Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.178
    Допаѓања:
    4.544
    Големи се... :x и јас едвај голтам викам ќерко све за тебе... (fingers) па феронава огромни, омега исто, јас незнам технологија иде напред они по пола прст капсули и таблети.. :puke:

2. Sucubus

Sucubus Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2021
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    1.230
    Па девојки јас бев со тт 39, завршив на инфективно, ајде слезе до 37,7. И се будам прееска пак со 39. И тоа дека сум сама дома ме плаши уште повеќе. Од утре ќе мора да земам антибиотик, само чекам да ме раздени и да одам кај матичната. Малце да кренам со енергија и одам одам да ја видам беба. Некако испаничив и нема да сум раат, прееска дури си плачев .

3. Stone

Stone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    278
    Допаѓања:
    322
    Знам дека кај многумина се појавуваат како израстоци на вратот во тек на бременост поради хормони,а дали кај некого се појавуваат на самите гради?Уште од почеток на бременост некаде почнаа по некое ситно како младежче буквално ама со тек на време си паѓаа самите.Сега гледам на едната града има едно малце поголемко така одвај си се држи мислам дека можам да го откорнам ама страв ми е.Не знам каде да се обратам за ова?Некој да имал слично искуство?

4. cocopuff

cocopuff Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    1.284
    Леле и мене ми никна ко мало младежче на едната града и баш се зачудив од кај па сега ова. Мислам никако да не ги корнеш сама. Моето се исуши некако и падна за нецел месец. А вчера приметив исто такво минијатурно на раката над лактот од внатрешна страна.

На Stone му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.714
    Дали е можно навечер стомакот да ми изгледа како поголем? Исто така, чувствувам мала нелагодност, тегнење на кожата.
    Претпоставувам дека се е нормално, но сепак да прашам. :)

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Stone

Stone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    278
    Допаѓања:
    322
    Да до сега сами си паѓаа при бањање ама ова уште така виси,не е не знам колку големо ко сусамче ама страв ми е да не се породам а бебуш да цица и да му пречи или нешто не дај боже...зошто баш на аеролата е.

7. Stone

Stone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    278
    Допаѓања:
    322
    Нормално е навечер да е поголем.Мачкај се со масло на стомакот често,бебуш расте:inlove:

На Iva.T му/ѝ се допаѓа ова.
  8. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.674
    Допаѓања:
    23.914
    Мене ми искочија на градите и тоа околу брадавицата, ги нема веќе, 5 месеци породена.

Последна измена: 6 февруари 2025
  9. Bettina23

Bettina23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    3.139

И мене на градите,имав една поголема како бенка,јас мислев јас ја имам скинато несакајќи ама може и сама паднала од кога се породив.
    Исто и на лицето добив како "флеки" темна кожа,што ги снема по пораѓај

10. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.674
    Допаѓања:
    23.914
    После колку време флеките ти ги снема?
    5 месеци, уште ги имам.

11. Bettina23

Bettina23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    3.139
    Месец дена од прилика по пораѓај почнаа да се намалуваат,а кога престанав да крварам(по 40) скроз ги снема на лицето,ќе ги снема и кај тебе обавезно исчезнувале,така читав

12. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    883
    Оваа тема е посебно пишана ама тука сте најактивни па се надевам повеќе ќе прочитате и ќе ми кажете искуство доколку имате
    Дали некоја има искуство со поголем миом (над 6 цм) во бременост и како ја поминавте бременоста
    Дали ви кажаа посебни совети или на нешто особено да се внимава?
    Кај мене е на фундус
    Ми кажаа да не го мислам ама не можам цело време ми е во позадина на мислите
    Дали мора да се мирува цела бременост?
    Фала однапред многу ми значи да слушнам мислење

13. Ariel.20

Ariel.20 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2020
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    310
    Тоа е внатрешна инфекција, буквално се гледа како пливаат парталчиња(како хартија во вода кога ќе ставиш). Нема некое посебно испитување, се гледа на ехо. Јас во првата бременост го имав, а никакви симтоми немав. Знае да се собира на куп доле накај цервикс па да направи фанелинг, па тогаш голема беља прави. Јас прокрварив во 13 недела и бев на стог бед рест и во 21 недела веќе немав цервикс па на итен серклаж, бидејќи на време не ми го открија. Со терапија антибиотик, јас плус и вагиналети ставав после, се средува и нема проблем.
    Баш на тема бед рест зборев и со другарка во америка што е и она е бремена прокрвари од хематом и не и кажаа да лежи туку да продолжи со секојдневни активности како до сега, само скали да избегнува некој период. Исто важело и за серклаж кај нив, ваљда од таа причина иако не е баш докажано.

На Baby Girl123, ShtruMfeticka и fragaria им се допаѓа ова.
  14. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.178
    Допаѓања:
    4.544
    Сестрами има, и баш на левата страна од матката, на надворешниот ѕид и тука беше баш и поврзана плацентата од внатре, има и преграда на матката.. во текот на бременоста порасна малку миомот што е нормално од хормоните, знаеше да има контракции порано и од 34та недела беше на бед рест (пред тоа супер) пиеше но спа за релаксација на матката скоро цела бременост , магнезиум 1200мг. Истера до 37+3. После пораѓајот на прва контрола миомот беше вратен на стара големина.
    Рачунај и преградата играла улога кај неа ради просторот, без неа може и повеќе ќе издржеше малтене нормална бременост. Јас еве немам ништо па пак сум на бед рест од грлото порано почна да се крати. Уживај не се секирај.

На fragaria му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    1.800
    Значи од серклаж и лежење можно е да дојде до слаѓ, колку што разбрав :wasntme:

16. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.674
    Допаѓања:
    23.914
    Уфф, комшикава 6 години, уште ги носи флеките…
    Ај да се надевам дека ќе ги снема.

На Bettina23 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    632
    Mene praskovite kiselina mi stvaraat, zemav na magne d'oro tecen magnezium 815mg ubav vkus samo navecer go pijam moze i taka da proba

На Ladyme и Ljiljana1986 им се допаѓа ова.
  18. Ariel.20

Ariel.20 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2020
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    310
    Серклажот е друга приказна за ризици, зависи каква е ситуацијата во моментот кога го ставаат, мене отпосле ми ги ставија. Слаџот ми беше после лежење долго време и крварењето, беше обилно крварење дека делумно ми се одлепи постелката. Исто така мислам дека не ми земаа убаво брис и плус 2 бриса само имав место 4, дека кога испитував одма после серклажот и бактерија имав, па се заедно лечев месец ипол. Истражував после дали од бактериите(уреаплазма, микоплазма и другите што редовно ги испитуваат) може да се појави и за нив пишува дека е причина. Но имало и многу жени што ги имаат некои од бактериите па немале слаџ, така да само редовни контроли и слушање соодветен доктор, јас барем тоа го сфатив.

На Baby Girl123, ShtruMfeticka, Ladyme и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Kasiopaja221

Kasiopaja221 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2021
    Пораки:
    3.281
    Допаѓања:
    47.164
    После вторава бременост и мене 4 години не ми поминаа. Дури ми рекоја од УВ зрачење се шират. Зедов крем за флеки и обавезно фактор и во зима, па избледија после можеби година дена континуирано користење креми.

20. Ljiljana1986

Ljiljana1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2023
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    698
    Да, го имам и него пиено добар е, ама не нашол мм и ми донесе како на сликата што ја имав постирано. Нешто ми се случува дали е со времево поврзано, на кого и да се пожалам вели не се чувствува добро. Најмногу ќе прашам за утрогестанот на контрола, да не треба да ги намалиме на еднаш дневно. Фала ви девојки.

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.