I jas sum 21 +5 sakav....da vw prasam se dvizite vo tekot na denot...I kakva vida piete od cesma ili kupuvate...mene I toa mi e problem...mnogu malku voda pijam...ednostavno nemam potreba....a prethodno po 3 litre sum piela na den.....kako I riba ..mnogu jadev ssga nemozam ni da pomirisam....
Jas imam 105 /80...I imam vrtoglavici..koga legnuvM i ooga naglo stanuvam i kako pelin co ustata ovaa nedela...ama jas ne sum nekako merilo posto bev mnogu nastinata....bas pisuvav pred nekoj den.......
Јас не се движам дека сум со серклаж.До тоалет,до кујна набрзинка да земам доручек дека сама сум наутро.Јас вода од чешма пијам влаширана ми смета вкусот.Мене дека сум бед рест ми рекоа мах 3л течности за да не дојде до отоци. Јас пиев повеќе 5 до 6л ама ми рекоа дека е многу тоа. Пробај да пиеш вода барем до 2до 3л .
Јас пијам пролом, ради камчиња во бубрег некако навикнав на неа и си продолжив да ја пијам. Прашав дали смеам во бременост и дека долг период ми рекоа да слободно може колку сакам а иначе пијам и од чешма плус како ќе ми дојде. @Bum пробај да капнеш неколку капки лимон во водата може ќе те тера повеќе да пиеш... И мене не ми се пие секогаш ама мораме
Da vo pravo si...moram makar so sila da sw teram so voda...jas kupuvam falsirana mnogu mi mirisa mene pa vodaca pd cesmA na hlor...
Ne sum probal so limon...moze da probam realno I flasiranata voda mi e kako stoena...sepak od cesma e ziva voda I kao vikaat deka seuste vodata vo skopje e ok
Јас во 25та недела имав уринарна инфекција осеќав како боцкање при движење и како притисок страв ми беше да не се отварам. Ми даде докторката антибиотик сега е се супер.
Купувам Роса, пијам како камила, па навечер спијам и пијам и продолжувам. А нормално мокрам како и пред бременост. Јас сум 22+1 движам на раб дома возам кола... ќе видиме утре сум на мерење грло..
Женски да ве прашам за совет, денес во лежечка положба, прво како движења осеќав, 19та недела сум и последниве неколку дена прв пат осеќам така ко благи удари не сум сигурна дали е бебе, и наеднаш од десната страна ми се стврдна стомакот како камен, многу кратко траеше ама сега дали плацебо или вистина како затегната си ја чувствувам десната страна од стомакот.. д-р ми пиша ако не се повторува да не се секирам, ама не знам во кој смисол, дали ритмично да не се повторува, дали во тек на ден итн..
Lele bravo......neka ti prodolzija takq......znaci Rosa e dobra...jas zemam od onaa veligrad...jas ovaa dlnedela sum petpk vtor screening valda I grlo ke mi merat.jas sum na patoloska..
Јас генерално сум пиела по две чаши вода дневно Сега се форсирам барем 1.5л да испијам Инаку треба мин 2л така сум читала Плус кога се заборавам осеќам одма урината темна дека и суплементи витамини терапии Мора вода Само мене не ми се пие Флаширана вода ми е ко со вкус Имам филтер обичен иод чешма пијам филтрирана
Сигурно е беба. Ќе почнаш почесто да ја чувствуваш веќе. И кај мене на почетокот кога почнав да ја чувствувам ми се случи 1-2 како стврднување, како топка но траеше неколку минути и ми се нема повторено
Fala ti..jas zemav da probam so ohie filtrite vivatap sto se stavaat....ama nekako ne mi napravija merak ....ha ha
Утре вајда ќе ги добијам резултатите па ќе видиме. Минатиот месец правев уринокултура се беше ок. Ама како напреднува бременоста се по подложни сме на инфекции. До сега во животот еднаш сум имала уринарна и знам ми се мочаше а кога одев во тоалет ни капка. Сега немам ваков симптом. Уринирам нирмално и дека повеќе пијам вода одам често
Јас во 18 почнав да имам удари и на др почнав да се жалам дека имам гасови кои ми остануваат во стомакот. Ми кажа дека не се гасови туку дека малата ме клоцка. Кога се оптегнуваат бебињата ја шират матката и се стврднува мислам. Баш сега ме клоцна на место кај што ми беше раката и дури ја осетив на рака преубаво чувство ❤️