Честитки нека е жив и здрав И на сите други што се гушкате со вашите бебиња честиткии да ви се живи и здрави
Мене ми помага, јас сум со алергија на домашна прашина со кивање и надразнето грло цело време. Само незнаев дека е за над 5ти.. јас сум уште во тек. Се надевам не е нешто проблем
Јас користам прополис спреј за грло од тоа децата што го користат, бомбони лути за смукање и кога ми е сува кашлицата има еден сируп со тегавец е боквица мислам се вика. Нешто како виранто сирупот за деца што е. Исто и тој сируп е за деца
И јас прокрвавев исто и сега сум на строго мирување и со терапија утрогестан..јас во 15+ а досега немав крварења..никогаш мирен да не биде човек,јас незнам кога може да се осекаме сигурно. Тебе ти кажаа ли од што е крварењето?
Не ми кажаа, немаше хематом. Се беше ок, си имаше срцева акција. Јас утрогестан ставам цело време, му се јавив на ивф докторот и пак ми уклучи и пролутех еднаш дневно поткожно а за контрола не спомна ништо... Сега одмарам ќе видиме до кога ...
Го користев секоја зима за имунитет и бев презадоволна од него, не е ни скап. Ама не бев сигурна дали е за во бременост, читајки по нет во првите три месеци смееш само да трепкаш не смееш ова не смееш она ... и не ми ни текна на него...
Мене не ме прегледаа. И јас се исфрлив…. Околу вратот. Нормално е, и кога не си бремена навечер ти е најголем.