Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.036
    Допаѓања:
    11.825
    Ајде официјално 9ти месец. И официјално не можам веќе да издржам. Немам проблем кога се движам, уште одам на вежбање неколку пати неделно, ама бе спиењево... ми се плаче кога ќе легнам. Боли карлица, симфизата доле, се кочи левава нога, пулсов ми е безвезе во спиење скроз. Стани мочај, легни мести се пола саат. 4-5 саати расцепкани ако успеам да спијам е успех.
    Да помине неделава само, ќе славиме роденден на ќерка (порано го закажавме, не можам со бебе од неколку недели да се зафркавам) и ајде веќе нека излегува. Уште да се подречам сега и да му го зафркнам роденденот на детево.

На Butterfly009, Baby Girl123, TeodoraMJ и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Smile.e

Smile.e Нов член

Се зачлени на:
    Денес
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите :)
    Денес официјално сум во 12 гастациска недела. Вчера бев на преглед , ми рекоја големо бебе и мн активно. Само едно ме исплаши што ми рече плацента превиа. Ја прашав дали треба да внимавам на нешто. Рече сега за сега не, понатаму ќе видиме можеби ќе се помести плацентата како што ќе расти матката. Малце сум загрижена.
    Незнам што да правам, вежбав до сега, затоа што имам болки во половината, работата ми е 9 сати седење Читам искуства од други жени , тие што се со оваа дијагноза не стануваат од кревет.
    До сега фала богу сум немала крварење, само понекогаш така 2 секунди како да ме пресекува нешто, дури и потскокнувам. Уфф се надевам дека ќе се среди :|
    Ќе ставам сликче да видите , и колку би требало да биди тежината на фетусот во 12 недела? Кај мене е 54 гр.
    Читам, негде просечна тежина треба да биди околу 13 гр.
    Да не носам близнаци , па едното да се крие? Незнам што е причината навистина.

Прикачени фајлови:

3. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.773
    Допаѓања:
    8.149
    Во 12та недела е прерано да се даде дијагноза, плацента превиа. Тек сега ќе почне да се крева плацентата. Тоа тек во 28ма се констатира. Не знам што е со докториве со плашењево. Не може да промаши близнаци, поготово во 12та недела, каде веќе се гледа цело човече. И мерките не се баш точни. Така да опушти се, се е супер.

На BellaBibi и Smile.e им се допаѓа ова.
  4. EnaEnA30

EnaEnA30 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2020
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    63
    Не знам зошто ти кажале големо по мерките е 11+5; 11+6, што си одговара идеално. Тежината исто е ок, за плацента превиа во 12 недела е мислам многу рано зошто тогаш почнува да си се крева матката, ако е плацента превиа ќе треба да одмараш и царски да биде пораѓајот, не е ништо страшно, не читај по интернет ништо, се и сешто има, само ќе се испаничиш. И по мене, ако имаш услови отиди на уште едно мислење во некоја од приватните болници да видиш и за плодот и за постелката што ќе кажат.

На Smile.e му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ladybag

Ladybag Нов член

Се зачлени на:
    18 декември 2024
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    4
    Здраво на сите. Пред околу 1ипол недела правев тест, и тестот е позитивен. Оваа ми е втора бременост, и со првата бременост имав веднаш мачнини и бев постојано поспана, сега не сум. Исто така скоро секој ден имам по малку краварење, до сега беше кафеаво, денес е бледо црвено. Имам закажно термин наредната недела, но психички се малтретирам со секакви мисли и ќе пукнам веќе. Според апликацијата сум 4та недела. Дали имал некој слична ситуација? :(

6. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.773
    Допаѓања:
    8.149
    Секоја бременост е различна. Оди на гинеколог да ти дадат терапија за крварењето. Ќе ти препишат прогестерон. Честа појава е ваков исцедок во првите три месеци. Со лесно.:sun:

На Ladybag му/ѝ се допаѓа ова.
  7. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.874
    Допаѓања:
    18.380
    Секоја бременост е различна, ама за крварењето не чекај термин, оди денес.

На Ladybag му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.152
    Допаѓања:
    1.019
    Ооооо ептен ситно броиш :D јас, 36 полна на 17 март:D.
    Сега сум 31 :D
    Мачно е да се наведнеш, да се свртиш и сл, ама ајде уште малце

9. Ljiljana1986

Ljiljana1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2023
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    433
    Девојки можда не е за овде прашањево ама да пробам. Скоро недела дена во лево уво осеќам пулсирање, она како кога мериме притисок и почнува да лупа, е таков ист звук само во едно уво, притисок добар. Ова е фамозниот тинитус или е нешто друго? Поврзано е со бременост? Како да си помогнам?

10. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    555
    Сите сме грипосани дома. Јас сум со темп што варира 37-38, погоре не оди ама ужасно се осеќам.
    Грлото ме гребе ко шмиргла, што е дозволено знае некој?
    Матичната ми е втора смена, ако успеам да се измкнам од кревет ќе отидам.
    Инаку класика терам парацетамол, вит Ц, супа, течности. Ама ужасно се осеќам. 21+5 сум

11. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    205
    Какви перници за трудници користите (бренд, материјал, квалитет) и како сте задоволни?

12. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    1.125
    Јас ја земав од Сомниа.. презадоволна сум, многу е удобна, тоа го потврди и сопругот кој спие со неа додека мене ме нема :rofl:
    Единствена мана кај перницата ми е навлаката која тешко се става.

13. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    205
    Јас имам тинитус одамна, а тие пулсирања (кои сами по себе не мора да се поврзани со тинитусот) ми биле најнеподносливи. Се јавува како придружен симптом, а докторката ми објсснуваше дека ни тие не ја знаат вистинската причинс, особено ако прегледите се во ред, притисок е во ред.
    Мене ме испрстија и нс невролошки преглед, и се беше уредно, освен што имам наод на врат, спондилоза & лордоза, и пттаму го поврзаа јавувањето на овие симптоми.
    Сум си помагала со благи рсздвижувања и масажи на вратот. Нема што друго, ми дадоа тогаш да пијам селеногин, идпов една доза и тоа беше. Дали смее во бременост не знам.