Јас во принцип ретко имам главоболки ама ете сега дојде така малце ме пушти, прееска се осеќав како да ќе ме чукне Прв триместар имав многу мака со главоболки ама ко денеска не. Ок сум сега. Може ете и мигрена ќе почнува да ме фаќа
Сега откако рековте дека дивото оригано не е за бремени се консултирав со општата матична и таа ми рече дека не треба да се користи, а јас го користев ама неколку пати само оти ми беше лошо од мирисот. ЗАТОА ЗА СЕ КОНСУЛТИРАЈТЕ СЕ ОД ПОВЕЌЕ СТРАНИ ПРЕД ДА ЗЕМЕТЕ НЕШТО
По тоа што го рече др Димчев е дека цело време лежам и ми паднал имунитетит. Кај мене пишува дека е минимален слаѓ. Го прашав дали е ризично вика минимален е со антибиотик ќе се исчисти. Контрила за 3 недели ми закажа. Сега кога таман се среди се со полипот, само слаѓ ми фалеше.
Само храбро, битно полипот веќе го нема, серклажот си држи и антибиотикот ќе си заврши работа ти пуштам најубава енергија тука сме да се бодриме за да си ги гушнеме во јуни најсилно
Девојки како сте Имате ли искуство со нови нишани и бемки за време на бременост? Јас доле меѓу ногата и препоните цел живот имав како малечка бемка која беше безбојна, пред некој ден приметив дека пораснала во нормална со кафена боја. Читав некаде по форумот дека се случувало појавување на нови бемки и израстоци обично околу вратот, малку се изненадив а искрено не ни знам кога точно пораснала. Не остана памет веќе се нешто ново
Мене ми се појавија израстоци на вратот неколку, дел ми се од предходната бременост дел од оваа. Исто на стомакот имав како неколку бемки поситни нови, сега не сум загледала дали уште ми стојат и после пораѓај.
Sto w minimalen ne e strasno...on e golem strucnjak......normalno da ri e misla...lesno e da sw kaze ama se misli.....sro doaga samo da pominuva I dobro da zavrsuva....jas toa go mislam I za sebe I za drugite...
Мене со првото така уште во 34тс ме прегледаа, умрев. Следно ма прием со 3 прсти и пак ме болеше. Со второво прв преглед во 37гн и не беше до толку непријатно. На гак прв преглед и цтг им е во 38ма, замисли, дури и за втор/трет пораѓај.
Дали таблетите магнезиум од Now се лесни за голтање, да не се случајно огромни како Солгарот? Морам да ги сменам, се давам секој ден додека ги проголтам.
Здравје Боже ❤️ Ти благодарам на убавите зборови. Искрено, не знам што ќе правам ама нема да дозволам ништо лошо да се случи. До пола пат дотуркав, бебево од сам почеток на секој преглед е супер. Како знам и умеам ќе истуркам уште пола пат
Баш читам дека доста трудници го излечиле. Мене ова ми е трет пат како земам антибиотик во животот па некако се надевам дека брзо ќе го среди слаѓот дека немам многу пиено антибиотици. Ама ќе издржиме за нашите малецки ❤️
Ве читам во последно за слаѓ. Што е тоа, како настанува како се испитува? По муабетиве ми делува за нешто сериозно, така?
Mene znae da mi se uoovi wlvata strana kolkot..rakata ..bas bolki oa si stanuvam vo telot na vecerta swtam po 5 min da se istegnam pa pak legnuvam...po 2 pari pujam magnezium so b6.....mi kazaa deka e normalno