Свекрвата ќе готви ако е на добра воља ако не мм ќе ми вари тарана и ќе ми пржи јајца Во зграда сме со свекрвата, таа е под мене па ќе си има занимација со тенџерчињата да шета
Не си далеку од вистината, ма да јас не сум прворотка а сеа срам ми е и да ви пишам какви прашања поставував. Ме надвладува стравот и паниката овој пат и знам да се изгубам себе си, ама оди на подобро со секој следен преглед. Ме потсети и јас колку се извинував на првиот пораѓај.
Вклучен е и полот Штом ќе ти се јават со резултатите прашај за полот. После и на емаил ќе ти пратат. Мене ми побараа и емаил од матичен и од гинеколог што ми ја води бременоста
Yep Мене ми е позахтевен доручекот искрено, со секакви лепчиња, палачинки со зеленчуци и останато, а да е low carb. Веќе наполнив фрижидерот, имам од се за по 10ина оброци, уште една тура лепињи со бадем и семки ми остана да направам. Од ручеци има 2, 3 замрзнато. Мусака со тиквички, мисиркино со куркума во еир фраер и мислам и грашок имав. Не дека се филозофија за правење, ама маж ќе заглави и 1000 пати ќе препраша што следно. За ручек мајка ми нема да ме остави, знае што јадеме, така да ќе улета сигурно.
Баш заради опоравување ми е, сакам протеинско богати оброци, и така железото едвај го држам цела бременост над граница. Бар еден нутритивно богат оброк да имам мислам подобро ќе е. @thinkerbell исто, проја со спанаќ, пита со киноа, протеински вафли и мафини, такви ствари ќе замрзнам по порција да имам за брз залак дали наутро или вечер. Свекрвата работи, мајка ми работи, никои немаат вишок време не сакам да ги замарам со готвење, ќе си ги чувам џокер за чистење
@Noemi @thinkerbell идеиве ви се топ, само уште некој рецепт да дадете. Мм секој ден макарони ќе ми нуди.
Значи стварно не знам што да речам повеќе уствари се е речено и се е кажано... Дефинитивно освен за пораѓај повеќе во плодност не одам... Денес на скрининг бев во систина кај др Димчев бебето нема никаква т.н. вода во мозокот(вентикуломегалија како што ми беше во плодност кажсно ) се си е во ред и НАЈЧУДНО ми падна што пред 1 недела точно во плодност ми кажаја дека бебето ми е 10 дена понапред а сега дека е точно за неделите дури е еден ден поназат... Што мислите за ова јас повеќе ум немам само Господ рака да стави на сите се да биди во ред здрави и живи да си ги донесиме на свет бебенцата... Утре сум кај матичнава и да видам и таа што ќе кажи оти јас не знам и немам коментар веќе...
Ехо е. Бебе малце да мрдне во истиот ден 3 различни мерки ќе имаш. Мојата беше 2 недели напред,па на следен преглед за некои 2 недели беше таман. Гледај да е се ок со бебето. Мерките ти кажав во исти ден може да ти се различни, буквално малце да мрдне или да е наместено во незгодна положба за зимање мерки.
Битно е добро, толку смири душа и не се стресирај. Истото со моја пријателка вика на гак и рекле со мозокот нешто и вика на крај идам кај Др Афродита ремедика и она ми ја кажа првенствено уште пред ковидот и вика идам кај неа гледа све 1 сат ништо вика ова дете е здраво и ништо не фали ме смири и не отидов на др мислење има сега ќеркичка прекрасна ❤️
Сега пред две недели имав пишано дека еден доктор ми кажа дека е една недела понапред сега кога бев на контрола еден ден поназат ова ехово некако не е баш прецизно ама не е страшно ден помазат понапред или недела, не се секирај се ќе си биде во ред ќе си го донесеш на свет здраво и живо ❤️
Мојот месо само да има хаха.. Незнам како стомакот му вари секој ден. Ништо не пребира ама ако ставам нешто без месо вика ова како предјадење хаха до после ќе сум гладен. Леб не јаде ама месо да има. Мајкаму ќе готви за него и сега ми праќа јадења за него тоа 100% ( мисли дека ќе остане гладен со мене хаха) , јас си готвам и викам не ми праќај јас имам свој начин на готвење. Јатврата моја само и бара јадења и мисли дека и јас така функционирам. Планирам првата недела мајка да дојде па после ќе видиме. Ќе ми ја причува малата ќе си зготвам нешто здравје ако сум со природен пораѓај ако не ќе зготви она знае што готвам.
Јас кога правев пред да ми земат крв пополнував прашалник и ме прашаа дали сакам да го знам полот. Не те прашаа тебе? @ShtruMfeticka јас го платив 38 000 и нешто ситно, сумава беше со 50 евра попуст. Деновиве гледав 70 евра попуст имаа. Зарем толку ја покачија цената