Цел живот со низок притисок сум и немам проблеми. Во бременоста ми беше како што е нормален , а не осетив дека е толку. Мене пример 100 ка ми е висок, во бременост ми беше 120 , а немав никаков проблем.
Следиси го сега за сега. Нема врска првата бременост што си немала, секоја бременост е различна јас во 21 недела го правев вториот скрининг
Девојки, Ми треба мислење. Имав добиено од 5ти до 9ти Јануари. Односи имав на 3ти и 4ти, а бидејќи не ми течеше обилно, имав и на 9ти (незаштитени). Потоа немав воопшто. На 17ти летав за Америка и тамо бев 10дена од работа. Сменив временска зона и време. На враќање се разболев со висока температура и пиев од сируп, до антибиотик се што ми препорачаа. Се вратив на 27ми Јануари. 5 ден ми доцни.. ми треба мислење, фала ви.
Mozno e ...I od sirenje na matkata..normalno toa da bidat podnoslivi I kratkotrajni....ako e nesto vo kontinuitet konsultiraj se so svojot doktor
Ако не свршил партнерот во тебе не постои шанса за бременост. Направи тест најдобро ако не си сигурна. За вакви прашања по прикладна е темата “Дали сум бремена?”
Втор ден како од страните кај јајниците и малку погоре чувствувам како затегнување, не е болка ама како неудобност. Да не е round ligament pain од ширење на матката или уринарна инфекција? Правев урино култура ама чекам резултати- утре вајда ќе ги имам. Доколку некоја членка има вакво искуство да сподели. Фала ❤️
Одговорот на мислењето ти е пет пари Ме чудите како за вакви работи имате трпение, мене 3 дена да ми касни одма шур чек купвам и мирна глата Тестовите детектираат одма бременост, а за сигурност ќе си направиш и тест преку крв на доктор
Може да се јави такво чувство и од двете. Јас имав цел прв триместар round ligament pain исто вака осеќав.
Здраво девојки, продавам перница за трудници од Лала, воопшто не користена, бев бремена на лето многу ми беше жешко и незгодно за користење. Навлаката е бела и се врие. Купена 2200, ја продавам 1600 ден. Исто продавам електрична пумпа за одмолзување на Кикка боо. Три пати користена со сила, бебињата беа во инкубатор, немав млеко воопшто за џабе ја купив. Купена 3750, ја продавам 2900. Пишете ми ќе ви пратам слики. Поздрав
Jas sum 20 nedela. Samo da ne e infekcija. Chuvstvuvam kako tezhina i od stranite kako neudobnost. Od vcera.Mozhebi treba da zgolema vnes na magnezium. Ke vidime
Jas imam kako zategnuvanje na celiot stomak. Kako stvrdnat...ne e bolka..nekako nelagodnost......kako da protiska dole I na 10 kin odam vo toalet po mala..o jas ke pravam krcna slika so urinokultura....
Јас 22 недела од десна страна чуствувам на моменти како затегање.Мислам дека е нормално.Кај мене дека лежам цело време и нонстоп бебе клоца дека мирувам и а клоцне трк до тоалет ме тера на мокрење.Кај мене оваа недела нагло рипна стомакот и осеќам дека ми тежи посебно кога се вртам на страна.
Isto i kaj mene na 20 min vo wc.Nemam bolki ili da me peche pri uriniranje. Ama koga ke zavrsham kako neshto da se smenilo vo stomakot, vajda deka beshikata sum ja ispraznila. Mene od vcera mislam deka malava sauto mi praveshe vo stomak. Kako da se kachuvashr nagore. Ushte ja chuvstvuvam pod papokot ama lezham i kako od ednash celiot stomak mi se dvizhi. Jas za sekoj sluchaj napraviv utinokultura. Daj Boze se ova da e nornalno.
Isto vcera nonstop ja osekav....denes ne....nemam ni ja pecenje....samo na momenti cuvstvo kako neisprazneti creva I toa znae da mi se javi..ama jas deka bev I uzasno nastinata...duri ovie dva dena mi e podobro.....daj boze se da bide ok so rezultatite
Дали имате вртоглавици или ултра низок притисок и дали ви се мати долго ако гледате во телефон? И од светлина да ви се врти на моменти? Шеќер нормален, крвна слика нормална, со бебето се е во ред, 20 недела сум од утре 21ва. Веќе 2 3 дена ова ми се дешава, да не е и од надворешниот притисок. 80/50 едвај 100/70 и кафе пијам и солено јадам, џабе.
Bash citav deka moze da e i od hrana shto sozdava gasovi a jas vcera jadev zelka. Mozhe i od toa da e.