Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    637
    Леле луѓе од овие матичните ќе спобудалиме. Вчера бев на преглед беба си одговара скроз на неделите спрема мерките, еден ден ако е понапред. На скриен шеќер ко виде дека ми е малку покачен ама не излезе скриен ми вика готово бебе ти бега за цела недела напред. Не знам зошто она секогаш ме води назад со бременоста, а јас и на приватно одам се си е секогаш во ред и сега да не знам дека е во ред пример, до сега од памет ќе бев извадена. Бог да чува се стварно, после зошто сите оделе на приватно па оти од нив глава не можеш да кренеш цела бременост.

На LanaDelR и jagoda777 им се допаѓа ова.
  2. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    2.048
    Секаде е исто,затоа мила сите си идеме по приватно на други мислења инаку тешко нас ќе не полудат.
    И потоа се лутат,да ама затоа научивме и ние да се правиме удрени и да не кажуваме :hug:

На LeNora му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Black-Beauty

Black-Beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    109
    Мене матичната ми напиша дека сум имала високо ризична бременост.
    Цел ден бев нерасположена и плачев.
    Ја прашав зошто високо ризична ми одговоре дека сум земала еутирокс и метформин па повеќе да ме имала во предвид. |(
    На приватно му кажав на докторот и само се изнасмеа слатко и ми рече не е професионално да коментира :)
    Што е најважно стрес ми направи матичната без потреба.

На LanaDelR и Ladyme им се допаѓа ова.
  4. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    637
    Абе само да те испаничи друго ништо. Јас од старт се водам високо ризична ради ивф и мутации но реално имам нормална бременост. Ама кога ќе ти кажат уживај во бременоста, а од памет те вадаат е не знам шо да речам (facepalm)

На Трагедијаупмм, LanaDelR и Black-Beauty им се допаѓа ова.
  5. Black-Beauty

Black-Beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    109
    Секој коментар од докториве го толкувам навечер пред да заспијам и си измислувам непотребни работи што ми прават стрес.
    Не сум била единствена во ова, разговарав со докторот, ми рече тоа на сите бремени им се случувало и затоа требало да внимаваат што ќе ни кажат 8)

На LanaDelR, Marijanche33, ginger и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    227
    Сите велат така, ама никој не внимава, дури и тие што велат така понекогаш, за жал.
    Колку што можеме сами да си го чуваме умот...

На Black-Beauty и LanaDelR им се допаѓа ова.
  7. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.138
    Допаѓања:
    21.927
    Хаааа, шо е тоа Епидурал на ГАК без врски, извини?
    Има да си трпиш сестре.

Туку, да го раѓам второто у Герм па да се посватиме?
    Win win. Паднат договор :l:

@Yowannty ја посватив за медениот оддамна, па да праќаме деца во добри фамилии да се мажат/женат. :D

8. Cvetce_

Cvetce_ Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    96
    Мене вчера доктор во гинекологија не сакаше да ми препиши рецепт клексан за која терапија имав извештај од специјалист трансфузиолог, дека имам генетски мутации и сум 15 недела бремена, со образложение дека сум го земала превентивно а д димери ми биле во нормална вредност.
    Плус со ароганција ни се обраќаше и со речник кој не е соодветен за доктор
    Ме убедуваше дека на своја рака дома не се става инекција, ми напрај таква паника, не можам да ви кажам
    Еден ден откако ќе се породам здравје, есеј ќе напишам за сите доктори во нашата Битолска клиника а и за матичните кои наплаќаат прегледи во тек на бременост, ќе ги објавам со име и презиме и по медиуми ќе одат.
    Си играат со животот на пациентите и после се жалат на тв како демографијата ни е катастрофа, жените не сакаат да раѓаат деца

На nice-girl, LiquidLuna, An43 и 7 други им се допаѓа ова.
  9. gwenst

gwenst Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    734
    Допаѓања:
    742
    Гинекологија во Битола е страшно нешто.
    Мене матичниот ме убедуваше таму да се пораѓам, дека било реновирано и не знам уште што. За Плодност секогаш кога и да спомнев се лутеше :rofl::rofl:

