Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    1.800
    Jas malce poevtino ce pominam vo plodnost. So 2.000 hahahahaa
    Epten se so cenive papaa

На Ljiljana1986 и Mimmi39 им се допаѓа ова.
  2. Kejt362

Kejt362 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2021
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    646
    За огтт тестот може но со две мерења. Доколку сакаш три се плаќа комплет приватно.
    За димери не знам.

На Amore.Mio му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    6.228
    Направи си со три мерења.
    За трудници е најбитна таа вредност после еден час што е, а со упат јас ко што знам само после два часа мерат.

4. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.185
    Допаѓања:
    4.559
    Да да маркетинг маркетинг, само читање, тие одговараат на 125мг пишува, што е мн малку за бременост.

На ginger му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    920
    На самите ќесички не пишуваше, можеби пишувало на пакувањето. Ептен ми падна сомнително дома и затоа ги изгуглав, среќа купив само 5 за проба, кога видов ги оставив.

Пак најдобра опција испаѓаат Now од се што се консултирав, видов, истражив. Колку сака нека се тешки за пиење сега ќе си ги земам нив. Сирупот на Џејмисон ми е прескап, 1600 ден а за 10 дена ќе имам, и тоа ако внесувам само 400 мг, ако ми треба повеќе, една недела.
    Не можам 100 евра само за магнезиум во сируп да давам.

Во сите ќесички што се цитратна форма има многу засладувачи, бои ароми, и од нив ме фаќа шубе, оти често и во поголема количина треба да се пие.

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.185
    Допаѓања:
    4.559
    Да тоа е тоа... исто и јас сум моментално 2 таблети now цитрат и фероната плус по две дека пијам и тие имаат мг оксид по 300 и нешто и доста е. А на тие магнедоро пишува од страна на кутијата, кога ги донесоа и уште две фирми така течен магнезиум во кесички оние магнезанЦ др витон мислам беа викам дее зарем може толку да има магнезиум и земам кутијата читам ептен маркетинг тераат.

7. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.683
    Допаѓања:
    23.953
    Нека се лепат. Од народот се такви они.

На Bejb15, Puffy2019, ShtruMfeticka и 2 други им се допаѓа ова.
  8. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    920
    Ми стигна перницата од Лала пред малку.

Искуства од тие што ја користите - дали навлаките се памучни?
    Ми се чини како полиестер да се навлаките, на нив нема декларација никаква за состав на материјал. На самата перница пишува 100% полиестер, а навлаките на допир се послични со материјалот од перницата, отколку со памучни постелнини кои јас ги имам и ги споредувам на допир.

700 ден навлака ако стварно е полиестер, не знам што да речам... На веб страната им стои памучни дека се, ама ќе да не се.

9. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.774
    Допаѓања:
    24.549
    Има попуст во Анни фарм, Виа фарм, Супер аптека. Најефтино е во Виа фарм, нарачав од таму повеќе работи на Веледа.

Со синко се породив тука во болницата, мм донесе пици/пити вечерта да почасти, мерак му беше. Инаку пари/поклони не сум давала ништо. И супер поминав, Алуловски и Тантуровски ме породија.
    Уште доаѓаат тука да држат дежурство по една недела, ама за жал веќе не пораѓаат. Затоа се мислам сега дали да одам во болницата или Плодност.

А цените во приватните до плафон ги качиле, ужас.

На Iva.T му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.984
    Допаѓања:
    3.941
    Не знам од кој модел порача, мојата е скроз памучна сива и баш е пријатна за спиење

11. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    920
    Од еднобојните лилава и од шарените со срциња.

12. Ariel.20

Ariel.20 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2020
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    310
    Девојки да ве прашам дали некоја и се случило да има болки во нозете. Матичнава ништо конкретно не ми кажа, само ако има потреба со ортопед ќе се консултираме и магнезиум да пијам. Прво ме болеше од левата страна кај задникот, па после левиот глужт 2 3 дена и од денес ме полат двете стапала едвај газам. Се движам секој ден, не сум залегната, ова го немав во предходната бременост. Пијам магнезиум цитрат 2 пати на ден, 12+ сум.

13. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.185
    Допаѓања:
    4.559
    Земи Магнезиум хлорид гел Донвас како пумпица е, и можеш малку масажа од долу нагоре да мачкаш и подигни ги нозете малку. Одма делува опушта ненормално, ни грчеви и лесно спијам немам болка во нозе. Со сестрами кога беше бремена го дознавме преголеми болки во нозе имаше и зетов секој ден ја масираше, јас одма си зедов од почеток.

14. Kejt362

Kejt362 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2021
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    646
    Мојата е памук навлаката, супер се покажа неколку пати перена на 95C

15. Ariel.20

Ariel.20 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2020
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    310
    Фала ти многу. Ќе побарам одма во аптека.

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    18.517
    3000 евра да давам за пораѓај а во државните ми е бесплатно. :o и таму се доктори и таму се доктори ама во систина претерале па и по другиве приватни . пораѓај е не е операција од која животот зависи па мора да ме оперира др од систина и да платам толку пари.
    и на гак и на чаир има одлични доктори. плус сите тие доктори по приватниве испаднати се од гак. или таму работеле или студирале.

Имав три киретажи првите две ми беа во систина од пусти страв . тогаш беа околу 14.000 киретажа третата ја правев на Гак иста постапка исто се а платив 700 ден епа не е мала разлика.
    Што е претерано претерано е. и да имам пари од фазла не давам . ќе му ги ставам на детето поарно на штедна книшка.

На the12345, Трагедијаупмм и Ani93 им се допаѓа ова.
  17. TeodoraMJ

TeodoraMJ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    423
    Po kolku na den piete od ovoj magnezium?

Прикачени фајлови:

18. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.881
    Допаѓања:
    7.460
    Никој од што има вишок пари не оди на приватно.
    Со првата бременост на пораѓај не ме ни погледнаа па се заврши како што се заврши.

На Puffy2019, АнаМаријаД, happygirl и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    6.228
    По 3, пишува дека одговараат на 400 мг. Баш и Лејди ја прашував наназад, ептен збунувачки се.

20. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    1.800
    Taka vikash,a?
    Mene deteto mi go umreja vo drzavna. Kamo da otidev na privatno. Sega ce polneshe 3 godini. Daj Boze da ti se prefraat parite I da si imas zivi I zdravi decinja I nisto da ne im fali ni tebe ni na niv.
    Ama ednas koga ce se izgoris, ce duvas I na ladno ;)
    Ne zavisi zivoto,da, zavisat dva zivoti (tvojot I na bebeto) Inace I na drzavna imas doktori za operacija, sto baras da odis za operacija o privatno ( moabetov tvoj)
    Nikoja cena nemoze da mi ja nadomesti stetata I tragedijata sto me nasla. Pari se pecalat i se trosat. Decata ne se zarabotuvaat ;)
    Sekoj so svoe mislenje ama nemoras da nastapis kao u still nie sme budali davame pari koga mozeme gaga.
    Koga ne znaes koj so sto se spravuva I na koj kako mu e.
    Lugje Idat I do turcija baraat care I za zabremenuvanje I za se, AMA TIE SE BUDALI, DAVAAT PARI PO DZABE. Koga moze po priroden pat da si legne so mazje I da ostane trudna :D

Pobitno mi e da mi e zivo I zdrav I se da e vo red so nas otkolku stednata kniska

На Hope IT, Puffy2019, АнаМаријаД и 8 други им се допаѓа ова.