Zdravo devojki, pak jas Dali nekoj od vas pravel mikrobioloshki brisevi vo remedika ako moze da mi kaze koja cena se komplet bez pap ? Vi blagodaram mnogu
Абе ние само 10тина дена сме разлика ,ни толку Пробај со прегорен шеќер ,јес да е малку бљак али помага
Jas sum reshena za vo plodnost da se poragjam ama sega nekako strav me fati Na nekoja I ja imaat zaboraveno placentata da I ja izvadat Aman vishe so ovie greshki, da ne znaes kaj da odish
6000 мислам кога прашав последно и др ми ги зеде и ги однесовме во рамус е 1500-2000 мислам рече сопругот за сите. Он ги носеше.
Живи и здрави да сте! ♥️ Од догодина со мене заедно роденден ќе слави. Две бремености поминав без ниту настинка, третава испофаќав се што можев. Еве сум со болно грло, па и вилица болна ради грлото. Ниту можам да голтам, ниту да џвакам. Ааааама, 31+ сум и почнав со цтг. Веќе ми се гледа крајот. За две недели пак и се префрлам официјално на клиника. Нека ви поминуваат деновите брзо, како мене оваа бременост.
Зашто од 31 недела со цтг? И јас сум, уште никој ништо не ми има спомнато за цтг Среќен роденден, само убавини да те пратат
Нека е жив и здрав лепотанит мамиии Те запамтив тебе од претходната бременост нз тогаш колку бевме разлика. со лесно нека ни е Исто мила оваа бременост со настинки вируси здравјето ми се зема. со друго немам мака ко да не сум бремена. живци си искинав . човек раат да не е. остај јас па и децава цела есен зима се болни. само си викам уште малку и испаѓаме од тунелот(зимата уф несакам зима ич) и конечно светлина сонце пролет
Мамички до каде сте со подготовките за новиот член? Јас сум 31 недела и не сум ни до пола стигната. Креветче уште немам купено, алишта немам испрано, коритце за бањање исто немам купено, а денес некако болки имам во јајници и страв ме фаќа дека немам подготвено се а можеби се ближи денот…
И јас сум 31+ се имам спремно, уште фиокарот да го земам и да му ги преместам таму алиштенцата Рано ти е за пораѓај, но и ако родиш нема да ти е голо додека си во болница од на нет можеш се да си испонарачаш а и маж ти ќе ти пропазари
Прв пат алиштата што ги перете од продавница. Ги перевте на 90 или само низ една вода? Јас за нас кога купувам, прв пат кога ги пуштам, ги пуштам на 30° 15мин
Фала ти мила. Овој пат, дека сум со претходна руптура на матка и ова бебе треба да се вади порано, па треба да ме следат сеа на крај почесто, ама па и претходната бременост исто вака рано почнаа со цтг, само тогаш на месец, а сега на две недели. Ваљда праксата е таква овде. @Veki4kaa исто и јас. Не ми се верува колку пати бев болна овој пат. За другото не се жалам. Многу ми е полесно од вториот пат. Полесно се движам, киселините не ми се во екстрем, чак и грчеви немав. Освен што стомакот ми е висок пак и буквално од под цицки ми почнува, па едвај чорапите на сабајле ги облакам. Генерално, брзо ми помина времето, јас мислам дека делумно и дека лето не фатив. Другите две ми се летни деца, пукав од горештини, неконтролирано потење, нервози од жешкото, топли бранови ме маваа, многу бев мизерна и многу се радувам што овој пат не фатив лето.
Sekakvi mubaeti i iskustva ima sekoja rodilka od site bolnici, mislam deka ne treba da zememe se zdravo za gotovo. Sekoja rodilka da ja prasas ke ti kaze razlicni iskustva od priem vo bolnica pa se do izleguvanje od tamu. Kako gospod nikoj ne e, samo pozitivna misla inace otidovme so pametot.