На Cvetce_ му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.196
    Допаѓања:
    1.048
    Jas vo struga na site im imam otvoreno kazano deka site se nesposobni :lol:
    Ne ni odam na ginekologija, a tija sto mi go zedoja bebeto na dusha si gi kazuvam na ime vaka po trudnici I opsto po narodot
    Na ginekologija ne ni odam. Do sega maticniot 2 pati me ima pusteno po upat, ednas na sestra I se javiv mi zavrsi rab a drugiot pat svekrva mi ja prativ da mi zeme:)
    Jas sega razbrav eden doktor, sega sto zamina vo penzija celo vreme im vikal zemeteja zenana greota e da se maci, porodeteja. Tie mu rekle gledajsigi tvoite pacienti zasto da ragja carski, neka ragja prirodno

На gwenst му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Cvetce_

Cvetce_ Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    96
    Можеби е реновирано, не е како порано ама пак докторите си останаа со тоа арогантно понашање, со чест на исклучоци.
    Еден со еден не сакаат да се видат, и ако се погоди некогаш да одиш кај друг доктор одма се лутат и узбуни креваат.
    Тие ќе продаваат морал а сите се зинати за пари, да му фрлев некое евро, не клексани, морфиум ќе ми даеше.
    Приватните клиники се оган скапи, добар ден да ти речат 2000 ќе ти наплатат, не секоја трудница има пари таму да води бременост.
    Макар и која нив можи пропуст да се деси, на што сме сведоци изминатиов период.
    Едвај чекам да заминам Германија и очи да не му видам на никој тука по клиники, се оддадовме од пари а здравствено осигурување имаме.

На Ani93, Трагедијаупмм, gwenst и 2 други им се допаѓа ова.
  12. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    619
    Не знам дали толку знаат или толку им ... Се јавуваш на доктор и ти вика не е страшно...како знаеш по телефон дека не е страшно човеку ...
    Не знам што е толку тешко да каже дојди на преглед . Еве кај мене и да е се во ред јас сум 40 годишна прв пат бремена со ивф нели треба по некоја логика почесто да сум прегледувана? Не на месец. Си ги плаќам прегледите. И да нема ништо психички е доволно да се ослободам кога ќе видам бебето е добро...
    Сега со исцедок со кафено пс жолто седи дома и одмарај... Контола на пролет :@

На Cvetce_ и fragaria им се допаѓа ова.
  13. sexymia

sexymia Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    70
    Dali trudnici so diabetes tip 1 na insulin, mora da se porodat so carski ili moze i prirodno ?

14. gwenst

gwenst Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    734
    Допаѓања:
    742
    Имам многу лошо искуство и јас со др од државната болница, поточно со Николина. Никаква заинтересираност, буквално ништо. Јас и кажувам мака си имам таа ми вели ништо страшно.
    За приватни да, перална за пари се, и точно, не секој може да си дозволи.
    Матичниот ми рече плодот не е ок, оди да се чистиш. Не знам што му се гледаше... Да не појдев во Плодност, и да го послушав матичниот, сега немаше да си имам 5 месечно бебе.
    Само за стрес правење се.

15. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    352
    денеска и јас сум на контрола кај матичната поручек ќе видиме дали ќе ме извангелоса нешто како минатиот пат ...

16. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.196
    Допаѓања:
    1.048
    Kolku im e lesno da kazat "odi da se cistis" Gospode Boze. Ova kolaci se, ne uspeale pa nema gajle ce gi frlime ce si napravime novi. Kako nemaa sovest, kako moza navecer da legnat I mirno da spijat :@

На gwenst му/ѝ се допаѓа ова.
  17. gwenst

gwenst Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    734
    Допаѓања:
    742
    Здравството и медицината ни се хаос.
    Затоа секогаш одете си на второ, ако треба и на 3то мислење. Макар и нешто најситно да е.