаѓања:
    4.260
    Портокалот содржи сахароза, глукоза и фруктоза. Да, влијае на глукозата во крв, исто како бананата.
    Може да го мешаш сокот од портокал со сок од лимон. Така ќе намалиш слаткост и ќе зголемиш киселост и витамин Ц.
    Јас генерално избегнувам портокали, баш поради сахарозата.
    Избегнувај дезодоранси колку можеш повеќе. А парфемите не се баш отрови. Тие содржат миризливи компоненти (естри, терпени, виши алкохоли) кои ги има природно во овошја, цветови, итн.....генерално опкружени сме со многу хемија, за жал, од сите страни. Не можеме да се допазиме колку и да сакаме.

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Vedraaa

Vedraaa Нов член

Се зачлени на:
    23 ноември 2024
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Здраво жени сакав да ве прашам околу движењето на бебето ја сум 35 недела и се движи но минимално не мн да се познава претежно како доле да ме удира па се плашам предходно како повеќе да мрдаше бев на контрола минатата недела др рече се е во ред дека бебе е понапредно колку за две недели во четврток сум повторно на контрола ама некако далеку ми се гледа па реков да видам ваше мислење не примам никаква терапија само пре мама и тоник за железо позз

4. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    810
    Допаѓања:
    1.433
    Tocnooo! Prvo I osnovno ne znaeme sto kupuvame od prodavnica. Ovosje I zelencuk zemji na poteklo od sekade . Znaci cuvani po ladilnici za da imaat Podlga svezina I traenje se premackani so preparati koi voopsto ne se zdravi. Kojznae so kakva voda se navodnuvani I dali vo zdrava pocva se rasnati. Mesoto .mlekoto , mlecnite prozvidi za da treat Dolgo imaat kup stabilizatori, dodatoci koi ne se zravi. Ama teloto se naviknuva na se. I ne e toa sto e najstetno kolku vozduhot I stresot. Na teloto mu treba seker za energija. I nisto ne e stetno za zdrav organizam ako vnesuva vo umereni dozi. Vo stakleno dzvono ne ziveeme. Mnogu e bitno da se izbegnuva stresot I nervozata I da ima zdrav son, kako I fizicka aktivnost I potrebite za blago ke se namalat.
    Smutinja ne pretpocitam ama da si kasnam denes ovosje ubavo e. Isto I med koj iako ima seker vo sebe e zdrav.

На Надеж♥️ и Ladyme им се допаѓа ова.
  5. Draganasss

Draganasss Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2021
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    374
    Zenicki moi help 5ti mesec sum od bremenosta dosega vakvo neso od pocetokot iscedok imav duri sega mi se pojavi ova na brisenje doktorkata popladne mi e na rabota dali ima prostor za panika

Прикачени фајлови:

6. ray111

ray111 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2016
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    297
    Јас би ти препорачала на клиника да си отидеш да те ѕирнат одма ако можеш...јас не би чекала, може да не е страшно ништо ќе ти дадат терапија барем

На Cvetce_ му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Draganasss

Draganasss Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2021
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    374
    Clenki help dali ima nekoj da im e ostanato progesteron depo hitno za utre treba da gi primam a nikade gi nem....

8. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.678
    Допаѓања:
    8.717
    @Kala22 имаше, ако не и се подарени.

9. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    873
    Допаѓања:
    1.087
    Јас имам 3. Пиши ми во порака слободно

10. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.322
    Допаѓања:
    17.880
    беше ли на клиника? што ти кажаа? добри сте со бебето?

На Draganasss му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Draganasss

Draganasss Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2021
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    374
    Da bev dobri i ctg mi pravea i me gledqse vo red e i postelkata i bebeto no mi kazaa 3 dena da se bockam so progesteron depo

На Ljiljana1986, LanaDelR, Cvetce_ и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Draganasss

Draganasss Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2021
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    374
    Mi kaza da gi prekinam aspirinot mozebi od niv doslo do krvarenje

На Izzy_0504 и Veki4kaa им се допаѓа ова.
  13. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.322
    Допаѓања:
    17.880
    Супер баш ми е мило. одмарај сега :hug:

На Draganasss му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Black-Beauty

Black-Beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    101
    Здраво на сите :inlove:
    Имам едно прашање до членките од Охрид, дали можеби знаете кога е на смена ендокринолог д-р Љиљана Ангелеска во болницата во Охрид?
    Ви благодарам :l:

15. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    194
    Не знам, но мене кога ме интересира смена на доктор, се јавувам на болница во централа, замолувам да ме поврзат со одделението кај што работи докторот, и тамо прашувам. Пробај, сигурно ќе ти кажат.

16. Black-Beauty

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    101
    Денес се обидов неколку пати и ми спуштаа слушалка. Еднаш успеав да ги добијам, ме поврзаа со одделението и ми рекоа "денес не е на смена, за од утре не знам" и во истиот момент ми спушти. Утре ќе се обидам повторно да ги побарам.

17. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    194
    Се погодила некоја безобразна на смена. Види преку матичен лекар, можат да видат преку мој термин.
    Според mojtermin.mk дури на 10 февруари има слободен термин, ако се точни термините.

18. Ljiljana1986

Ljiljana1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2023
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    411
    Мило ми е дека си добро и ти и бебчето. Прашај дали можеш со пролутекс да се боцкаш? Јас пред неколку месеци барав прогестерон депо ми рекоа дека се повлечени од продажба, ни во Грција ги немаше, не знам како е сега ситуацијата. Да не талкаш џабе од аптека до аптека прашај за пролутекс.

19. Black-Beauty

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    101
    Имам приоритетен упат што ми важи до петок, матичниот гинеколог ме прати побрзо да се видам со докторката, да не сме чекале до 10ти, само ми кажа дека не знае кој ден ќе биде на работа, ми кажа да си прашам во болницата а од таму не ми даваат информација. Ќе се обидам пак утре да ме поврзат.
    Имам инсулинска резистенција, пред да остам бремена бев на преглед кај докторката и ми препиша терапија. Сега сум 9та недела и сакав да одам на контрола да не треба да се променат лековите.

На ginger му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    194
    Се надевам дека ќе ја најдеш.

На Black-Beauty му/ѝ се допаѓа ова.