Не е многу кратко грлото а и најбитно е затворено. Мирувај, продолжи со терапијата и ако можеш земи и Ферона. Јас исто би ти препорачала да си појдеш и на уште едно мислење плус за да си бидеш мирна.
Баш ми е жал што те испаничиле. Смирено само, ако имаш можност отиди до систина или ремедика. Не ги можам овие по државниве колку знаат да бидат безчувствителни...
Ме гледаа но ништо такво не ми кажаа и само тоа има и во извештајот а усно ми рекоа скратен цервикс. Ќе одам и на второ нема да чекам без никакво објаснување останав што се вика дури и спонтан ми спомнаа.Се беше добро до сега и брисеви и мокраќа и крвни слики и прегледи ниту пак се заморив со нешто односи воопшто немав си примав терапија уредно и наеднаш така но гледам уште тече имам на бришење во вц кога идам и точки на гаките ми капеле
37мм воопшто не е лошо за 15та недела ! Без паника може да е само дефицит на прогестерон… те боцнаа ли? Ти препиша циклогест или утрагестан? Легни и мирувај а во меѓувреме закажи во Систина кај специјалист било кој има термин да те погледне утре
Оди Лана, покриена си со терапија ама може треба и нешто плус, за циркулацијата . Сепак да видат убаво плацента, од негде крвариш. Ако нема хематом да се најде што е причината. Нема да имаш спонтан мн се сурови и неписмени. Грлото ако е толку не е кратко а ако е кратко требале да запишат. Те ставиле во мисла.
Да тоа е сукрвица не е крварење. Најдобро второ мислење. Не се секирај, има многу што крварат па имаат успешна бременост.
Само што завршив бев на приватно и ме прегледаа вагинални и на ехо грло затворено не ми рекоа дека е скратено нема полипи и хематом бебето е во ред строго мирување и терапија магнезиум и утрогестан. Не гледаат причина за крварењето сега ми рекоа може и од капилари да пукаат расте бебе се шири матка... Само стресови леле толку ми беше страв од ова и сега ми се чини нема да мрднам од кревет а си викав ајде помина прв триместар ама ете нема правила
Јас не знам што луѓе во државна беа како може да те испотресат така се вика ли на трудница за спонтан одма , добро што одма си побарала второ мислење во секој случај добро завршило одмарај сега и не се потресувај
На ГАК ти го пишаа првиот извештај?? Срам да им е на малодушноста, и јас имав мн сличен момент во претходната бременост … слушај специјалисти на бременост и води си ја бременоста на клиника што и веруваш … наместо да дадат кураж они најлесното спонтан чекај …мизерии од доктори