Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. olly14

olly14 Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    1.023
    Devojki, ne znam shto da kazam .... 12+1, od nigde nikade pocna OBILNO KRVARENJE, otidov na dezuren, me zadrzaa, dobiv jaki bolki, bebeto sega za sega e ok. Nikoj ne znae da mi kaze shto ne e vo red i dali ke bide vo red. Treba da cekam do utre da vidime shto ke kaze nekoj. Krvarenjeto se namali, no ne prestana. Imal li nekoj nekoja uteha

2. ray111

ray111 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    377
    Може е некој хаматом, остани смирена не се секирај...ве чува господ двајцата. Пуштам среќа да е се најдобро

3. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    824
    Допаѓања:
    1.507
    Дали е нормално вртоглавица во спиење ? Синојка ставив утрогестан и си легнав, накај 2ч станав со вртоглавица, цела соба рингишпил. Ама сум се свртела на грб и така сум спиела. Накај 4 пак се разбудив пак бетер вртоглавица сум спиела на десно, само што се свртев на лева страна вртоглавицата се смири. Сабајле станувам се свртев малку на грб колк ми се укочи на лева страна и пак вртоглавица. Се вратив на лево, престана... Дали уште во 9 недела не смеам да спијам на грб немам ни голем стомак за да притиска на вената. Вчера бев излезена и малце повеќе седев на столица и стоев. Кога се вратив почна да ме боли долниот дел од стомакот ама издржливо...
    Јас не знам до 9 месец како издржувате секој ден со нешто ново се соочувам а уште не почнала бременоста што се вика, кај се уште 7 месеци? Еден ден да поминеше без стравови. Ехо да имам дома мислам најпаметно ќе биде. Јас за мене не се секирам толку, само бебето да е како што треба. И нека ми се врти и нека повраќам и нека не спијам и непца нека болат... се ќе помине и ќе издржам бременоста била таква ете, ама како да знам дека со бебето е се во ред? :(
    Како да се ослободиме од мисливе, ве читам и гледам дека не сум само јас. :(

Последна измена: 2 февруари 2025
    На fragaria, Ladyme, Трагедијаупмм и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.974
    Допаѓања:
    3.914
    Вероватно е одлепување на постелката или пак хематом. Генерално немаш што да направиш освен да останеш што е можно по смирена, ќе стават прогестерон во поголеми дози и витамини секако. Мирување и убава мисла. Знам низ што поминуваш и ти посакувам само многу среќа :l:

На Baby Girl123 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  5. Ljiljana1986

Ljiljana1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2023
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    698
    Изгледа е се нормално во бременост. Ја пак ко за беља последниве недела две се почесто се наоѓам на полустомак како спијам а сум 20н. Неколку ноќи уназад не спијам се ме боли, де колк де кичма, не можам да си најдам позиција. И активности ми сметаат, завчера се исфорсирав изгледа и вчера цело тело како пред настинка ме болеше. Притисок имам висок и сум под терапија, вчера ај реков да измерам 100 со 70. Некако се ми се смени овој триместар. И ако ти е за утеха неколку пати имам посакано во 7 ми да ги родам зашто стварно ке се скренам, е до толку сум. Број број и пак уште 4 месеци остануваат секогаш :D ама нека седат внатре и нека ми дава Господ сила и ум (facepalm) и мене и на сите, ќе издржиме се па ќе се смееме на глупостиве. Слушај си го телото, повеќе одмарај, и нека се запролети веќе еднаш тогаш полесно ќе ни е .

На fragaria, jagoda777 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  6. Ljiljana1986

Ljiljana1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2023
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    698
    Може, одмарај повеќе. Колку и да имаш енергија не се форсирај многу.
    Позитивно само, се случува кај многу жени а плодот си е сосем во ред. (fingers):hug:

На Nensi_k@#$ и jagoda777 им се допаѓа ова.
  7. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.859
    Јас имав мнооогу ама мнооогу стресна ноќ во 20 та недела... толкава траума да се тресев како после грозница по два дена бев кај гинекологот ,вика бебиња поточно плодови во меше ни преживеале сообраќајки ,па и многу поужасни работи од тоа. Ти со едно такво тресење само си го успала и го гледавме на ехо ,се беше ок. Сакам да кажам нема врска твоите вртоглавици со бебето а тоа може да ти е од слабо железо. А болки ќе си имаш до крај тоа ,се шири матката.

Сакав да прашам ,пошо фатив бронхитис а денес не работи нели матичен јас се осеќам како за сумамед ама не знам дали би ми дале во аптека ? Или мора да одам на дежурен ?

На Ljiljana1986 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Baby Girl123

Baby Girl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    921
    Мислам дека има нешто во атмосферата деновиве. Значи нема човек кој кажа дека спиел нормално.
    Мене ме болеше целото тело, десниот колк. Маж ми до 5 саат не можеше да заспие, мајка ми во 1 ч се разбудила и толку од спиење до 7ч.
    Подземни води и космички зрачења :D
    Инаку ако го пиеш утерогестанот вртоглавици се појавуваат. На мене ми влијае на желудник , а кога пиев по две ме успиваше.
    До 15-16 недела можеш на грб али не цело време, по 15 мин колку да не те болат страните. Пожелно е на страна.

