...nw velqm.dekq nema...I jas imam pominato mnogu I iskreno se raduvam koga ke slusnam posto poznat mi e patot....muabetot mi bese deka se poznava koga nekoj iskreno ke se izraduva....I zaplace...toa site mozeme da go osetime. ...I daj boze takvi da ne ima vo pogolem broj...nema poubavo od takvo sirenje na energija ubava...ama ima za zal kako sro napisa edna clenka place I te prasuva dali invitro si...mene licno toa mi se ima sluceno..posel se sto imam pominata prva bremenost kazuvam na prijatelka....I me bombarding so prasanja od takov tip ....a jas togas bas prvite dva meseci so hematom lezev ispanicena...I uste prasanja od tipot kako ostana koga sto nosis...se raduva li maz ti....mislam...premnogu....na takvi tipovi na karakteri mislev....
Не се секирај. Се спукав и јас на скали во 12та недела. Бев да фрлам ѓубре надвор со папучи од маж ми 100 броја поголеми. И на враќање толку брзав, улетана, папучата ми се фати за скалката и се плеснав со сета сила на скалите. Нозете ми беа партали модри и како што паднав на дланки директно, дланките ме болеа 2 недели. Бебето беше добро. Се дешава. Недај боже во екстремни случаи да се одлепи постелка или да се деси руптура, ќе имаш болки и крварења. Чим си амортизирала пад со нозе и раце немаш гајле.
Немам лично искуство ама тоа е нормално, во седми месец веќе на доаѓало млеко, баш пред некој ме предупредија за ова да не се плашам ако се случи.
Незнам околу температурата но јас со првото баш почна во седми месец да ми тече од градите( ми се обележуваа како крукчиња на маичката ) и е нормално,телото се подготвува
Mora da ima I sto zborat I sto ne zborat. Jas malecka bev. Kaj sto vencavavme edni, pominaa nekolku godini i jas I majka mi po pat ja sretnavme kuma mi i i rekov koga ce mi rodis kumce koga otidovme doma majka mi luta, da me kara, da mi zbori od togas ne mi e teknato na nekoja da ja prasam, sto , kako I zasto. Sega koga sum vozrasna ustvari svacam kakva glupost imam napraveno I deka majka mi imala pravo. Ne sekoj saka odma da ima dete posle brak I ne sekoj moze da ima odma I sl Mene svekrva mi pred lugje nesto slicno ko frizerot tvoj. Pred lugje mi rece idi da se lecis da ni rodis vnuce. I ja I se svrtev i I rekov ja sum vo red idi lecigo sintii. Mnogu glupo I bezobrazno izlegov zas speak toj mene mi e soprug I nema vrska deka on imase problem I sl, ama ete me isprovocira. Ni jas ni maz mi nemavme problem, ednostavno ne se facase.... sekakvi ispituvanja pravevme. Koga ne saka, ne saka.
И јас би и рекла од кај знаеш дека е до мене проблемот? Може е до син ти. Фала Богу па се и мајка ми и свекрва ми разбрани жени никогаш ама никогаш не ми прозбореле на таа тема освен што си изразиле желба да бидат баби ама тоа е нормално и убаво е да се слушне такво нешто а не не присилувале “ајде кога внуче” напротив другарки мои со тие муабети “ајде кога? Работете на случајот, вие одамна требаше.” Дури една другарка сега ми се исмејува зошто читам книги за бебиња и подготовка за пораѓај и доење и зошто слушам курсеви. Сакав да и речам ти ако си неписмена не значи дека и ние треба да бидеме.
Секакви луѓе има, тоа е факт и се ќе ти кажат и се ќе слушнеш, не можеш тоа да го смениш, не можеш ни тие луѓе да ги смениш, ама затоа можам да ги игнорирам, да не им придавам значење на нивните зборови и да ги множам со нула, јас така функционирам не само сега, многу одамна животот ми одржа важни лекции, затворив и очи и уши за небитни луѓе, ништо од тоа не допира до мене. Ако зборуваме за искрено кој се израдува на тие што јас им соопштив дека сум бремена тоа беше сопругот, мајка ми и брат ми, не требаше никој да ми каже во очите им се гледаше среќата, не требаше ни збор да проговорат.
https://www.facebook.com/1559409474...eopfHtw48rJN1KrAFnWrLib6totdUQ49FTLl/?app=fbl Што мислите дали е добра? Ооо сега видов од 2021 е постот а сега ми се појави...
