Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. An43

An43 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    45
    Дали сте имале болка на едната страна од задникот, како некој мускул да стега на горниот дел , не знам како да објаснам, и при седнување знае да боли посилно. Бремена сум 28 недела, не знам дали е нормално или не

2. TeodoraMJ

TeodoraMJ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    266
    Мене при станување ми се кочи десната страна од бутот, задникот ми требаат неколку секунди да стојам па да почнам да одам. Сега и левата страна ребрата ме болат, бебето не е застанато дали се врти којзнае што прави . 29+3 сум јас. Сум прашувала некој нерв фаќало не било ништо страшно

3. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.705
    Допаѓања:
    8.785
    Честитки, каква убава вест! Ти посакувам здравје, среќа и многу гушкање. Побрзо опоравување мами!:inlove::hug:

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.333
    Допаѓања:
    17.914
    Честитки мајкаа да е живо и здраво бебулето :inlove: Побрзо опоравување тебе :hug: Гушкајте се сега.

5. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    561
    И мене ме фаќа десната страна, исто и во првата бременост ме фаќаше само покасно почна, сега уште вод 16та недела почна. Мислам дека е ишијасот, болката некогаш се шири и по должина на бутот. Некогаш толку силно ме фаќа што не можам да мрднам, среќа трае само неколку минути.
    Има вежби на youtube баш за sciatica pain и тоа во време на бременост. Мене ми помагаат. И нежна масажа може да се прави.

На An43 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.779
    Допаѓања:
    8.161
    Баш пишувавме за ова пред некоја недела, за прегледот со рака. Дека повеќе е непријатен од што се стегаме. Така да само опуштено и нема да е толку страшен.

На Stone му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    1.031
    Знам како е. Јас бев до степен да неможам чекор да направам, страшни болки неописливи имав. Плачев во гласови кога требаше навечер да станам за до вц, маж ми ме враќаше назад....лудница...
    Ногата неможев да ја кренам на кревет за да легнам, појќе од 2цм неможев да ја кренам.

На An43 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    3.141
    Со првото колку и да не се стегав, ме болеше.
    Со второто помалце. Нема да се толку чести прегледите до рака, немај гајле. Каде ќе де пораѓаш?

9. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    1.031
    Трет ден кај што ме боли главава само на едно место. Денеска зедов се напив и парацетамол но џабе, сега боли заедно со окото ;(
    Освен парацетамол друго чаре?
    Притисокот ми е ок...

10. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.459
    Kako migrena da e toa. Jas cel zivot patam od migrena. Ama sega ne smeam nisto da pijam. Imam eden sprej so ladies Aqua ice , prskam na raka I se masiram. Imam uv lamba za greenje ama mi e strav sega da ja koristam pa se duvam so topol fen. I mi pomaga.

11. Lea321

Lea321 Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2025
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    4
    Мене
    Јас мислам дека е дозволен. Мене гинекологот ми го препорача кога имав затнат нос. Но сепак прашај си ! 17387738645542657498514997426095.jpg

Прикачени фајлови:

12. Stone

Stone Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    23
    Во Систина.И во 35та ме провери и во 36та бидејќи на цтг покажа мали контракции.Не знам како се опуштате јас никако:sweat:

13. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    66
    Честитки
    Живо здраво и големо да расте

14. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    1.419
    Психички никако, ама седнуваш на стол и го опушташ мускулот доле скроз значи ќе се концентрираш на дишење као да медитираш и доле да ти е скроз лабаво да не си во грч, само така, инаку колку повеќе си во грч толку повеќе боли.

15. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    888
    Допаѓања:
    1.108
    Мигрена. Со години си ја имам ама за среќа во бременост и сега ПП уште не ме фатило. Темна соба, вода доста, кофеин не и не знам дали некое од појакиве апчиња е дозволено. Поминува до 24 часа во најтешки случаи знае и подолго да трае

16. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    66
    Колку што читам не смее никако диво оригано во бременост

17. Lea321

Lea321 Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2025
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    4
    Затоа реков, сепак консултација со доктор

На fragaria му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    680
    Даа сега очекувам во секој момент и нека поминува времево оти потешко ми е и спиење и се ....

19. vlaince

vlaince Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    19
    Здрабо мешиња ве читам редовно ама сега сакав да прашам. Бремена сум 19 недела денес не се осеќам како што треба односно мачно,тешко ми е како цело тело да ме боли. Сега мерев и температура имам 37.3
    Прашањето ми е на колку часа смеам да пијам парацетамол? Фала многу на одговорот

20. Ljiljana1986

Ljiljana1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2023
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    437
    IMG_20250205_190845.jpg Девојки, можно е од магнезиумов да ми се вратија мачнините, вртоглавиците, имам болки во желудник претежно во спиење, цревата страшно ми кркорат како да сум 3 дена нејадена а нема врска, матно ми е во главата, како да се вратив во прво тромесечие. Последнава недела ми е така, и плус несоница имам а спиев како топ по минимум 12 часа, сега едвај по 4-5. Цела недела се мачам, сега ми текна дека го сменив магнезиумот. @Ladyme мислам беше во браншава, ама секако и секоја друга упатена дали е од нив и кој магнезиум го земате? Тек другата недела контрола, почнав список со прашања да спремам :D