Мислев дека болката е од цревата, но не, од фоликуларна циста бајаги порасната. Вечерва со неиздржливи болки и грчеви завршив на ургентен во систина, ми дозволија спазмекс и кетонал, да ми се смират болките. Па од понеделник да ја пунктираме
Провери си кај општ матичен урина за најсигурно. А може и на уролог ако ти е мисла. Не оставај да те мачи и да си правиш филмови. Од искуство знам дека мислата само таму оди, па најдобро е некој стручен да те провери. Јас уште од кај 23/24 недела имав таму болки, ама го чувствував бебулецот таму клоцаше, и тогаш ми рекоа дека е може од тоа, макар што бебе беше тогаш мало за така силни удари. Од тогаш ме видоа три гинеколози(за други проблеми првично бев кај нив, ама дека се си прашувам јас…) и кај секој ја спомнував таа болка. Ме проверуваа на ехо, се испостави дека се ширеле срамните коски од притисокот на матката, и болката доаѓала од симфизата која ги спојува на средина. Дури откако двајца од тројца гинеколози ми го кажаа тоа се смирив некако. Инаку мислев да не е нешто со грлото на матката, па постелката да не е блиску до грлото, и други сценарија. Некогаш матичнава гинеколог се изненадува од тоа какви мали промени во телово приметувам, ама кога еднаш ќе се изгориш, следен пат дуваш и на јогурт.
Јас пиев за болки во бубрег, додуша само 2 се напив, сепак прашај доктор. Во 17-18 недела ги пиев. Веќе си била на лекар, сега видов.Само со помин да е.
Pri kraj sum fala na gospod dojde 38ma nedela i kaj mene po tolku macenje… dogovorena sum carski za vo cetvrtok a znam deka do ponedelnik nema da me pustat doma , lele devojki sto e raganje vtoro i da ostavis doma drugo dete , abe mi idet edno custvo ko da e iznevera kako da e zaborava ova lele ne znam, no zdravje ke mi nosam edna drugarka sto ke e imat blisku cel zivot taka se utesuva
Zemaj tocorelax ist sostav kako ferona se no imat nesto plus. Na prva bremenost bev so serklaz i skraten cerviks od 22 nedela ( 20’mm) ama na sekoja kontrola mi se skratuvase a piev ferona. Vo vtorata sum isto so sladz i so skraten cerviks 12 mm na 20 nedela pak so serklaz sma fala na gospod kaj ova bremenost ne sto ne mi se skratuvase tuku stigna i do 20 mm da se zgolemit.
Знам како ти е . не ја мисли ќе седи дома ќе ја чуваат ќе биде мирна објаснии убаво ќе свати сигурно. колкава е? и јас кога се пораѓав со првото прв пат ја оставив два дена сама не беше сама она со бабите со таткои ама без мене беше. За два дена ме пуштија. нз со царски колку држат ама ко што слушам сега и со царски мн не ги држеле ако е се во ред. ќе биде се во ред ќе видиш не се растројувај. Сега и хормоните си го прават своето . ќе видиш супер ќе биде се ќе викаш џабе сум се нервирала. и совет плус и да пуштаат посети никако нека не ти ја носат да не плаче по тебе полошо ќе си направиш. ќе дојде кога ќе ве пуштаат од болница. ќе ја лажат дома ќе ја врткаат ќе поминат бргу деновите. Ајде со лесно да поминеш и да се роди живо здраво. Се изнамачи и ти конечно при крај си. Јас сега две треба да оставам дома кога ќе одам на пораѓај, ај ќерками е голема 5 години ќе биде скоро ама син година и 9 ќе биде мал е. и многу е поврзан со мене. како ќе биде незнам само си викам ќе помине ќе издржи мора. ќе го чуваат бабите .
Na urina pokaza prisitni deka se bakterii. Napraviv urinokultura, mi zedoja I brisevi, se beshe cistoo. Ponekogaj I jas cuvstvuvam koga ce klocne tuka, bolkata e pogolema Za bolkata nikoj nisto mi nema kazano, od sto e I sl...
Јас почнав некаде помеѓу 15та и 20та недела (не се сеќавам точно, но од кога почна да ме чеша стомакот). Мојот др. Дракулевски и сестрата од кај него ме посоветуваа да не купувам скапи креми и масла за стрии, туку да мачкам павловичева, дека таа била најдобра за хидрирање на кожата. Сега сум 28ма и немам ништо, се надевам така и ќе остане, но мислам дека е ова многу индивидуално и дека доколку си склона кон правење стрии, ќе се појават колку и да мачкаме. Мене искрено не ми смета и да се појават ама ајде да пробаме да спречиме колку можеме нели..
Женски, веќе 3-4 дена сум затната страшно и кивам нон стоп, не кашлам ама грлото ми е надразнато ме чеша и грло и пределот околу горе и ушите. Исто и уста испукана жар црвена. Прво мислев класична настинка, ама ми е страв да не е овој лошиов грип… од синоќа прскам Аква марис во нос и подобра сум во тој дел, ама ова со грлово и ушиве шо ме чешаат ме плаши, не знам што смеам да пиам? Некоја периодов со слично искуство да ми каже што конзумира?
Препорачливо е но по потреба. За опуштање на мускулите да немаш грчеви и за болките што ги опиша на другиот пост може да ти помогне. Јас сум со слични такви болки уште од 20та недела (сега терам 32ра) но ме спасува магнезиумот (и токорелакс) бар делумно
Само не заборавајте да ги мачкате е бутот и задникот. Со првото ич не ми текна да мачкаам таму и сеа си имам стрии А стомак мачкава или со кокосово или со вазелин немам ни точка Сеа мачкам сегде ама ќе видиме
Беља работа, добро што ја откриле ајде ќе се среди во добри раце си во систина, иначе после тоа испитај фолна колку ти е, б12, може и да е многу висока па да треба пауза да направиш.
Кога последно се издепилиравте за на пораѓај да бидите средени? Ја прашав докторката рече небитно демек Кога сакаш ама не знаам дали во 36та или покасно?
Дали може фолна и Б12 да направат негативен ефект. Не сум ги проверила до сега, а веќе долго време ги пијам. Дека сум и со мутации
Па фоликуларни цисти можни се од мн високо ниво на фолна, јас сама ги проверив и видов дека се мн високи и кога му покажав на јани ми даде хомоцистеин да проверам и тој беше премногу низок, значи дека телото е презаситено со фолна и б12 и еве до сега проверувам хомоцистеин низок е овие две се високи и не пијам, може од 9та недела навака. Сега сум 23та денеска. Провери за секој случај ете на биохемија бесплатно е од матичниот земи упат. Чисто да исклучиш тоа дека е причина за појавата. претходно пред бременост јас пиев скоро година дена метил фолат и б12 за мутациите
Немам никаков симптом да не проверев немаше да знам,ама ќе земам такви кесички, чајов од брусница не е 100 %брудница има и др работи внатре