И ти очекуваш близначиња колку што се сеќавам. Прво нешто на листата ми е машина за сушење.Така и нема да ми требаат многу алишта, зашто на почеток ептен мали за близнаци треба да купувам а брзо ќе ги одрастат. Свеки одма искоментира за што ми била, после секое пресоблекување на рака да сум ги перела со едно не можеш да стигнеш а не па со две. Место да ги гушкам нив јас ќе перам на рака, аха да важи. И плус како што велат многу членки зима ќе фати фати префати по столови, не пада ми на памет. Туку да прашам, ако се сушени во машина мора да се пеглаат пак? Иако планирам до некој месец да пеглам само.
Здраво на сите, еве и јас сум 9 месец веќе и едвај чекам да се роди синко Матичната ми даде приоритетен упат за ГАК бидејќи веќе влегов во 9 месец и да почнам со прегледи таму. Не сум од Скопје, немам договорено доктор за пораѓај и сакам да прашам дали докторот што ќе се погоди на прегледот кога ќе одам ќе биде истиот и за пораѓај? За првата бременост ме пораѓал Др. Беким Елези, но не се сеќавам на многу од работите и тој беше дежурен таа вечер. Секако нема да ме памти од пред 2 и кусур години, затоа и не знам како да пристапам да се договорам со докторот или пак докторката што ќе биде на работа кога ќе отидам на преглед. И дали треба да отидам со тој упат во амбулантата за цтг или во некоја друга?
Прва работа, подобро ти е да ти дала упат со термин наместо приоритетен за во амбуланта 36, зашто обично се бунат зашто доаѓаат со приоритетни упати кога има термини а се за обични прегледи. Друго, има распоред секој ден кој доктор кој ден е во амбуланта, им ги дава на мој термин докторите и може матичната да ти каже и ти да одбереш кој ден кај кој доктор да одиш. Ако не си со царски или закажан ден са породување, ќе те породи докторот што ќе биде на смена, а ако си за царски можеш да си кажеш кога ќе одиш на преглед дека сакаш да те породи конкретниор доктор и он ќе ти каже кога да одиш и слично. Еве јас ќе ти пратам распоред, и ти одбери кој ден ќе одиш и од колку саат и земи си терминче најубаво пошто слободни се (гледај кај амб.36)
Да да, и јас сум со близначиња, и немам земено премногу од најмалите неколку 50ки, неколку 56ки и другото 62, 68… Јас не планирам да ги пеглам после сушара, само не знам да не ми се соберат на програмата со највисока температура. Вообичаено долен веш, пешкири и постелнина пуштам на таа и не сум имала воопшто проблем до сега. Не очекувам ни овие да се соберат, се е 100% памук. Инаку бебиња или не, сушарата е најдоброто нешто што сме купиле. Препородена сум 100ка Какво перење на рака, уште тоа ти фали во сите обврски што ќе ги имаш…
и ние немавме место, така направивме, го сменивме бољерот и една врз друга, ја купивме бебето кога ни се роди, искрено се препородив
Јас уште ништо немам купено, само по едно комплетче од мерак, планирам по 5 шпикозни или комплетчиња најмал број а за поголеми бројчиња ќе видам отпосле, имам голема фамилија, веќе имаат изнакупено премногу работи. Не сакам да им останат не облечени работите, ама можда и јас некоја 56 да земам. 56 ка е за 1-3 месеци?
Samo analgin ne smees... paracetamol mislam samo Daj I gi na svekrva ti neka ti gi pere ako ima tolku ogromna zelba hahahaa Vo mashinata se dezinfekciraat ako ti e prasanjeto za toa... mojata primer ne guzva
Jas imam 2vo1 I sum prezadovolna. Edinstveno posle susenje na praznon10 min ja pustam da vrti oti vo bubanjot ostanuvat vlaknenca
Posle susara e topli meki I mirizlivi alistata. Kaj mojata nema potreba od pegla. Ama za bebe edna sterilozacija na pegla bi napravila batem dodeka prkne.
So sigurnost gi sterilizira ic bez gajle. Ama da ne si na merak, peglajsi. Epten se mekani, topli I mirizlivi Se topam Ne e isto koga se sushat vo mashina I prirodno. Prirodno se pokruti I ubavo gi cisti susharata, od materijali vlaknenca, pamukcinja cuda sve vadi . So kakov omeksivac I prasok gi perete. Specijalen bebeshki ili...
Женички едно прашање. 21+2 сум но денес беба е многу поактивна од претходните денови. Прилично активна е во последната недела ама денес се надмина буквална на пола час ја чувствувам...Дали е нормално?
Ооо блазеси ви, животна желба ми е посебна перална. Таму све, плус место за пеглање мхм мхм мераци . Ама во стан тоа тешко, тебе секоја чест за идејата . @ShtruMfeticka Штрумфетке, Персил за бебиња користев долго време, сега пред некој период сменив со Фрош. Не мирисаат ништо посебно, океј вадат флеки и двата. Плус имав порано и едно средство за флеки исто од Фрош, ако напрскаш одма ко ништо да не било. Омекшивач не користам, тргнав од мене дека сум до осетлива кожа па нејќев да експериментирам од страв да не реагира.
Само парацетамол смееш плус магнезиум може. Како што ти кажаа повеќе течности. И електолити мислам се дозволени. Најчесто главоболката се јавува како резултат на дехидратација.
Нема за што да се грижиш ако мрда. Што повеќе мрда тоа подобро. Ќе има денови кога ќе го нема да мрдне тогаш си нашло позиција и си спие.
јас перам со персил сензитив за нејзе, омекшивачи не користам, е сеа на почетокот се и пеглав, ама веќе одамна имам кренато раце од пеглање
Леле и мајка ми и свекрва ми со тоа. Грчеви ќе имала ако сум перела и сушела во машина Јас ја купив баш кога се роди немасто 100 комплетира купив 5 и машина переш сушиш и може истите пижами да ги носи вечерта