Форумџика на годината

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    284
    Оваа е од новите, валентајнските.
    Ги исправ, пријатна е, и веројатно памук.

2. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.052
    Допаѓања:
    3.516
    Сега прочитав дека ти е тврда, по неколку спиења се сплескува и доаѓа супер:lol:

На ginger му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    785
    Допаѓања:
    1.010
    Novi mamicki sto mleko mi preporacuvate za novorodence? Se mislam pomegu aptamil Cersariam i Holle A2 ?p

4. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.517
    Допаѓања:
    172.548
    Види у болница шо им даваат

На LiquidLuna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.085
    Допаѓања:
    5.550
    Значи овие од Лала не се опраиле со каргото и по 4 години.
    Претходната бременост нарачав од истата причина од кај нив (поубави дезени), пратката каснеше, и на крај ми рекоа сама да одам да си ја подигнам од базата на каргото, а јас на бед рест, мм не стигаше после работа, до 4 работеше каргото. И останав тогаш без перница, не ми се исплатеше за еден месец да нарачувам од Сомниа.

Сега лепо фино си нарачав директ од Сомниа, бајаги поефтина, одма стигна, плус отпосле нарачував јоргани, перници, луѓево и поклон ми имаа пратено. Значи од мене секоја препорака, ви пишувам дури си лежам на неа, дезенот беше последно нешто што ме интересираше претходно во 8 и 9 месец кога сите коски ме болеа.

На LaTama, ginger, Ani93 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    491
    Допаѓања:
    1.298
    Така една братучетка решија да не аат деца.. првите 2 г ок
    После роднини мене ми пишуваа да ме прашаат зошто не аат деца дали стварно така решиле или нешто друго е во прашање (facepalm).
    Ама со нејзина дозвола добиваа креативни одговори :D.
    Некоја мрза ме фатила ,летаргија..
    Имам за средување кујната хаос е ама не ми се фаќа бе ах...
    Хормоните ме пукаат се мислам како ќе ја поделам љубовта ,вниманието со двете :(.
    Некако сите и се ми смета... зимава највеќе. Сакам да запролети конечно.
    Туку ви се случува ли во носот да осеќате така засушено да не можете да вдишите ама ако го прочепкате засушена крв да испадне ? Притисокот ми е низок.

На КаринаТ, LiquidLuna, ginger и 2 други им се допаѓа ова.
  7. autumn_s

autumn_s Активен член

Се зачлени на:
    8 декември 2024
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    67
    Друштво здраво. Само да пријавам дека станав мајка пред неколку недели, родив прекрасна ќеркичка. Сега сме дома, се навикнуваме една на друга и многу се гушкаме. :inlove:
    Вашите коментари и разговори со некои луѓе овде на форумот ми беа поддршка во последните месеци од бременоста. Се префрлам во темите за бебиња, а на сите овде им посакувам лесна бременост. :l:

На La-loca, juice_, Aledarkali и 39 други им се допаѓа ова.
  8. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.265
    Допаѓања:
    1.148
    Sedi nepismena I ragjaj. Bog da cuva. Deteto ne treba da ni e precka vo zivotot za nasite celi. Sekako ucis, se nadograduvas I za podobra idnina na deteto

На ginger и Dijana DM им се допаѓа ова.
  9. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.378
    Допаѓања:
    18.003
    Жени имам некое чудно движење на бебево - измеѓу папок и граден кош негде на средина над папокот ќе дојде како да се лула константно како да диши цело време забрзано внатре нз како да објаснам како да пулсира. не е икање значи други се движењата за икање ги знам. Дали е изморено незнам, бидејќи јас денес цел ден во новата куќа работев прередував стани седни клекни. го немаше скоро цел ден да го сетам и јас се преморив многу денеска викам заради тоа да не се се вакви движењата :worried: се надевам се е во ред.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  10. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.110
    Допаѓања:
    19.094
    Бебето кога диши неможеш да го осетиш. Неможе ни да се измори, зошто е внатре и не прави ништо, освен што си мртка.
    И не си го осетила бидејќи си била бо движење, а тогаш бебињата спијат, бидејќи нашето движење нив им е како лулање. Кога се смируваме ние, они тогаш си мрдаат, збеснуваат. Може е така позиционирано да мрда со раче, ноџе.
    Не му е ништо, немај гајле.

