од кашлањето ти е. не се плаши. во 5 месец кашлав корнев секое кашлање утоп бев доле помочана Еве сега осми пак поткашлувам уствари не сум запрена цела зима. дали таква ми е бременоста незнам цело време сум де затната де поткашлувам. веќе преку глава ми е од настинки и вируси. се надевам барем фев-март ќе бидам добра
Нормално е некогаш повеќе некогаш помалце да го осеќаш, сега може и нема толку простор за да прави акробации И моето е 2 недели понапред па ме тераа шеќерот да го пратам Не се стресувај чим др ти има кажано дека се ти е во ред Што носиш? Ноџињата може да му се долу, ако така го осеќаш. Мене ми рече др дека мн ниско го осеќам нозете му се долу Од кај си? Јас имам Депото повеќе ги нема, јас набавив прогестерон од Албанија и ми ги одобрија на болница. Рекоја трудниците дека и они ги боцкале со такви. Ало некоја има потреба нека ми пише ќе и ги пратам. Ми останаа неколку. Иначе и јас прво со пролутекс се боцкав, мислам дека 7 инјекции 2.700 ден беа ако не се лажам Која од Струга? Ти сега мила која недела си? Јас по тоа прашање сум раат Во Плодност ќе се пораѓам здравје. За таму ни четка за заби ни паста не ти треба. Само ствари за излагање од болница. Ќе му спремам на мм и нека ми ги донесе кога ќе дојде да ме зема Палете без амонијак
Последниве неколку дена ми гори грлото, така како кога ке испиеш некој жесток пијалак... само што ова чуство трае долгоо не сум болна. Како да си помогнам?
Мене ми се дешава нештп слично последниве две недели ама повеќе чувството е како да ме гори нешто или некој да ме држи за врат не знам ни ја како да објаснам … мене притисокот ми е низок па нешто почнав кока кола една чаша да пробувам да испијам не пијам газирано никад ама демек да си помогнам… исто и со анксиозност го поврзувам ова кај мене … во петок сум на скрининг па ќе прашам и дпктор ако има некое практично одговорче мада не верувам…
6 100ден, само што завршив. Значи до сега др. како Котларова не сум сретнала, а бога ми кај доста гинеколози бев периодов. Жената е толку смирена, мила, се објаснува и дури на "глупавите" прашања ми одговори најсоодветно и со внимание. Пред се е човек па доктор. Бебче расте и супер одговара по мерки на прв скриниг.
И јас до сега сум 5 пати настината ама како сега што сум тоа е страшно, грлото ме боли кашлам навечер посебно се убивам од кашлање,не мораше капаче на све и да бидам утоп на гаќите, неможам да носам секојдневни ми прават чешање ќе пробам со вата ќе купам и ќе ставам вака гаќи не ми стасуваат колку и да перам
Ајде сега уште едно глупаво прашање јас денес правев нифти про, ама не прашав дали го вклучува и полот јас во понеделник сум на прв
Тие што сте при крај, спремате ли нешто за замрзнувач? Нешто како постпартум meal prep? Ова повеќе важи за тие што живеат сами секако и нема кој да им готви. Направив список за барем 2 недели да сме покриени со квалитетна храна на која ќе и треба минимална подготовка или само греење за да не зависиме од достава за сите 3 оброка. Сопругот е флексибилен со работно време ама за готвење е тапа, ако не спремам нешто ќе живееме на достава.
Па не се типични киселини.. Баш нелагодно е.. Гуглав сега, дијагноза ми излегува рефлукс треба да избегнувам благо, а јас јадам благо како никогаш до сега..
Во Зегин земи Рефлукс гелчиња имаш. За трудници може. Ги пиев и помагаа колку толку. И за киселини дури ми помогнаа, колку да можам да спијам навечер.
Една трудница нема глупави прашања. Сите сме биле со бисери кога сме иделе на прегледи. Зошто ново ни е се тоа. Особено на прворотки. Јас па на пораѓај што се глупости трескав, после се извинував
Да вклучен е и полот.Кога ќе се готови резултатите ќе ти се јават да ти кажат резултати и ќе те прашаат дали сакаш да го знаеш полот или на маил да ти пратат.
Паметна ти е идејава, како не ја сподели пред 1 месец . Јас откако се породив јадам еднаш на 2 дена, сучка сум слаба направена, кај апетит немам па ни време. Може да имав вака meal prep ќе каснував повеќе зошто и маж ми не го бива за готвење.