Смешно или не, јас ќе прашам Денес влегов во 36 недела, но претоходниот месец го прележав.. Е сега проблем е што не сум депилирана и не би одела таква на пораѓај. Едноставно не сум учена да бидам ваква… Дали да пробам со брич да се средам сама цела? Козметичарката не ми се нафаќа сега за депилација….
Кога сме веќе кај машината за сушење на која програма ги сушите алиштата од бебето. Јас нашите алишта на различни програми ги пуштам
Веројатно има ама дека немав бебе кој видел Фала за одговорот баш ќе проверам ако не мих имам со сигурност
Хахаха а грчевиве по која логика се ? Не можеш да им објасниш на стариве дека пред 40 години не гледале нас, зашто да не ги искористам бенефитите на ова време, ќе се влечам по цели денови со алишта место да си ги прошетам нив. Искрено немав до сега купено машина ради место ама сега од инат в дневна ќе ја ставам
Епа еве вака ,,како што врти машината ќе му се превртување цревата " хахахах Не можам ни тогаш ко го слушнав ни сеа. А па мама вика пуштај ама барем немој центрифуга ,важи ај
Божеее бабини деветини… и со оној муабетот не му давај риба додека не прозбори рибата е нема… каде бе со овие работи? 21ви век сме…
Ние имаме комбинирана машина пери/суши. Не дека не сум задоволна, ама не сум 100%. Ама немаме место за две и ова беше најдобра опција. Секако олеснува многу. Друго прашање, дали е дозволено да се користат облоги со ракија? Пред забременување користев најчесто при главоболка, ставав на чело и ми помагаше. Сега ми е страв, демек преку кожа можел да се апсорбира алкохолот... Не сум прашала доктор, имате ли искуство? Вечерва баш ме фати главата.
Има трудници што делкаат ракија директ, ти за на чело прашуваш Мала шала, не знам дали смее баш ама јас кога бев со кашлица ставав крпа со ракија на грло..
Devojki ne e za tuka prashanjevo ama mozebi nekoja znae pa ke mi odgovori. Dali ako boleduvanjeto mi e zaginato ke mozi maticniot nanovo da go ispecati (iako stanuva zbor za postaro boleduvanje)
Женски ме фатија страшни болки грчеви во црева и тешка дијареа од антибиотикот,има некоја искуство вакво? Да се продолжи антибиотикот или да се прекине? Многу ми е лошо.. Пијам и пробиотик и плус вагинален пробиотик ама еве џабе,ке си пукнам.
Мене мајка ми не се давало ,,Р" додека не ја каже. Од 8 м и давам риба педијатар ми кажа дека може и треба ради омега 3. ,,Р " ја има во името и си ја кажува од кај 2 г ... така да нема врска еве тврдам Инаку од вакви работи со прво дете коса обелува на секој да се правдаш ама тоа е се надевам со второво помалку ќе замараат.
Кажи им добро и терај си пак по твое. Некогаш и подобро да не им кажуваш кога настинало, што јадело и други ствари пошто на глава ќе ти се качат. Мене ме нервираат такви глупости пошто кога сум била мала до 40 дена баба ми не давала да ми се дава формула а мајка ми немала млеко да ме дои па ми давале вода… затоа со мое дете јас ќе си правам јас како мислам дека треба и ќе си слушам доктори не баби.
Како мислиш вода ? Добро мене на 1 месец млеко со бисквити почнале да ми лупаат. Море со мама и се расправав у смисла да не се глупира Ама свекрвче.. е со неа тешко беше Дека на докторот гајле му било гледал само пари да земе
Вриена вода… луда работа. Кој и да е јас нема да преќутам ако нешто ми се мешаат и уште на почеток ќе им кажам бацување бебето никако.
Претерувам со слушање на глупости, од страв, искрено. Иако знам дека е глупост, пак стравот ме тера да поставувам такви прашања. Не знам кога ќе се опуштам.
Се согласувам со коментарот на Мими39, оди кај друга. Јас се навикнав на депилација и сега не ми се фаќа брич, а и со депилација каде каде подолго ќе издржиш.