Мене па никогаш триглицериди не ми дале да испитам.. Одлично значи дефинитивно таму да си одам. А зошто толку долго ?
Аха. Епа мене ќерката ми фати ешерихија коли на плуќа и од Чаир ја пратија на детска а мене дома... затоа и не ми се оди таму пак Ти благодарам се надевам сеа е се во ред
Да се е супер, уште тогаш беше. Гранично беше покачено од мене нешто префатила, уште во стомак. И сепак зашто е премала, ја третираа со антибиотик.
како се осеќа ако ика бебето? сеа седнав да јадам жива гладна додека средив бев крв уринокултура тоа гужви многу... и само што почнв да јадам како константно на ист ритам на едно место подрипнување или чукање незнам...
Да, баш така, како тапкање во ист ритам. Сега е мало кај тебе уште, не знам колку може вака на меше да се забележи, ама после 30та недела ептен јако се приметува и осеќа
Да затоа викам 23+1 сум денеска сега и да е некој ден поголемо пак е мало... ама може така беше некако поставено па го осетив појако
Жени што помага за затнат нос и кој спреј е дозволен? А легнам ноќе да спијам носот одма ми се затнува, во текот на ноќта цело време ми е затнат и не можам да дишам се будам. Не сум болна ниту имам симптоми, не знам зашто вака
Здраво, веќе сум при крај, ми останаа само уште неколку од практичните видеа (поделени се на теоретски и практични). Од се ова што видов досега сум задоволна и мислам дека освен што убаво објаснува теоретски процеси на се што се случува во бременост, пораѓај и постпартум нега, а и за нега на бебето, вклучува и корисни совети од пракса во секое видео. Имам две мали замерки, едната е што додека зборува постојано е истата слика (Николина седи и зборува), што ми е малку монотоно затоа што барем јас повеќе концентрација држам и полесно ми е кога во исто време и гледам нешто (друга слика, презентација со текст и сл.) и второ што кога зборува за некои пракси во болниците, многу повеќе знаење има за во Германија и Европа, а за во Македонија вика ќе си прашате во болница (што е и разбирливо до негде затоа што таа работи во Германија, а не во Мк). Overall, го препорачувам курсот.
Ne se sekavam koja clenka pisa deka da se isece kromid I da se stavi do krevet kaj sto se spie prelu nok...pomagalo....mimosa da ama pomagalo...jas sprejot akwa maris ama obicniot sto e mi pomaga...ama zavisi nankoga kako deluva
Mili dali ste osekale kako grebenje ili bockanje dole kaj besikata nisko,eve dva dena osekam kako da me bocka ili kako grebenje nesto neznam kako da opisam kako da mi mrda ili bocka/ pulsira ili grebe ... od sto taka inaku 16 nedela
Јас осеќам така на десна страна јајник ли е...матка ли се шири...и кај препонот пример како да ме жили ластик од д.веш а нема ништо...
Одвреме навреме исто, нормално е да се осеќа таква повремена болка да се јавува долу кај препоните или кај матката, се шири матка, се тегнат лигаменти