Дали знаете како е за породување на оделение кој сакаш може да те породи или тој што ќе се падне на смена
Прогестерон депо ако не се лажам повлечени се од продажба одамна, барај пролутекс ги има во аптеката кај Систина.
Искрено, не знам, и јас се прашувам истото. Мене ми е рано, ама баш мислев што ако докторкота што ме води не се погоди на смена кога ќе дојде време.
Искрено за првата бременост докторката што ми ја водеше бременоста таа и ме породи ама Струга е сега како е во Охрид и мене ме интересират, кога ќе почнам да одам на цтг ќе прашам
Ми препиша метформин од 500мг два пати на ден. Матичниот доктор ми рече да земам глукофаж од 500мг со продолжено дејство и сега такви таблети користам
ќе ме полудат овие предупредувачки видеа за да си ги пакуваме торбите за болница од жени на тикток со термини во март и почнато предвремено породување така имам набиено страв од предвремено породување само да влезам 36 недела мислам раат ќе терам
@Ladyme до која сум имаш нарачано макс. без да ти царинат на iherb? И тие што сте со мутации до крај ли пиете б12 и метил фолат?
Ја не знам што толкава џева прават сите околу торби пакување за пораѓање. Као да не може накнадно некој да ти донесе ако тргнеш да се пораѓаш. Као којзнае што да треба да носиш, па цели припремања. Глупости, него немаат друга занимација, па сеа од се фама ќе праиме.
Сигурно е дискутирано ова ама пак ќе прашам. Ве молам кажете ми кои брендови на фарби ги користите како безбедни во бременоста?
Феминки само што се вратив од преглед кај матичната зимаше мерки и утре за приска само крв да ми земат. На прегледов ме гледаше може 10-15 мин ништо не кажа само рече дека нешто ја буни после ми кажа како не можела да види убаво дали стомачето е затворено дали е папочната врвца , да сум одела за 2 недели на преглед. Јас пред 4 дена бев систина на прв скрининг ништо такво не ми рекоа само дека е во ред бебе ... нз што да мислам
Матичната не е експерт за скрининг. Не знам што е со матичнове што сакаат за пари да прават скрининзи… си има доктори стручни и учени за тоа. Кој те гледаше во Систина?
па и јас тоа викам постручни со подобра апаратура белки ако имаше нешто веднаш ќе ми кажеа во систина. Уште едно прашање дали за приската мора гладна или може да се јаде и пие ? и од колку зимаат крв бидејќи не сум од Скопје