На ray111, Ljiljana1986, jagoda777 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.827
    Допаѓања:
    12.752
    Ова ти се случува од преголем страв, и затоа секоја ситница ја преиспитуваш и ја доживуваш престрашно. Вртоглавица е сосем нормална појава во бременост, провери крвна слика, може е железото. Исто за непцата, на почеток кај сите така, зголемен доток на крв, ќе се смират понатака, во меѓувреме посети заболекар, ќе ти даде нешто да се смират колку толку. Ама знај, ќе помине за брзо.
    Бебето си е во ред, ти само опушти се, анксиозноста си го прави своето, ама пак ти си храбра и нема да и дозволиш да те паничи без причина.
    Ајде, само позитивно, брзо ќе летне времето и ќе си родиш здраво и право бебенце.:l:

На fragaria, Ladyme, An43 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    824
    Допаѓања:
    1.507
    @Трагедијаупмм антибиотик на своја рака не. Ако ептен ти е лошо оди на дежурен.

@Baby Girl123 Не ги пијам ги ставам 2х2
    Можеби влијае промената на времето ...
    Притисокот смета.

Јас се упаничив да не сум се успала подолго време на грб на десно чим дошло до вртоглавица, па да се прекине доток на кислород на бебето за вртоглавица мање више за мене ...
    У главно сите паники не се за мене него за бебето :$ јас се ќе истрпам
    За прво дете гледам кај сите е вака. За второ трето од обврски немаш време да размислуваш толку а и веќе горе доле знаеш што те чека. Иако и две бремености кај иста особа не се секогаш исти ...

@olly14 како си?

@Feniksgirl анксиозна сум и таман успеав да се контролирам со дружење шетање, исполнето време, хоби, работа... почнав со ивф се затворив дома и се врати анксиозноста ама пуштена на најјако :(

На Ljiljana1986 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  11. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    1.800
    Vrtoglavici I jas imav 3,4 dena. Hotmonite najverojatno si vlijaat. Baska I promena na vremeto si go pravi svoeto... nishto strashno, eve malce vcera I deneska se potsredija vrtoglavicite

На Ljiljana1986 и jagoda777 им се допаѓа ова.
  12. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.518
    Допаѓања:
    35.198
    Мила, не се грижи, ќе биде добро.
    Штом бебенцето е ок, одмарај што можеш повеќе. Може да е хематом, многу честа појава е во прв триместар. Имав и јас кафен исцедок и тоа на два пати едно по друго. И не само јас, еден куп од нас тука, па еве која си го гушка бебушот, која пред пораѓај.
    Само смирено.
    Барај прогестерон депо ако најдеш инекции, утрогестан, појачан магнезиум, и мнооогу одмор.
    Пиши ни обавезно како си.
    Те гушкам и без нервози, сѐ ќе биде добро. :hug::l:

На Ljiljana1986 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.518
    Допаѓања:
    35.198
    Женски, едната брадавица многу ме боли и печи.
    Гледам на нејзе како белко има.
    Имам дома ланолин, ќе ми го смири ли печењето ако ја намачкам?

На ray111 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.671
    Допаѓања:
    11.439
    Женски, спиете и уживајте во бременоста дур можете. Јас дојдов само сликава да ја ставам:rofl:
    IMG_1777.jpeg
    Ако ви се погоди како моето бебе, ќе бидете ко мене веќе 20 саати без сон and counting. ]:)

На Viktorijaaa5, the12345, Sladjask и 12 други им се допаѓа ова.
  15. Butterflyyellow

Butterflyyellow Нов член

Се зачлени на:
    2 февруари 2025
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Вчера не можев да спијам од главоболка. Се превртував на една, на друга страна… Последно што го видов саатот беше 8 сабајле и некако сум заспала. 37 недела сум, што правите кога имате главоболка, а да не е апче? Мислам дека за цела бременост ова ми е прв пат да ме заболи главата.

16. TeodoraMJ

TeodoraMJ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    423
    Dali ste imale bolka vo rebrata od leva strana pod gradata. Veke nekolku dena imam bolka, dali od bebeto sto ovie denovi se vrtese i ne prestanuva neznam, ama ne pominuva.

17. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.644
    Допаѓања:
    23.844
    Врзував марама на глава. Парацетамол можеш. Вода напиј се 3-4 чаши. Ако имаш некој нека те измасира околу врат, рамена, главата. Легни во темна просторија.
    Е ова ми текна вака.
    Јас не се оставам да се мачам со болки. Барам можност што можам да земам.
    Подобро апче, отколку да ти е телото стегнато од болка.

18. Snegulka099

Snegulka099 Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2024
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    42
    Јас се породив во Јануари во Чаир. За сестрите на патолошка повеќето се ок ама има и некои бог да чува, за сестрите на акушерија и сестрите од неонатологија и доктори немам коментар сите беа добри. За бебе ќе си земеш памперс, влажни и крема, а за тебе мрежасто улошки, ако сакаш можеш и мрежести гаќи, пешкир, прибор за лична хигиена и сите документи од бременоста и лична карта, се друго како ќе ти треба ќе ти носат по потреба. Спаваќи и папучи даваат таму нивни. Се друго што те интересира слободно прашај.

На Butterflyyellow и TeodoraMJ им се допаѓа ова.
  19. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.859
    @jagoda777 знам дека сум за антибиотик ,само ако чекам до утре полошо ќе ми биде мислам.

20. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.199
    Допаѓања:
    17.642
    9та недела е сеуште премногу мало за да притиска уште е доле нема на што да притиска.

На fragaria, Трагедијаупмм и jagoda777 им се допаѓа ова.