Најверојатно ни е од хормоните. Јас сум со притисок ок, со шеќер исто ок, ете едино може да е од железото.
Jas pa nisto nemam praveno. Koga ja prasav Dr vo Remedika mi rece ke ti kazam koga sto kako. Ni krvna slika ni brisevi Imam praveno. Edunstveno hemostaza I homocostine sekoj mesec so pravam I tsh sekoja nedela.
Жени 32+2 сум . Денеска со син ми од болница се вратив не задржаа болен беше. таму се измалтретирав бааѓи. Сега имам некој тапи менструални болки. ме плашат искрено да ви кажам стомакот спуштен ми е ниско го носам. белки нема да му текне да излега досега немав никакви менструални болки
И јас тие недели имав чат-пат менструални болки, еве и сеуште имам, ме откорнаа овие денови, 38+0 недела денес. Не се плашете сѐ додека се издржливи. Бебињата веќе не се мали, притискаат и матката се шири, нормално е да има некоја болка. Зголемите магнезиум, топол туш и одмарајте колку можете повеќе.
Па земи упат од кај матичниот направи ги сега при крај ако си, да не го мислиш. Ако има нешто ќе треба терапија. За да не прима после детето ако се префрли нешто.
Не, побарај му да ти даде упат за торч (се зема крв во центар за јавно здравје на клиникс) и да ти земе брисеви вагинални, 4 се: Брис за хламидија Брис за уреоплазма и микоплазма Брис од цервикс Брис од вагина (тука неколку бактерии испитуваат) Или сама ќе ги однесеш или он ги носи ама идеш секако таму. И ќе ти стигнат резултати. После на крај пред пораѓај уште еднаш се повторуваат и ќе бидеш раат.
Torc pravev uste koga ostanav bremena vo.paket so hemosta I homocisrin . Torcot bese ureden osven sto imam Igg na citomegalavirus. Ke go povtoram ako ne pak. A za ovie brisevite ke odam od ponedelnik ako ne . Do sega mi bile uredni ama nikogas ne se znae. Prviot skrining mi e zakazen za 13.02. Pa da gi imam do togas. Fala ti mnogu
Кај мене во 12 та недела сите беа чисти, немање односи цела бременост, после направив во 33та зошто имав болки и ми покажа уреаплазма. Примав терапија, пред пораѓај немаше време за контролни брисеви, ама после пораѓај беа чисти. Мислам дека за стрептокока обично проверуваат, кај мене ради болките имаше уреаплазма и еширихија коли испитано и ете. За мирна глава, напрај си.
Јас во тие недели ги имав повеќе како и болките во половината отколку сега 38 ма недела. Баш тогаш повеќе имав страв дека ќе се пораѓам предвреме. Сега не осеќам а време се ближи.
Какви болки имаше? Јас долу осеќам болка како кога трпиме подолго време за мочање. Повремено ме фаќаат такви болки. Некогаш и кога ме клоца исто така осеќам.
Имате ставано макмирор во 9ти месец? Ми рече матичниот или тие или канестен да ставам, ама ми е шубе некако да ставам и да ме фати за пораѓај да не има врска нешо да не смее да имаш ставвено вагиналета пример пред пораѓај
Па штом ти дал , знае дека нема проблем. И јас ставав едни, ама кои беа, комотно убиј ме, нема да ми текне. Е како ги ставав…и тоа незнам, ама не беше лесно , со лубеницата пред мене.
Како тежина, тапа болка, посебно на станување. Од 27ма недела почнаа такви болки, мислев бебе расти и тежи повеќе, ама бев и на вонредни контроли, ми беше шубе и веќе во 31ва предложи докторката да направиме брисеви за секој случај. Додека излегоа веќе бев 33та, ми покажа уреаплазма и ме боцкаа одма со инекции за зреење зошто можеше да дојде до предвремено породување и примав терапија.
Јас примав Утрогестан до сам пораѓај, 38 недела. Во 9ти примав и Неопенотран и после тоа едни на природна база. Стално нешто ставав