Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Ljiljana1986

Ljiljana1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2023
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    460
    И ти очекуваш близначиња колку што се сеќавам. Прво нешто на листата ми е машина за сушење.Така и нема да ми требаат многу алишта, зашто на почеток ептен мали за близнаци треба да купувам а брзо ќе ги одрастат. Свеки одма искоментира за што ми била, после секое пресоблекување на рака да сум ги перела (facepalm) со едно не можеш да стигнеш а не па со две. Место да ги гушкам нив јас ќе перам на рака, аха да важи. И плус како што велат многу членки зима ќе фати фати префати по столови, не пада ми на памет:D. Туку да прашам, ако се сушени во машина мора да се пеглаат пак? Иако планирам до некој месец да пеглам само.

На Трагедијаупмм и Baby Girl123 им се допаѓа ова.
  2. the12345

the12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2013
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    20
    Здраво на сите, еве и јас сум 9 месец веќе и едвај чекам да се роди синко

Матичната ми даде приоритетен упат за ГАК бидејќи веќе влегов во 9 месец и да почнам со прегледи таму.

Не сум од Скопје, немам договорено доктор за пораѓај и сакам да прашам дали докторот што ќе се погоди на прегледот кога ќе одам ќе биде истиот и за пораѓај?

За првата бременост ме пораѓал Др. Беким Елези, но не се сеќавам на многу од работите и тој беше дежурен таа вечер.

Секако нема да ме памти од пред 2 и кусур години, затоа и не знам како да пристапам да се договорам со докторот или пак докторката што ќе биде на работа кога ќе отидам на преглед.

И дали треба да отидам со тој упат во амбулантата за цтг или во некоја друга?

Последна измена: 12 февруари 2025 во 14:25
  3. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.052
    Допаѓања:
    1.439
    Прва работа, подобро ти е да ти дала упат со термин наместо приоритетен за во амбуланта 36, зашто обично се бунат зашто доаѓаат со приоритетни упати кога има термини а се за обични прегледи.
    Друго, има распоред секој ден кој доктор кој ден е во амбуланта, им ги дава на мој термин докторите и може матичната да ти каже и ти да одбереш кој ден кај кој доктор да одиш. Ако не си со царски или закажан ден са породување, ќе те породи докторот што ќе биде на смена, а ако си за царски можеш да си кажеш кога ќе одиш на преглед дека сакаш да те породи конкретниор доктор и он ќе ти каже кога да одиш и слично.
    Еве јас ќе ти пратам распоред, и ти одбери кој ден ќе одиш и од колку саат и земи си терминче најубаво пошто слободни се (гледај кај амб.36)

Прикачени фајлови:

• IMG_4849.jpeg
      IMG_4849.jpeg
      Големина на фајлот:
      249,5 KB
      Прегледи:
      54
    На Трагедијаупмм и the12345 им се допаѓа ова.
  4. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.386
    Допаѓања:
    3.977
    Да да, и јас сум со близначиња, и немам земено премногу од најмалите неколку 50ки, неколку 56ки и другото 62, 68…

Јас не планирам да ги пеглам после сушара, само не знам да не ми се соберат на програмата со највисока температура. Вообичаено долен веш, пешкири и постелнина пуштам на таа и не сум имала воопшто проблем до сега. Не очекувам ни овие да се соберат, се е 100% памук.

Инаку бебиња или не, сушарата е најдоброто нешто што сме купиле. Препородена сум 100ка :D:D:D
    Какво перење на рака, уште тоа ти фали во сите обврски што ќе ги имаш…

На Трагедијаупмм, Autumn Love и Ljiljana1986 им се допаѓа ова.
  5. Anaroz1

Anaroz1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    4.829
    и ние немавме место, така направивме, го сменивме бољерот и една врз друга, ја купивме бебето кога ни се роди, искрено се препородив :D

На Izzy_0504, Autumn Love и GIGI69 им се допаѓа ова.
  6. Ljiljana1986

Ljiljana1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2023
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    460
    Јас уште ништо немам купено, само по едно комплетче од мерак, планирам по 5 шпикозни или комплетчиња најмал број а за поголеми бројчиња ќе видам отпосле, имам голема фамилија, веќе имаат изнакупено премногу работи. Не сакам да им останат не облечени работите, ама можда и јас некоја 56 да земам. 56 ка е за 1-3 месеци?

7. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.239
    Допаѓања:
    1.097
    Samo analgin ne smees... paracetamol mislam samo
    Daj I gi na svekrva ti neka ti gi pere ako ima tolku ogromna zelba hahahaa
    Vo mashinata se dezinfekciraat ako ti e prasanjeto za toa... mojata primer ne guzva

На LiquidLuna, Naatashka123, Izzy_0504 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    861
    Допаѓања:
    1.474
    Jas imam 2vo1 I sum prezadovolna. Edinstveno posle susenje na praznon10 min ja pustam da vrti oti vo bubanjot ostanuvat vlaknenca

На Autumn Love му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    861
    Допаѓања:
    1.474
    Posle susara e topli meki I mirizlivi alistata. Kaj mojata nema potreba od pegla. Ama za bebe edna sterilozacija na pegla bi napravila batem dodeka prkne.

На Ljiljana1986 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.239
    Допаѓања:
    1.097
    So sigurnost gi sterilizira ic bez gajle. Ama da ne si na merak, peglajsi. Epten se mekani, topli I mirizlivi :inlove:
    Se topam:inlove::inlove::inlove:
    Ne e isto koga se sushat vo mashina I prirodno. Prirodno se pokruti :D
    I ubavo gi cisti susharata, od materijali vlaknenca, pamukcinja cuda sve vadi .
    So kakov omeksivac I prasok gi perete. Specijalen bebeshki ili...

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    751
    Допаѓања:
    1.163
    Кој сака има може да се пријавите ❤️

Прикачени фајлови:

На Pilka87, Ani93, WonkaMonkaa и 8 други им се допаѓа ова.
  12. GIGI69

GIGI69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2021
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    295

Прикачени фајлови:

• 71qs+TtceuL.jpg
      71qs+TtceuL.jpg
      Големина на фајлот:
      123,2 KB
      Прегледи:
      19
    На ShtruMfeticka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. the12345

the12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2013
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    20

Фала ти многу, ќе видам што и како ќе биде ❤️

На hristinan12 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. LaTama

LaTama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    499
    Допаѓања:
    541
    Женички едно прашање. 21+2 сум но денес беба е многу поактивна од претходните денови. Прилично активна е во последната недела ама денес се надмина:D буквална на пола час ја чувствувам...Дали е нормално?

На Veci@123 и Baby Girl123 им се допаѓа ова.
  15. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.075
    Допаѓања:
    5.530
    Ооо блазеси ви, животна желба ми е посебна перална. Таму све, плус место за пеглање мхм мхм мераци :inlove:. Ама во стан тоа тешко, тебе секоја чест за идејата (y).

@ShtruMfeticka Штрумфетке, Персил за бебиња користев долго време, сега пред некој период сменив со Фрош. Не мирисаат ништо посебно, океј вадат флеки и двата. Плус имав порано и едно средство за флеки исто од Фрош, ако напрскаш одма ко ништо да не било.
    Омекшивач не користам, тргнав од мене дека сум до осетлива кожа па нејќев да експериментирам од страв да не реагира.

На ShtruMfeticka, Ladyme и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  16. Katie90

Katie90 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    1.338
    Само парацетамол смееш плус магнезиум може. Како што ти кажаа повеќе течности. И електолити мислам се дозволени. Најчесто главоболката се јавува како резултат на дехидратација.

17. Veci@123

Veci@123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    171
    Да нормално е уживај.

На LaTama и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  18. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    246
    Нема за што да се грижиш ако мрда. Што повеќе мрда тоа подобро. Ќе има денови кога ќе го нема да мрдне тогаш си нашло позиција и си спие.

На LaTama му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Anaroz1

Anaroz1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    4.829
    јас перам со персил сензитив за нејзе, омекшивачи не користам, е сеа на почетокот се и пеглав, ама веќе одамна имам кренато раце од пеглање :D

На Ani93, ShtruMfeticka и Ladyme им се допаѓа ова.
  20. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    473
    Допаѓања:
    1.249
    Леле и мајка ми и свекрва ми со тоа.
    Грчеви ќе имала ако сум перела и сушела во машина :rofl:
    Јас ја купив баш кога се роди немасто 100 комплетира купив 5 и машина переш сушиш и може истите пижами да ги носи вечерта :D