Жени ми се покачи температурата 37/9 скоро 38 се напив парацетамол. други сипмтоми носот ми тече како река ама како вода. и пишав погоре малаксаност цело тело ме боли. опасно ли е за бебето? Се надевам бргу ќе се симне се плашам. до сега две бремености не сум качила тт.
Round ligament e еден од лигаментите на матката, како што таа расте тие се растегнуваат и може да се јави болка, на локација отприлика како што опишуваш.
Не се плаши, се бори и телото ден два ќе спушти, земи електролити за деца и пиј полека за да не дехидрираш, земи портокали, сок од јаболка... Иначе парацетамол (далерон земи не други) можеш на 5h.
Исто така се осеќам...мерам тт 37.5 а ја горам, имам треска страшно...пијам течности за да не дехидрира...се најдам ќе се среди до утре малку барем. Железото и мене ми беше паднато 7, 10 дена пиев малтофер таблети и се качи на 17
уф ме успокои. еве сега се избањав се надевам ќе ми олесни. се симнува еве 37/6. Далерон моментално немам овој на алкалоид е мислам. Немам ни електролити аптеката не работи во ова време пијам вода цело време. се надевам нема да дехидрирам.
Тој од Алкалоид мене и вака не ми спуштал ич температура пред бременост, слаб е, далеронов побрзо спушта. Иначе супа можеш исто малку со бибер ќе те испоти ќе се ослободиш.. и мене два дена ме држеше, утре ако можеш земи си електролити тие и температура намалуваат и плус хидратација.
Верувам дека ти го измериле грлото ако си била за ова на гинеколог, во случај да не, побарај да го измерат. Мада болка што се потенцира при движење е мускуло-скелетна генерално.
Не, природно се породи. Се брзала докторката дома да си оди, ја чекал сопругот, па као набрзина ѕирнала, проверила дека тоа е тоа, цела излегла и си заминала. После 2ч на другаракава почнува да и станува лошо, да не може да дише и да почне обилно да крвари. Веднаш ја носат во сала прават ревизија, излегува дека не излегла цела плацента. На пропустот докторката само рекла “се случуваат и вакви работи”…