Честиткииии вака кога ќе прочитам после тешка бременост здраво и живо бебенце сум најсреќна, сега уживај го секој момент со него
Какви ви биле резултатите од приска и скрининг? Вчера бев на скрининг, и онаа коскана зад вратчето што е, на една слика гледам е измерена 1,8 а на друга 1,5. Ми спомна докторката дека океј се резултатите, ама мене ме фаќа паника. приската вика дека 1:5687 за biochemical t21risk, 1:7361 za combined trisomy 21, 1:10.000 за trisomy 13/18 Дали некоја имала слични рез? И дали има место за паника?
Priskata znae da izvadi od pamet a da nema vrska so statistikite i jas neznam da tolkuvam samo maticniot mi rece deka e vo red i na krajot pisuva low risk pa neznam i jas.kaj vratot mislam mi rece e 1.3.Kaj tebe na krajot sto pisiva? Eve gi moite
Нека погледнат некои од членките,искрено не знам што да кажам параметрите се различни но и тебе ти пишува слаб ризик на крајот и мислам дека не би имало некој проблем.забележав кај моите носна коска каде пишува е присутна а кај тебе пишува не.( Уствари кај тебе е друго формулирано пишува дали е отсутна носната коска и пишува не - што значи е присутна и кај тебе) Твојот матичен или докторот што те води дали ги прегледа резултатите и што ти кажа?
Ми кажа дека се океј резултатите, дека биле точни до 95%. А и тоа видов за носната коска, ама па 11та недела сум, си велам рано да не е . не знам
Кај мене не излезе постелката и не ја влечеа со сила. Стискаа на стомак тресеа, ама немаше абер и ме успаа со целосна анестезија и ја чистеа (незнам точно како, ама знам вакум беше користен). Мн надносено бебе имав, па беше веќе деформирана и залепена била ептен.. Честито @Bubicaljubica Живо и здраво да е бебче, побрзо гушкање домче!
Девојки ај да прашам вие што сте понапред. 28 недела сум денес после одење во тоалет на бришење имам исцедок проѕирен лигав, до сега уште ваков сум немала. Нема мирис нема чешање. Дали е нормално да се појави така како лигаво од нигде никаде
Ova muabetov sto e so postelkava.. Toa se deshava samo na priroden poragjaj, taka? Zasto na carski ne mi se veruva deka ja zaboravaat. Ja vagjaat prvo postelkata pa bebeto,ne?
прво бебето испага/го вадат сечат папочна па постелката после се раѓа/ја вадат. кај мене со второто несакаше да испадне ме скапаа од стискање залепена за матката страшно. Ако не испаднеше ќе требаше со рака ко што ја разбрав бабицата да ми ја вадат внатрешно тоа болело многу. имав среќа што испадна .