Извини ама глуп му е тој муабет. Него му е должност да ти земе брисеви ако ти сакаш. Сексуално пренослива болест може да и пренесе и партнерот на жената, не мора жената да спие со друг маж за да ја фати. Инаку за гонореа и кламидија ако имаш и сама ќе приметиш 100% по исцедок и миризба.
Женички го има пиено некој Дримо чајот за запек ? Читав тука некои коментари дека предизвикува контракции. Јас една недела маки мачев за да излезам и вчера се напив една лажичка, излегов некако, немав никакви грчеви се додека не си легнав, лелелеле после тоа ми се чини се излезе од мене, со дијареа цела вечер бев останав на шоља, еве и денес ме гиба стомакот за тоалет и имам гасови цел ден.
Znam deka mu e glup moabetot ama ne mozam da se tepam 3 pati mu rekov. Treba da sum drska I arogantna a ne sum po priroda takva, za zal, nekogas I treba da sum ama toa e.... aj ce pocekame sega dva dena da vidime so ova sto ce e Jas mu vikam tuka sum barem I na eho da me vidis. Ne rece sega bese pred 2 nedeli za dve nedeli ce dojdes...
Не, на почеток кога ми беше мн тврда столицата на бришење малку крв ќе имаше ама сега нема такво нешто, таман ми се среди столицата сега пак запек чајот повеќе нема да го пијам дефинитивно, иако гинеколог ми го препорача
Дозволен е тој чај во бременост? Јас, колку што знам, парафинско масло се пие за таков проблем и е дозволен и безбеден за трудници.
И парафинско масло има лаксативно дејство, гинеколог ми го препиша Дримо, имам и парафинско двете ми седеа неотворени две недели од што имам читано дека не е препорачливо за трудници ама немав избор синоќа, не можев да седам на стол од болка и ме искара докторката.
Да, има лаксативно дејство и е безбеден за трудници. По малку ќе се напиеш, пр. една лажичка како за почеток. Ќе биде се ОК.
Majki zdravo. Ne e prasanje i moze ne e za tuka ama ete se mislam mnogu i me fakja malce i stres. Imam bebce doma skoro godinka, jas trudna 4 mesec. Kako Kje bide koga kje se porodam? Dali e lesno da se snajdam so dve? Ste imale li vakov slucaj? Da mi se zivi zdravi normalno ama Malce me fakja panika
Кој ти е матичен? да ти кажам и јас не сум задоволна од матичниот јас му кажувам што треба да испитам, сега последно му реков дај ми да испитам д димери да не плакам на приватно имам право да си испитам се ми вика ама немаш потреба и му реков дај ми јас сакам да си испитам и за брис се нервирам што сестрата ми зема брис и сега ќе одам на приватно за брис кај него не
Немам искуство со чајот. За запек и нередовна столица докторката ми препорача Биофемин пробиотик. Првите три дена ништо, немаше ефект, четвртиот ден проделува, и еве веќе цела недела сум во ред со одење во вц. Ќе продолжам да го земам и се надевам ќе биде во ред. Консултирај се со твојот доктор, ако ти дозволи, пробај.
Девојки после колку време од испиен антибиотик правите контролни брисови? Имав уреаплазма пиев еритромицин и вагиналети една недела. Докторот вика после 6 недели.. некако многу ми дојде а се изначитав дека е опасна доста таа бактерија
Зошто дополнително си правите стрес? Две бремености истерав, ни еднаш не проверив д-димери, не направив уринокултура, еве ги две здрави прави, јас супер на нога истиот ден после двата пораѓаи како ништо да не било. Ако немате индикација, ако немате симптоми, зошто? Ваљда докторот ги гледа протоците во папочна врвца и ако има проблем сигурно би посочил... Не си правете грижи дополнително ако нема потреба.
Имав во првата бременост. После антибиотик, на контролен брис пак имаше, испив уште една доза и веќе не проверив повеќе. Др што ме пораѓаше ми рече ни втората доза антибиотик не требаше. Природно се породив, никаков проблем немаше.
Зашто фала му на Бога ти се родиле живи и здрави. Мене во 41 недела од немарност на докторите ми почина бебето. И имам индикации затоа и денеска појдов...
Баш ми е жал што сте доживеале такво нешто. Не дај боже на никој никогаш повеќе тоа е веќе друго, кога се мора се мора.