Ахааа....не знаев за ова. Колку долго патуваше? Промени летови? Јас би требало околу 8-9 часа да патувам со еден трансфер и доволно време измеѓу летови.
Не туку знаеше како ми се обрати на бокс и ако дојдеше веќе имав сила да го задавам е затоа. Јас имам такво позитивно со др од струга мајка ми операција на кила правеше ,секој ден идеше тогаш беше началник го заборавив како се викаше. Како не го отепа маж и тој докторот ,мм да е не знам што ќе му се деси... Ќе добие торта од тие еднаш што се јадат ,кучка. Кој те пораѓаше ?
И јас ја имам, презадоволна сум, ја перев и во машина ништо не и бидна. И преку ден си ја користам од што ми е удобна.
Јас летав до Барселона во 20 недела, во декември. Летот траеше 2.5 часа,таму шетавме цело време, со паузи ама по 15-16км на ден Не осетив некоја мака, имав дозвола од матичната.
Верувај на никој не му се даваат толку пари од ете така што му дошло. Можеби оние кои имаат приватни здравствено и да не им менува многу од финансиски аспект зошто поголемиот дел ќе им го покрие осигурителната компанија но во мојот случај само јас знам од што сум двоела финансии и за која цел. Имам дадено преку 3000 евра (царски рез, серклаж, прегледи итн) но имам и бебе до мене сега. За државна нема да коментирам, секој со свое искуство а јас таму го имам и повеќе од доволно и не било баш најубаво.
Јас дојдов само да се испукам овде. Не ми е јасно како некои луѓе немат ни грам совест ни култура па поставуваат такви банални прашања што воопшто не ги засегаат. До сега неколку пати се има случено возрасни жени кои и не ми се блиска фамилија па дури и да се не е оправдано да прашаат Како остана бремена природно или со вештачко Не знам нив што би им сменило во животот тоа што ќе знаат, ама ова прашање колку ме иритира тоа е чудо.
Муабетот ми беше дека претеруваат со цените . и мене ми беше поубаво кога бев систина на киретажа . и кога ја водев првата бременост во систина секој преглед уживав. од страв дека изгорев два пати од матичните гинеколози во систина одев. знам дека на приватно односот и професионалноста на докторите и сестрите, собите самата болница се е чисто и поубаво Поубаво ми беше и сега кога бев државна на скрининг и на приватно. Во ремедика бев на скрининг заради тоа што ме извади од памет Ливринова. има разлика значи свесна сум за се. Затоа си патиме и плаќаме големи цени И јас многу сакам да се породам во плодност во вода ама многу ми се 100.000 да ги дадам за пораѓај. Немам толку пари други трошкови куќа нова. А реално Секоја жена сака пораѓајот да го памти по убаво животно искуство. Да се осеќа со почит и убаво на пораѓај ама немаме сите пари за жал за приватно. и кредит да се земе треба да се врати тој кредит. Можеби би се породила на приватно ептен ако имам премногу пари за трошење. да имам финансиска слобода. до сега два пати се породив на државно еднаш чаир еднаш велес во глобала убаво поминав никој не ме навреди или ми се испонашал лошо. можеби сум имала среќа незнам. Реално навистина прескапо е кој може да си дозволи супер. Сите да поминеме со лесно и убаво да се е родат живи здрави сите бебиња небитно дали приватно или државно.
Вакви "креативни" прашања си бараат и креативни одговори -Комшијата прашај го, он го праеше со програма ( ова го имам искористено ) -Се сопнав на к -Магично, станав сабајле и бев трудна -Многу добро прашање, Еве не знам. Ако дознаеш, кажи ми и мене. И најбитното - Ќе ти смени нешто во животот мојот одговор? И не се замарај. После пораѓај се многу покреативни алапачите. Уште ја памтам бабата на сред плоштад што ми кажа дека Ми е греотка бебето , АД пиело. Лол
Прашај ги и ти истото нив ако имаат деца. Одма сврти муабет за нив да се збори, не за тебе. Како другите со тебе така и ти со нив.
Ha hs ha...prvo toa e nekultura... tolku gi mrazam tie prwprasuvanja....jas uste na poveketo nemma ni kazano deka sum trudna.....tokmu od tie prwprasuvanja...a najcesto tie sro prasuvaat za sebe nisto ne kazuvaat.....me gi razbiram skroz...najdobro ignor