Јас пијам едно токо релакс форте(230 магнезиум) и еден магнезиум на синерѓи( 350 мг) Мене грлото ми го водат како уредна должина и затворено Планирам наредна недела да ја прашам докторката дали да земам повеќе магнезиум па ќе ти пишам
Јас пијам токорелакс Плус пиев по две од тие од алкалоид прашочето со б витамини Ама ми предизвикуваше дијареа па сега пијам само навечер а насабајле магнезиум цитрат од now Ги комбинирам
Јас претходната бременост од почеток до крај бев со бактерија во урина,со милион антибиотици и џабе ништо не ја излечи. Еве втора бременост пак истата бактерија ја имам. Е кај мене е чудно што секогаш на урина испитување ми покажува нормално дека е се,а на уринокултурата бактерија. Еве денес почнувам антибиотик. Направи си уринокултура да си знаеш на што си. Покрај тоа и д-маноза,вит Ц од 1000ка и пробиотик, и мнооогу течности.
Мене секогаш ми покажувало вака и пред бременост и сега а на уринокултура нема бактерија Не знам зошто ама претпоставувам дека не пијам доволно вода Така да си испиташ уринокултура а до тогаш не си прави стрес ако немаш посериозни симптоми
Посета нема тоа е јасно, не пуштаат, само ствари да ти остават долу и ти носат горе на секои 3 часа. Ако имаш некој што познаваш сестра, доктор ќе ти се најде или замоли некој... мада персоналот е хаос мене ми се погоди една од тие што ги хранат бебињата ми дозволи да се видам со маж ми скроз случајна ситуација и бебето му го покажа таа па после јас излегов на 5минути во ходникот.
Од 35-45 мм се смета за нормална должина за таа недела со тоа да не се намалува драстично. Се испод 28мм е краток цервикс. Како мерка за претпазливост е или лежење или серклаж. Ама 16 недела не знам дали прават. Мирувај си, земи ферона или токо релакс. Ќе си биде ок. Со многу пократко грло издржале до 38-40 недела
Ти благодарам мила Овие можат ли слободно да се земат од аптека или на рецепта? Незнам дали да ги земам на своја рака( ова колку што можам да разберам се некој вид на витамини и не би требало на штета да бидат) зошто докториве и многу не се замарат за некои работи кај нив е во ред се.
Тешко е им е за дишење гори мислиш градите дексото, исто и пулмикорт и кортаид што и да е ... мене ми помина со сирупот исландски, жалфијата. Сестрами правеше вирусен панел за внуката некој вид на ковид е со плус инфлуенца комбинација.. лошо многу сотре оваа зима.
Нема посета. Не треба ни да има. Сепак бебиња има таму. Ќе се гледате на телефон. Ако си природно два дека макс ќе си таму. Царски три. Така да брзо ќе поминат.
D-mannuro кесички по две на ден концентрација јака на деманоза од брусница безбедна во бременост. Ќе исчисти и ќе намали печење одма од втор ден. https://www.alea.com.mk/product/d-mannuro-кесички/
Da napravis vo druga labaratorija ispituvanje, na maliot jas mu pravev vo ramus katastrofa rez, maticnata negova mi preporaca vo avicena i sinlab pa ispadnaa drugi rezultati. Ne ja bie nesto dobar glas ovaa labaratorija.