Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    885
    Допаѓања:
    1.105
    Не е многу кратко грлото а и најбитно е затворено. Мирувај, продолжи со терапијата и ако можеш земи и Ферона. Јас исто би ти препорачала да си појдеш и на уште едно мислење плус за да си бидеш мирна.

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Baby Girl123

Baby Girl123 Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    230
    Те прегледаа ли под спекулум?
    Да немаш полип па од тоа да е сукрвицата?

На LanaDelR му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    4.970
    Баш ми е жал што те испаничиле. Смирено само, ако имаш можност отиди до систина или ремедика.
    Не ги можам овие по државниве колку знаат да бидат безчувствителни...

4. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    2.031
    Ме гледаа но ништо такво не ми кажаа и само тоа има и во извештајот а усно ми рекоа скратен цервикс.
    Ќе одам и на второ нема да чекам без никакво објаснување останав што се вика дури и спонтан ми спомнаа.Се беше добро до сега и брисеви и мокраќа и крвни слики и прегледи ниту пак се заморив со нешто односи воопшто немав си примав терапија уредно и наеднаш така но гледам уште тече имам на бришење во вц кога идам и точки на гаките ми капеле

5. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    596
    Допаѓања:
    894
    37мм воопшто не е лошо за 15та недела ! Без паника може да е само дефицит на прогестерон… те боцнаа ли? Ти препиша циклогест или утрагестан? Легни и мирувај а во меѓувреме закажи во Систина кај специјалист било кој има термин да те погледне утре

6. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    965
    Оди Лана, покриена си со терапија ама може треба и нешто плус, за циркулацијата . Сепак да видат убаво плацента, од негде крвариш. Ако нема хематом да се најде што е причината. Нема да имаш спонтан мн се сурови и неписмени. Грлото ако е толку не е кратко а ако е кратко требале да запишат. Те ставиле во мисла.

7. Baby Girl123

Baby Girl123 Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    230
    Да тоа е сукрвица не е крварење.
    Најдобро второ мислење. Не се секирај, има многу што крварат па имаат успешна бременост.

8. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    2.031
    Само што завршив бев на приватно и ме прегледаа вагинални и на ехо грло затворено не ми рекоа дека е скратено нема полипи и хематом бебето е во ред строго мирување и терапија магнезиум и утрогестан.
    Не гледаат причина за крварењето сега ми рекоа може и од капилари да пукаат расте бебе се шири матка...
    Само стресови леле толку ми беше страв од ова и сега ми се чини нема да мрднам од кревет а си викав ајде помина прв триместар ама ете нема правила

На Ladyme, Baby warrior, Ljiljana1986 и 5 други им се допаѓа ова.
  9. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    666
    Допаѓања:
    320
    Јас не знам што луѓе во државна беа како може да те испотресат така се вика ли на трудница за спонтан одма , добро што одма си побарала второ мислење во секој случај добро завршило одмарај сега и не се потресувај

10. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    596
    Допаѓања:
    894
    На ГАК ти го пишаа првиот извештај?? Срам да им е на малодушноста, и јас имав мн сличен момент во претходната бременост … слушај специјалисти на бременост и води си ја бременоста на клиника што и веруваш … наместо да дадат кураж они најлесното спонтан чекај …мизерии од доктори