Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.377
    Допаѓања:
    3.957
    Епа реално топло ќе биде, ќе ти треба боди, шпихозна, можда капче и ќебенце. А вака посебно ако купиш ќе можеш да си земеш какви сакаш со дезенче и сигурно нема да те фати толку. И да не е за парите, користиш 30% од комплетот

2. Aledarkali

Aledarkali Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    195
    Јас 41 недела и некој ден се породив ќе побудалев

На Butterfly3001 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.612
    Допаѓања:
    4.350
    Јас незнам моево со што ке го вадам од болница термин 6 август ми е,ако биде и ова лето како лани 100 степени..:sweat:

4. Anaroz1

Anaroz1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    1.926
    Допаѓања:
    4.802
    ќе му ја мислиме тогаш и јас не знам пошо првото па ми е декемвриско бебе :D се надевам ова лето нема да биде како лани пеколно ама па се знае тој период дека е секогаш пекол:D

5. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.612
    Допаѓања:
    4.350
    И мене првото ми е 30март ладно беше баш памтам а ова сега по пелена и боди од болница ке треба :D

На Anaroz1, Veki4kaa и Ladyme им се допаѓа ова.
  6. Merry-8

Merry-8 Активен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2024
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    8
    Здраво женски. Дали ви се има случено во пределот кај вагината да чувствувате како топлина, жарење и минимална болка при мокрење? (19 недела). Сите брисеви ми се чисти, на уринокултура не покажа ништо. Не знам што да мислам. Матичната ми даде вагиналетки полигинакс и да пијам повеќе чај брусница. Благодарам однапред :)

На jagoda777 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. zejj-3005

zejj-3005 Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2022
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Zdravo, utre mi e terminot za poragjaj. Od Deneska sabajle na sekoi 20-30 minuti osekam kako menstrualna bolka dole vo stomakot, dali tie se prvite bolki ? isto taka sabalje mi padna mislam cepot nesto kako rozevko.. pa sakam vasi iskustva da slusnam

8. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    5.475
    Моево првенче е во август родено, надвор на сонце беше 40+, само во ромпер на кратки го изнесовме и пелена :D. Дома еден месец само по боди на кратки беше, во спална 30 степена, а пуштена клима во дневна цел ден. Ми се чини од тоа што се роди во таков период си остана склетчија и не трпи ич топло, ни преоблекување.

На АнаМаријаД и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  9. Cvetce_

Cvetce_ Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    80
    Мајки ми треба еден совет. Прва бременост ми е, два пати имав неуспешна најверојатно поради генетски мутации, нејсе сега си примам од почеток терапија и машала се ми е како шо треба, 15 недела сум и се осеќам одлично.
    Е сега вака, пред да останам бремена мажот ми имаше аплицирано за работна виза во Германија, па ко за инает излезе сега визата, мора да замини до крајот на месецот па откако ќе положам испит за јазик и за мене да се спремаат документи.
    Тоа ќе земи време некаде неколку месеци, шо значи 7 месец ако успеам да стигнам и јас да му се приклучам
    Како што одминува времето мене ме фаќа паника дека сама ќе бидам тука овие месеци, живеам со неговите па немам никаков проблем, за се ми помагаат ама мене психата пак ми работи однопаку, лани имав абортус исто Германија се погоди, овој пат ми е страв да сум пак сама.
    Кога ќе размислам и ако успеам да заминам да се породам таму и од тоа ме фаќа паника, како ќе се снаоѓаме, дека друга земја, плус јас со терапијата, прво дете, измешани емоции имам попара ми се главата.

Некоја што се породила во странство, да сподели искуство

10. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    5.475
    Ќе ја тагнам @Yowannty, она е мислам во Германија.
    А тебе ако ти е страв на почеток како сама ќе се снајдеш во скроз нова средина, плус тазе мајка (што е нормално), не ли можеш да отидеш со детето малку подоцна, ко ќе потпорасне?

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    2.047
    Скоро гледав некој пост за чај од брусница али неможам да го најдам.Од кој пиете во бременост? И по колку пати во денот? Исто дали може да се јаде сува брусница или пак истата да се свари како чај?

12. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    973
    Јас од оваа си грицкам повремено а чај од good nature 60%брусница во зегин го има и во поголемиве маркети, другите се поише хибискус него брусница во состав

Прикачени фајлови:

• IMG_2260.jpeg
      IMG_2260.jpeg
      Големина на фајлот:
      222,6 KB
      Прегледи:
      13
    На LanaDelR му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Cvetce_

Cvetce_ Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    80
    Епа тоа е работата што мажот ми ќе е веќе таму, почнува со работа и до крај на месец мора да е Германија, јас сум четврт месец.
    Сакам таму да се породам оти мислам дека подобри услови ќе имам и како трудница, бенефиции, а и болнички услови.
    Мислам дека подобро е таму да е родено детето, после тоа покомплицирано ќе е за виза и за двајцата ( за мене и бебче )

14. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.612
    Допаѓања:
    4.350
    Јас од овој пијам.

Прикачени фајлови:

• IMG_2846.png
      IMG_2846.png
      Големина на фајлот:
      317,9 KB
      Прегледи:
      17
    На Baby warrior и LanaDelR им се допаѓа ова.
  15. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.952
    Допаѓања:
    177.749
    @Cvetce_ зависи со каква виза е маж ти, ако е работна бебето нема да стекне виза со раѓање, пак ќе треба да се аплицира, ако е со еу пасош тогаш го следи.

Јас бев 14та недела со второ, кога се преселивме во Германија. Условите во болниците се одлични. Пораѓајот е бесплатен. Ама ако е визата средена пред пораѓај.
    Секогаш можеш да земеш мајка/свекрва на почеток ако мислиш дека сама нема да можеш. Ако сакаш можеш да си побараш бабица, таа доаѓа дома еднаш неделно, го мери бебето, му го проверува папокот и во мој случај јас бев со царски ми ја проверуваше и чистеше раната и ми ги извади конците да не морам да се малтретирам по клиника пак.

На arwen93, Cvetce_ и Autumn Love им се допаѓа ова.
  16. GirldD123

GirldD123 Активен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2025
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    6
    Jas Suva brusnica od paketki varam I od toa pravam caj. Ne najdov caj 100% brusnica, skoro site sodrzat hibiskus

На Ladyme и LanaDelR им се допаѓа ова.
  17. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    627
    Ние две сме биде исто во недели :)Иста сум еве дури и мм ми вели почна тешкото кај тебе по цела ноќ се вртам не можам положба да фатам, па осеќам ко да ми е тешко да дишам, па се ме нервира и покривање и се, а пред бременоста ко мумија бев завиткана. Тек ќе ни биде тешко ама ќе издржиме некако

18. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    973
    Од кај ја купуваш брусницата?

19. Cvetce_

Cvetce_ Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    80
    Со работна виза е.
    Како оди следењето на бременост, оти јас сум со терапија клексани па треба почесто контроли за д димери и хемостаза да следам.
    Се надевам ќе стигнам со визата за приклучување на семејство до кај 7 месец евентуално 8 за да се породам таму.
    Маката ми е шо 3-4 месеци ќе сум сама во Македонија додека мм е таму ама тоа е ги нема сите убајни, мора да се жртвуваме некогаш за подобра иднина :)

20. GirldD123

GirldD123 Активен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2025
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    6
    Ja ima vo site marketi, kam najceato ja kupuvam