Мене ми излезе ситна, малку потемна флекичка на пупката. Баш и ја покажав на докторката да ја прегледа, и ми кажа дека градите се менуваат, дека секоја жена има промени скоро, и дека од петти месец натака, и да забележам капки млеко да не се плашам и да не трчам по прегледи одма. Рече, градите се припремале. Те разбирам што сакаш да кажеш. Ние споделуваме искуства, а она што јас сакав да го кажам е дека, не можам да затворам очи и уши ако сум излегла со другарка ми на кафе, сакајќи да се посмеам и да поуживам во кафето, а таа да ми труби дека мојот брак и живот немаат смисла ако не родам. Не можам да затворам очи и уши ако "ме бара" по бајачи или болници, без да побарам помош или совет. Се враќав целосно исцрпена после тие средби. Не можам да затворам очи и уши, ако на мајка ми жени, ја убедуваат дека сум лажга и скривам дека неможам да забременам. Плачат пред неа, оти им било жал за мене што не сум родила уште. Што ќе ми бил животот... Човек сум, имам чувства, и така функционирам барем јас. Не затворањето на очи и уши, ми помогна да ги подотворам уште толку, на кои луѓе треба да им се постават цврсти граници и забрана на мешање во мојот живот. Токму тоа несоопштување на мојата убава вест за бременоста, е игнорирање и држење подалеку од мене. Оти истите, имаат тенденција кон почнување на муабет, од типот, "Леле 35 години имаш, кога второ.. Да не го остајш детето само без братче/сестриче", што ми е речено и досега. Морав да ги отворам очите и ушите и за мајка ми, затоа што е жена која доаѓа од едно друго време "ќути, да не е од мене, ќути да не ја напрајме големата", па навикната е да дозволи се нејзе да и се рече, а нејзе да и е срам да врати, да збира се во себе. За жал, тие муабети потсвесно почнале да ја копкаат и да се секира беспотребно. За среќа разговараме за се и ми кажа, и тие муабети се решија веднаш. Но, морам да зборам и да ја охрабрувам како да се ослободи да врати со иста мера.
И јас видов стар пост и не истражив доволно за неа. Оваа од Лала, нели вчера пишав за навлаките, не бев сигурна за материјалите на навлаките, ама после перење се во ред. Инаку, синоќа прв пат спиев, веројатно од што не сум навикната, станав целосно укочена од перницата, неколку пати се будев и се осеќав како в кафез. Се надевам ќе се навикнам скоро. А навистина штити од вртење на стомак.
Јас некаде прочитав дека перници измеѓу нозете не се препорачуваат заради циркулацијата, поготово тие кои имаат проблеми со коагулација на крвта.
Mrdnata rabota. Ne gledam loso vo toa nekoj sto saka da se educira. Jas sum golem ljubitel na citanje knigi, najomileno hobi mi e. Ne mi e jasno kako moze da postojat nekoi sto ne sakat ni edna recenica da procitaat a ne nesto pojce Ama sekoj so svoeto.
Да, скапи се, јас најмногу позитивни коментари за нив и за Сомниа прочитав, ама дизајнот на навлаката на Сомниа ми беше многу грд, и се одлучив за лала. 2200 перница со навлака комплет, плус 700 навлака зедов за смена. 3080 ден ме фати со Карго Експрес, 180 ден достава напрајле, па ја загубија перницата, па ја најдоа во Струга, одвај се убедивме тие да ја донесат до пред зграда, да не одиме ние. Ако нарачувате преку Лала, барајте да ви пратат преку одговорна брза пошта.
Аха, сигурно Во контекст на муабетот бебе, тамам магистрирав, запишав дополнителна специјализација во професијата, во времетраење од една година. Не дека ечев со растапување, ама одредени другари, пријатели слушнаа. Место со среќа, добивав, аман уште не ти е доста, до кога со учењево, место да мислиш да раѓаш, ти се занашаш, само пари даваш и што ти уште не