Исто и јас. Проблеми од 15-16 г.н. Сега сум 29 недела. Земам Мовикол една кесичка на два дена. Тоа е прашок што се раствора за разводнување на столицата. Гледам дневно да каснам три-четири суви сливи, за појадок јадам овесни снегулки, ленено семе, чиа со две-три урми, со растително млеко, пошто кравјо ми прави подуеност. Гледам интегрален леб да јадам и потечна храна. При констипација ми препорачаа глицерински чепчиња. За намалување на подуеноста бебешки капки за грчеви ми препорачаа, ама немам пробано тоа. И магнезиум земам 300mg и секој втор ден 600mg. И магнезиумот ја разредува столицата, дури може во големи количини и пролив да предизвика. Мене ми помага Мовиколот и магнезиумот најмногу. Јас си добив и воспалени хемороиди прво, па потоа подуеноста се јави. Види со гинекологот, ама треба да ти даде препораки.
Не не таман работа, ако постоеше некакви зрачење досега кај ќе ни беше крајот на сите. Не се користи јонизирачка радијација како кај рентгените, ехото е звук со многу висока фреквенција, звучните бранови се собираат од сондата низ гелот преку телото, сондата ги собира звуците и потоа компјутерот ги користи звучните бранови за да создаде слика.
Мене само пробиотски јогурт ми помогна за запек, на сабајле на гладно една шоља на екс и си немам мака за излегување во тоалет, претходно со маки, со крв на тоалетна и болки додека да излезам.
Може да се проба и тоа. А и зеленчик и овошје во исхраната повеќе. Овошје сепак умерено, дека има шеќери. При запек, за воспалени хемороиди е добро кога одиш во wc малку поткренати нозете како на мала подлога. Помага да не напнуваш многу. Исто приметив подуеност ми прави зелка салата, кисела зелка, грав, и нив ги избегнувам. А многу сакам зелка искрено. Маки труднички….
Какво зрачење?? Стварно некогаш претерувате со информациите што ги пуштате од ракав без претходно да имате некакво знаење за истото. Кој е тој доктор вакво нешто што кажал, да ми је знати.
А како ќе се следи дали бебе правилно расте и развива ако не со ехо? побогу 21 век сме со напредна технологија не е ренген па да не зрачат .... свака му част на гинекологот може на грав да гледа
И мене исто не знам дали кај истиот одиме.... баш сеа брзо имав прејак стрес и бев да го видиме порано од месец рече дека ќе го провери ама нема детален преглед да прави за да не го зрачиме. Нема логика да го ,,мрзи" оти си зема 500 ки секој преглед чак може на една недела да си собира . (Овој преглед не го наплати)
Нема зрачење кај ултразвукот што е штетно, доколку има потреба и мора нешто да следи ќе те вика и на 3-4 дена, доколу нема потреба на 3-4 недели е во ред еден преглед.
Како го ставате утрогестанот вагинално? Во упатството пишува со помош на апликатор, каков е тој? Вчера прв пат ставив пред спиење, ама очигледно неуспешно затоа што сабајле при мокрење испадна.. И друго прашање.. дали магнезиум мора да се пие секој ден или ок е по потреба ако имам грчеви, болки? Многу прашоци, апчиња ми се видоа веќе, па ако магнезиумот нема некој ефект врз плодот не би го пиела секој ден.
Вчера купив и го пробав... леле, цела бременост не повраќав ама вчера од гелчево малку фалеше Ке мора друго решение да барам
Jas magnezium pijam samo po potreba , a za toa zezenjeto i kaj mene se javuva malku me spasuva ladna gazirana voda pa potoa jabolko.
Нема колку да згрешиш со утрогестанот, не ти треба апликатор и нормално е не се разградува цел и сабајлечки има дел што се исфрла тоа е најчесто подлогата, активната супстанција се искористува во првиот час така да не се секирај. Во првите 12 недели пиев само кога имав болка или нешто нелагодност магнезиум, сега грлото ми е малку скратено од втор скрининг 2.9, пијам по 800 мг односно 4 таблети од 200 чист мг.. Едвај го пијам ама ќе се изгура. Ние сме исто со неделите мислам дека барем 400мг да внесуваш е добро, се шири матката мускул е и треба магнезиум.
Мене др. ми кажа задолжително да пијам магнезиум од 400, поради тоа што ја опушта мускулатурата на матката која во бременоста се шири постојано. Ми напомена дури да пијам директ кесички, а не таблети , дека со таблети не се разградувала и примала целата количина на магнезиум. Е сеа дали и колку е тоа точно незнам, така ми кажа, така правам. Дури не ми напомена кој магнезиум само да е од 400 и моментално зимам Магне транс дуо актив ми дојде поубав на вкус и не ми е тежок за пиење. За утрогестанот после 15та недела почнав да го пијам и еве и до ден денес. Порано не се препорачува да се пие бидејки ствара мачнини. Секако вагинално има поголем ефект, ама океј е и орално да се прима.
Со рака. Само претходно предобро треба да ти се измиени рацете, ако имаш долги нокти- според мене тргни ги исечи ги за да не си создадеш инфекција. Од магнзиум немаш ништо лошо само придобивки. Помага прингрчеви во матката кога расте, го држи грлото затворено. Јас пијам по едно од сам старт иако до сега немав потреба ама можеби немав заради тоа што пиев. Ова е витамин не е апче. Избегнувај парацетамоли и такви апчиња а витсмините се добредојдени во бременоста посрбно имајќи го во предвид начинот на исхрана кој го имаме денеска сите