На Трагедијаупмм, Veki4kaa и jagoda777 им се допаѓа ова.
  11. Batterfly93

Batterfly93 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    156
    Мамички со каков прашок ги перевте прв пат алиштата на вашите бебчиња? Дали со посебен прашок што е само за бебиња или пак со истиот со кој ги перете и вашите алишта?

Бидејќи разговарав со една пријателка која имаше мало бебче и ми рече дека ги перела со истиот прашок како нивните алишта што ги пере, затоа што било подобро за бебето, секако ќе имало контакт со нашите алишта и тоа би можело да ја иритира неговата кожа. Што мислите вие?

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  12. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.110
    Допаѓања:
    19.094
    Со бебешки Нила, од причина што бебешките прашоци се нежни, немаат јаки мириси. На бебе штотуку родено, не му треба да дише Ариел или Персил.( овие како пример ги земав).
    Јаки мириси имаат.

13. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.946
    Допаѓања:
    8.458
    Ништо не се плаќа на Гак, денар не платив.
    На муабетов, имам другарка што заради преселба во странство одлучија покасно да имаат бебе. И тоа поминаа 5 години, и си забремени се породи и ајде јас таква пресреќна кажувам на мајка ми и она среќна и тука имаше една комшика и таква, леле ќути и они конечно ете се измачија:drunk: и ја као wtf??? Од кај тоа дека се измачиле… и она као па ете 5 години. Не се ни обидов да се објаснувам.. а девојкава од прв обид забремени коа решија да почнат да пробуваат. Си викам добри ли се луѓево…
    Честитки мама, да сте живи и здрави.:l:
    Честитки мама, да сте живи и здрави.:l:
    Нормално е, колострум е. Се спремаат градите, од 16та ми течеше мене.

Во врска со државно/приватно. Точно сите сакаме како што треба да сме третирани. И така и треба. Тоа им е работа на нив. Затоа денар нема да дадам никогаш на државно, затоа цел живот плаќам здравство. Јас се породив на гак, и преубаво поминав, немам замерки. И затоа секое искуство не значи дека секој ќе го помине. Сум слушала и лошо и добри зборови за државно, повеќе лоши ама ете, моето искуство не беше такво. Секако, секој одлучува за себе. Да ми покриваше повеќе приватното, ќе одев и јас на приватно. Сепак се претера со цени на приватно, да бидеме реални. Ама здравјето е пред се, и ако некој може да си дозволи, супер избор.

Последна измена: 15 февруари 2025 во 22:09
    На LiquidLuna, arwen93, WonkaMonkaa и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.986
    Допаѓања:
    178.203
    Можеш да переш со каков сакаш детергент, нема некоја голема разлика, битно е да ставиш на дупло плакнење и да не користиш омекнувач. Плус можеш да ставаш помалку детергент оти бебенцата се во суштина чисти. И да искака надвор од пелена и да бљуцка, тоа е само млекце првите месеци.

15. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.946
    Допаѓања:
    8.458
    Почнав со Фрош, се префрлив на Персил бебешки. Задоволна и од двата. Не ставам омекнувач.

На Ladyme, Batterfly93 и ginger им се допаѓа ова.
  16. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.451
    Абе не диши бебето во стомак, првиот здив го зима кога ќе се роди кога ќе заплаче:D неможе ни да се измори, ама може на пример да си се изнаспало дур си го нишкала и сега да си прави журка:rofl:

На Mimmi39, Ani93, Veki4kaa и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    872
    Допаѓања:
    1.480
    Kolku e od lala pernicta? Mi izleze ov na linkot.. dali nekoj ima kupeno?
    https://www.facebook.com/share/1AzchAGeBm/

На Vedraaa и ginger им се допаѓа ова.
  18. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    284
    Од Лала е 2200 денари, комплет со навлака. Дополнителна навлака 700 ден.
    За оваа на линкот што прашуваше и Јагода, не знам.

На Dijana DM му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    872
    Допаѓања:
    1.480
    Ova na linkot e 1000 den so plus navlaka 1300 den. Gi prasav

20. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.986
    Допаѓања:
    178.203
    Ќе ти ја тагнам @mariz ако прочита да пише ако сака, се си мислам неа ја читав негде со некое слично искуство околу дишењето на бебето дур е во меше. :)

На Sladjask, Veki4kaa и mariz им се допаѓа ова.