Повторно јас и мојата упорна љубопитност Сеедно ќе се консултурам со гинеколог за овие прашања, но би сакала да ве прашам и вас. До кој месец од бременоста е сеуште пожелно партнерите да се сексуално активни. Да, да знам ...се е индивудуално, но да претпоставиме дека текот на бременоста е ок ...кога вие би престанеле да го правите ..тоа ? Сега кога веќе сум бремена, ок е да ејакулира внатре ?
1. До крајот на бременоста ама со дозвола од гинеколог, т.е. ако се` е во ред слободно може до крај да си терате. 2. Може да ејакулира (повторно според мои сознанија) ако се` е во ред, т.е. не може да му се наштети на плодот, но спермата може да предизвика контракции на матката...затоа во последните гест.недели/дена пред породување се препорачуваат секс. односи за да се предизвика односно убрза породувањето. Сепак за да не дојде до некаква си не дај Боже инфекција, јас лично би Ви препорачала да си користите кондоми. Ако сум грешка поправка нормално.
слободно нека свршува внатре мада што последниве години научниците преупредуваат дека спермата може да го омекне грлото на матката па затоа во 9 месец кога се влева се препорачува односи и свршување внатре најдобро е да си прашаш гинеколог. од кај 7 месец некаде ме утепаа киселини до крај на бременост а сите викаат ова косичка многу ке има и кога се роди керка ми до пола главчето и беше скроз голо а од половина натаки само како светло мов на 1 година тек можешсе малку косичка со шнолка да се потфане па заклучи ти дали киселините имаат врска со косата на бебето. во секоја болница на ист начин се третира пачето со штипка кај нас само зелена беше.
Често си ја читкам темава, многу сте ми мили и искрено често ме расплакувате со вашите искуства , маки и радости. Редовно си евидентирам кој донел на свет бебувче, кој треба, кој сака.. Немам што да кажам за труднички муабети, офф сум, само сакав да ве поздравам сите мамички и идни мамички. Со лесно да поминете и да се секирате бидејќи како то велат, кога ќе престанеш да се секираш пола и повеќе од работата е завршена.
Киселините не се од тоа што му расте коса на бебето (тоа е старинско верување), туку од притисокот што плодот го врши врз желудникот. Не е ни чудо што киселините се јавуваат со поголем интензитет во третото тромесечие, бидејќи плодот тогаш и најмногу добива на тежина и расте, и притиска врз сите органи во стомачната празнина, вклучително и желудникот. Поради намалениот простор киселината која нормално се лачи во желудникот за варење на храната оди и во хранопроводот, па затоа се јавуваат вакви проблеми со киселини кај сите трудници.
Баш така , киселините немаат врска со косата. Јас кон крајот имав страшни киселини, и маж ми се викаше дека малата ќе има многу коса, а врска нема, скоро ќелава е
здраво. Малку сум исплашена, во првата бременост во 6 г.н + 3 дена плодот бесе 10мм, а втората бременост во 6 г.н + 6 дена плодот е измерен 7,1мм. Ве молам дали имате слично искуство, само на тоа мислам, поздрав.
Можеби ова ќе биде пониско детенце Немаш потреба за грижа, зошто секое дете, плод, бебе , си е индивидуално во однос на развивање.
Јас на бројки не обрнувам посебно внимание,штом докторот вели дека е се во ред.Е сега не можат сите фетусчиња да се исти,некои се помали,некои поголемки.Не се замарај толку со ситници,уживај си во бременоста
а мозе си останата покасно бремена и бебето не е 6 недели туку 4 а за 4 бас и ке одговара големината али јас ти советувам да не си ја мачиш главата со бројки пушти го мозокот нека шета и уживај
Ke poludam veke,sekoja nok povrakam,nisto ne mi pomaga,totalno sum iscrpena.Vecerva pri poslednava runda zabelezav krv vo wc soljata.Sum povredila nekoj del od hranoprovodot od napon...prv pat mi se slucuva.Kako da imam nekoja grutka zaglaveno vo grloto.Ve molam za pomos,imala nekoja vakvo iskustvo?
Jas se izvinuvam za lat od tel pisam,sakam da prasam dali nekoja ima koristeno pumpa za odmuzuvanje i na koja firma se najdobri pumpite,inaku ako nemate koristeno rasprasajte se i pisete mi vo poraka jas nemozam bidejki seuste sme vo bolnica.poz i se naj naj
Јас ја имав од АVENT ама сигурна сум дека има и други рачни пумпи исто така добри . мене мм ми ја купи се истреска 50 евра а ич не ја користев ... дали 3 пати и ете сега веке не ја дојам малата , ја спакував и пумпицата и ке ја чуваме за во иднина ако ни потреба пак !
Јас баш и пишав дека секоја пумпа како пумпа, да не се очекува дека ќе измолзи литро, ма какви. Треба време и трпение. Плус колку што знам електричните поспоро измолзуваат, едино што не си ја уморуваш раката стискајќи. Јас си купив на томи типи рачна бидејќи ми се гледаше најисплатлива затоа што за 1600денари си добив и кутија за стерилизирање во микро, и едно шише од 150мл и кутивче за складирање на млекце. Јас ја користев, можеби не премногу, но ми заврши работа повеќе пати. Задоволна сум.
Јас пумпата од почеток ја гледав како најголем непријател толку и се плашев ко да незнам што е... Јасно е треба време додека се измолзиш ... мене ептен кога ми беа полни градите вадев по 120мл од едната само ама со пауза пошо и ми помодруваа ако напињав Иначе Грл ти барем си добила и кутија за стерилизирање што убавкоо ... јас само пумпата ама ај нека е
Јас имам на Чико , најобична. Но едно што ме боли кога ја употребувам, а друго што воопшто не ме измолзува. Па така прво ја виткам градата во стоплена пелена, потоа маж ми ме масира, ама ептен крвнички што се вика, и после молзам јас со рака. Тече брзо и многу повеќе него со пумпица. Повторувам постапка ако има потреба , а не тече веќе.
Мамички да се пофалам ќе си имамам ергенче.Денес бев на преглед и ми го кажаа полот.Среќна сум, а маж ми уште повеќе оти ептен излезе по негово само нека е живо и здраво па ако одеме на второ можеби ќе излезе некоја мома.Инаку за должина не ми кажаа ама за тежина ми кажаа тешко е 360 грама машала убав на мајка