Колку ти е на гладно ? На граница е 5.6 мене ми е толку и ништо не ми рече докторот, благо скоро не јадам ич, цело време сум на салати и здрава храна.
Може малце подетално да не упатиш околу доењето? Кај земаше курсеви, колку чинеа, дали има онлине ( нели, не сме сите од ск) временски колку траат и сл..?
Зависи 5.4, 4.8, 5.2 после доручек некогаш ми е над 8 под 9, после ручек и вечера ми се движи од 6.1 до 7.7, со исклучок на вчера после ручек ми беше 10.2, најверојатно зашто многу ми дојде стресно тоа што др ми кажа дека ми е лош шеќерот, си плачев некој добри 3,4 саата
Devojki moi konecno deneska polno 36 nedela da moza da zdivna raat, e sega bidejki prvoto go rodiv vo odelot na korona i ne znam Kako e vamu vo odelot sakav da ve prasam sto se zemat vo bolnica za bebeto? I kakoo e temperaturata vnatre dali da si zema kebence plus oti jas sum covek sto smrznuvam
Девојки дали некоја од вас има или имала во претходна бременост испуштени вени на вагина и како се справила со нив направени се хемостаза и д димери се е во ред
Јас колку што знам диоптер не е причина за царски. Очен притисок да, но диоптер не. Јас сум -8 и никојпат не ми рекол ниеден доктор дека мора царски.
Јас немав уплатено, следев фри вебинари и видеа, бидејќи стварно се наоѓаат многу низ интернетов, ама ако сакате баш курс од нашиве Наташа нуди, профилот и е doenje so ljubov на инстаграм. А и на самиот профил се наоѓа многу корисна содржина.
Другарка моја сега се пораѓаше со царски ради диоптер. Очен притисок нема. Баш во Чаир така и рекле дека мора ради диоптерот а искрено нз кои се границите.
I jas sum so diopter no za toa nikoj ne me prasa 2roto mi e carski radi drugi pricini a prvoto prirodno jas iskreno na forumot procitav deka i radi diopter se odi carski inaku na desnoto oko imam golem diopter nasledno od ragjanje a ne sum znaela
Над 6 - 6,5 ми кажаа мене. Ама и тогаш се консултирале со офталмолози, не морало да значи дека ќе биде 100% царски.
Жени како постапувате во ваква ситуација? Имам важен семеен настан, кој ќе се одвива дома кај моите, требаше да останеме. Се слушнав утрово, внуката цела ноќ имала температура со трески. Се плашам да одиме да не ме префати, се мислам дали да откажеме, не знам дали претерувам и премногу се пазам или разумно размислувам?
Не оди, коси грипот сега, јас да сум не би одела. Избегнувам максимално колку можам контакти со луѓе,а посебно ако знам дека се настинати-разболени не доаѓа во обзир...
Колку и да е важен, не е поважен од твоето здравје и здравјето на бебчето јас не би и не сум одела. Сега за Божиќ сите беа собрани кај татко ми на ручек, но ние не отидовме од тие причини (снаа ми и внуками беа настинати) Одлуката е твоја.... Зафркнато е кај нас трудниците со лечење, освен парацетамол ништо не можеш да земаш
Со оваа проблематика се занимавам пред да останам бремена Никаде во светов не пораѓаат царски поради висок диоптер, само кај нас е останато тоа заостанато мислење. Буквално нема истражување што ја подржува таа пракса. Др. Котларова ми кажа дека со -6 диоптер има две деца родено природно, да не се замарам. Друг приватен гинеколог ми кажа дека ако нема друга индикација, а трудницата сака царски, го користат тоа за да го оправдаат царскиот. Државен офтамолог од врата без преглед ми кажа ааааууу никако природно. Индикација за царски е оштетување на ретината, висок очен притисок, претходни интервенции на очите. Е сега работата е што на офтамолозите најлесно им е да пишат дека препорачуваат царски пошо не сакаат да се позамараат да те пратат на испитување и мислат дека ти сама си одиш за потврда. Моја препорака, кога ќе стасаш 7ми/ 8ми отиди си приватен офтамолог по офтамолошкиве болници да ти направи испитување на очно дно, снимка на ретина, очен притисок. Ако ти е тоа во ред немаш гајле.