Ни капа, ни чорапи, ни повиен, само по пелена и боди од прв ден. Мајка ми ако ми преречеше за капа ќе и речев само “легни ти вечер со капа, па јави ми утре јас ќе ми ставам”, тоа 40+ беше ко се роди.
Да, зависи и кога е родено бебето, и какво бебе е, дали бљуцка или не, ако е на АД мислам дека почисто ќе е во вратчето, и најважно што спомна е да не се користат шампони купки, кожичката им е проѕирна, нежна, не спремна па дури и за најприродна козметика.
Здраво дали сте имале жолто - зелен густ исцедок? Јас го имам периодично скоро од почеток на бременоста. Инфекција не е, нема чешање , нема мирис.
Да, сѐ зависи од бебето и околностите. На моето видов дека му годеше пред спиење, и тоа го направивме ко рутина. Многу беше топло тоа лето, не успевавме ич да излеземе, до 9 вечер беше претопло. Ќе му олеснеше ко ќе го искапев и заспиваше душиче . А и тоа што го викаш за АД, точно, моево цицаше, кај не знаеше колку му е доста, па бљуцкаше нон стоп дури и повраќаше, кај јас цел ден со него во раце испотена .
Абе глупости има посебна тема за тоа ми се чини во деца. Јас се надевам со второво полабаво ќе е оти немам живци ич ќе заколам некој . Инаку 23 та недела терам сношто ме разбуди јака болка под реброто десно и напред и назад. Едвај најдов позиција и тоа на грб за да заспијам. Со првото мислам полесни ми беа овие работи.... И многу се раширив ,ме нервираат алиштата. Сакам пролет /лето. Не можам веќе А уште 4 месеци кај се
Месо и некои продукти кои содржат многу железо на пример спанаќ такви работи, не знам од што можи толку да е високо. Другарка ми има многу високо железо ама само месо јади затоа го спомнав
I jas se plasham za banjanje od papocnata vrvca. Ama na papocheto so peshkirce planiram da go banjam, niz voda mora da se pomine. Nemora od start so shamponi I hemikalii ama sepak so vodicka dobro bi bilo. Kaka, mocka. Drugo e voda, drugo e vlazno maramce
Здраво мамички Јас веќе сум полна 19та недела Дали да ги очекувам првите движења или сеуште е рано Знам нетрпелива сум
И јас ако ми е второ со првото беше во болница 2 недели и кога си дојде веќе беше паднато... така да немам искуство.
Па не е рано. Мене во 18та веќе ме рашутира а претходно осеќав треперење во долен дел на стомак. Ако ти е постелката на преден ѕид може покасно да осетиш над 20 недела кога бебе е поголемо.
Јас прв пат осетив во 19та како некои мускулни треперења, како окото кога игра, сега сум 20та уште не чувствувам секој ден и уште се нежни.. мене ми прави немир малку зошто читав од многу порано чувствуваат жени и поконзистентно ама гинекологот ми рече нормално било, па се надевам дека секое тело различно си е
Jas imam slushano deka se stavalo na papoceto parice za da bilo vnatre kako dupce. Neznam dali e toa stvarno ili dali nema vrska toa. Mnogu mi se grdi papocinjana sto im se nadvor kako topcinja
Vikaat ako si pokrupna pokasno se osecalo. Ma da nema vrska, eve jas sum malce polnicka pa vtorovo go osetiv porano, prvoto pokasno. I ima razlika od bebe do bebe. Prvoto beshe mirno, retko da go osetev. Ova mislam deka ne znae sto e spienje, 24/7 e aktiven. Nekogash ko ce se rashutira nema oset da zapre boli koga mava silno ama pak zabaven mi e Se trese stomakot go zemjotres da ima. Neznam dali mu e tesno pa nemoze da zavzeme polozaj ili interesno mu e non stop da preta
Јас прв пат осетив движења во 21ва недела, а самиот доктор ми рече накај 22ра ќе осетиш. Прво не бев ни сигурна дека е тоа, мислев дека имам гасови
Па јас сум прилично слаба, такашто нема врска тоа веројатно, со постелка на преден зид сум може тоа има врска кај мене
Да, јас имав во почетокот повеќе, сега сум скоро 29та недела и имам ама мн поретко, без чешање, печење...