Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Sucubus

Sucubus Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2021
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    1.219
    Здраво и од мене :hug:
    Нова воедно и болна трудница. Инаку сум 10та недела, прва бебица и сега малку ми е страв. Некако се чуствувам слаба како пиленце од мисирка, втор пат се разболувам во рок од 15 дена, првиот пат не знаев за бременоста па пиев и антибиотик, сега по втор пат не ни замислував, ама ете од пациентка си го презедов пак.
    Почнав да читам некои книги околу бременоста и мајчинството исто така за да бидам позитивна.
    Малку се разочарав бидејќи читав статија дека не смеам да го чистам вц-то од мачорот бидејќи имало токсини, сега како што сум дома и сама се читам и се нешто ми смета :(
    Се на се, се надевам дека и ова брзо ќе помине, и дека ќе ме дружите :sun:

На ginger и Baby warrior им се допаѓа ова.
  2. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.884
    Допаѓања:
    18.408
    Како некоја што помина бременост и веќе 5 полни месеци се гушка со најсовршеното суштество, да ти дадам еден совет: НЕ читај , помалце анализирај, најди гинеколог на кого му веруваш и никогаш ама никогаш , не се споредувај со друга трудница!
    Ти посакувам убава, лесна и безгрижна бременост исто како што поминав јас :hug:

На Cvetce_, emche05, ginger и 3 други им се допаѓа ова.
  3. @mekana

@mekana Активен член

Се зачлени на:
    3 мај 2024
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    122
    Zdravo devojki, vcera bev na prv skrinig vo remedika, sega sum 13 + 4 bliznacka bremenost, kaj edniot plod mi pisuva placenta previela totalis so sto dokotorkata mi rece rano e moze i da se podigne, dali nekoj se soocil so vakvo nesto i dali podocna se podignala placentata ?

4. Anaroz1

Anaroz1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    1.908
    Допаѓања:
    4.777
    мене веќе ништо не ме чуди, минатата бременост ја водев во приватна клиника, ама негде накај 20 та недела ме фати стомачен вирус со повраќање, се исцедив, докторката ми беше на одмор и пишав на вибер и ми рече оди нека те ѕирнат, као можеш и на клиника. одам таму, тие ми викаат ајде влезе да видиме дали има срцева акција, неаме ние тука некое ехо сеа ќе видиме дали има уште срцева акција или не .... каков муабет значи страшно

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    212
    Добредојде во клубот. Внимавај со чистењето на изметот од мачето.
    Во изметот од мачките може да се најде паразит токсоплазма (се испитува преку Торч тестот), а заразувањето во бременост не е препорачливо.
    Доколку некогаш одамна си прележана, немаш гајле, ама тешко може да се знае тоа без да се испита.

6. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    212
    Запрепастена сум од искуствата кои ги споделувате. Работна етика и морал нула. Тешко на жени.

7. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.455
    Дали е нормално да имам мал бел исцедок на гаките? 13+2 недела сум.Пред неколку дена прекинав со утрогестан и пролутекс. Миризба нема непријатна....

8. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    212
    Па ако немаш чешање, печење, во боја, тогаш е нормално.
    Мене во бременост ми е многу засилен исцедокот, прозирен до бел, баш пред една недела ги правев сите брисеви, а имав таков исцедок.
    Брисевите беа чисти, исцедокот се уште го има, тамам сум сменила гаќи, тече и така, менувам почесто, се одмивам обавезно.
    Ако се сомневаш на нешто, или има нешто чудно во боја и мирис ќе си побараш брисеви да си сигурна.

На Ladyme, TeodoraMJ и Dijana DM им се допаѓа ова.
  9. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.813
    Допаѓања:
    4.284
    Доколку е мачето здраво, нема зошто да се плашиш.

И јас имам маче, и му го чистев песокот. Тоа ни е дел од фамилија, здраво право маче, кое седи само дома. Му чистев песок и во првата бременост, еве сега и во втората. Сигурно нема да го оставам песокот цел ден нечистен додека сум сама дома. И тоа има душа.

Помалку читање на интернет, живеј си нормално и прави тоа што ти е убаво. Со лесно бременоста.

10. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    4.317
    Женски дозволен ли е спрејот за нос од диво оригано во бременост? Затната сум скроз некој грип закачивме сите по дома не се трпи ова..

11. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.754
    Допаѓања:
    16.468
    Не, не е дозволено во бременост.

12. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    679
    Аква марис и некои членки користеа и септаназал

13. Cvetce_

Cvetce_ Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    63
    Лелеее цел ден не се приклучив на форумов и кога отворам што да видам, црна хроника од нашите "знаени" доктори.
    Чувајте се женички и само позитивни мисли, од стрес веќе ќе се мрдниме :hug: