Не правев јас приска само како информација го кажав тоа .... Не е ништо во споредба со тоа што мене и матичната ми наплаќа по толку...
Леле и јас сум иста , а со близнаци сум бремена и ивф докторот ми рече секако со царски ќе биде , ма да од природно и повеќе ми е став рано ми е да мислам на породување од сега, најмногу ми е страв од спиналната дали ќе боли а не ми се дава пари за во систина за општа анесрезија
Kako idat cenite za carski so spinana I so opsta anesthesia? Imam uste mnogu do poragaj ama bas me zaintesira kako se cenite.
Не боли. Не се ни осеќа, барем јас со првото бев царски не ја осетив. А за време на царскиот си под седативи што не ни мислиш на тоа. Мене ми се спиеше многу додека траеше царскиот, а докторите ми правеа муабет немав ни сила да им одговорам јас. Анестезиологот само рече од тоа што ти ставивме во инфузијата ти се спие.
Па како што гледав за приватниве клиники во систина 160000 , а за близнаци малку поскапо , ремедика 140000 , жан митрев 130000 , скапо е до тогаш нека биде се во ред ако психички бидам по спремна може и во државна да одам. Реално кога ќе размислам со 2-3000 евра се најубаво ќе спремам за бебињата
Матичната и мене по 1.000 ми земаше во претходната бременост Мислам дека не боли ама муабетите незнам во плодност дали има опција за општа... Систина 175.000 А ако заспиеш те оставаат или цело време мора да си будна?
Ти ставаат капки за раширување на зениците па те гледаат на апарат дали има некои оштетувања/измени на рожницата. Тоа е задниот дел на окото уствари. Освен како контрола, индикација е променлива диоптрија најчесто.
Да за тоа не се гледа пари, има и стручни и искусни доктори и во државно јас лапароскопија и хистеро правев во чаир кај др.Илиевски и сум презадоволна а читав и мн добри коментари ,така да и он ми е во опција, ама здравје како и да е рано ми е од сега да мислам
Значи на макиве мои им нема крај,ај јас што сум болна тоа поминуват сега е настината и малата, ми се скрши топломерот со жива и од што се испаничив го собрав со рака во хартија го завиткав и го фрлив ама се изначитав многу работи не требало да се чепка со раце морало ракавици да се носат во собата да се отворело и тука да не се седело да не се спиело и што ти не друго сега ми е страв нешто на бебето да не му се случи ве молам за мислење
Прва, претходно две неуспешни. Над 5.8 пишува дека е гестациски а а се е до храната претходно која се конзумира, ако веќе цело време е над таа вредност тогаш има простор за паника.
Незнам искрено. Мене на 5.2 докторот ми вика лошо дека е.... и на повеќе места стои дека за бремени треба да е под 5.1. Ајде ќе објаснат поискусните
Јас им се јавив . И после некое време они ми се јавија. Најбитно што е резултатот е ОК. Само не е готов резултатот за плус цистоцна фиброза и за уште едно и не ми кажаа баш ништо за тоа кога да го очекувам. Им пишав маил ама ќе ги барам другата недела ако не ми вратат ништо до утре.
Јас го направив на 8ми Јануари, на 17ти ми се јавија за првиот резултат, а за цистична фиброза и мускулна дистрофија уште чекам резултат..
Од 7-10 дена од првиот резултат, ама мислам дека посебно ќе ги праќаат резултатите, пример прво цистична па уште 7-10 за третиот
Sestrami vo Remedika carski , vika nekako prestrashena citala tuka se i sesto i koga otidov ne osetiv ni spinal , legnav ne me vrzaa , muzika pustija vo poazdina , Dr Afrodita i Dr Jani zborele za odmor kade da se odi , muzikata vika beshe vo prednost i samo slushnav kako plache bebeto. I tolku sestrite i go slikale sve bilo za polovina cas gotovo. Personalot prekrasen vika. Taka da mislam nema mesto za panika. Toa dete mora da izleze vaka ili taka haha jas taka go gledam toa . Vaka e polesno vo odnos na stres mislam e pomal carski nego prirodno ishodot (za mene licno).