Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Biljana 93

Biljana 93 Истакнат член

Да знам дека се очекувани болки ама мислев покасно почнуваат . супер фала ти барем да не се секирам и да не мислам околу тоа .

@mekana and GIGI69 like this.
  2. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Dali ste zabelezale ili mene taka mi se cini deka od magneziumot koga go ispijam posle toj mn cesto mi se mokri,mislam kako da ne mi drzi mnogu mocniot meur, deka se opusta li neznam.Ova si go staviv vo glava koga go ispijam od sabajle taka mi pravi cel den a koga ne go pijam ne mi pravi pa eve nekolku dena go pijam pred spienje..

3. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Јас имав болки страшни во колкови уште од крај на прв триместар, некогаш ми се смируваа, некогаш поизразени беа ама еве 41+ сум и уште имам такви болки во спиење

4. LeNora

LeNora Истакнат член

Денес полна 28 недела дали е можно бебето да е пикнато во ребра со некој дел. Многу ме боли во ребрата под градата десно. Ни се лежи ни се седи. Се напив магнезиум се надевам ќе попушти малку болката.

5. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Честитки Јора нека е жива и здрава принцезата. тебе побрзо опоравување сега здивни малку одмори знам дека се изнамачи цела бременост ти беше ризична. сега следи најубавиот дел уживајте со бебушка :inlove:

честитки и тебе мајкаа нека е жив и здрав господинот :inlove:

нека е жива и здрава ќеркичката голема да расте :inlove: уживајте :hug:

Joraa likes this.
  6. Batterfly93

Batterfly93 Истакнат член

Можно е бебе да притиска, а може и да ти е воспален желудник или жолчка. Моја пријателка имаше така болки во десна страна, за да на крај испадне воспалена жолчка, односно талог во жолчката мислам дека беше. Ќе приметиш понатаму до што е, се надевам дека е до бебе.

LeNora likes this.
  7. Lavitaebella

Lavitaebella Истакнат член

Сега во трет триместар најмногу ми се најде мене, од Сомниа земав јас задоволна сум, вршат достава до дома

Autumn Love likes this.
  8. TeodoraMJ

TeodoraMJ Истакнат член

Jas bash pisuvav deka imam bolka ama pod levata grada kaj rebrata bev duri i kaj maticniot da vidi kako e postaveno bebeto. So nozete nagore i zatoa bolki mn imav, me drzea 3 nedeli ama sega popustija malku. Inace jas i magnezium po dva piev na den i ednas duri i paracetamol od sto me bolese mnogu no za zal nisto ne pomagase. Maticniot rece ke trpis dodeka da se svrti i namesti ubavo. Inace jas utre sum polna 31 nedela, znaci i mene vo 28ma me fatile bolkite. Ke pomine sega se mesti se vrti samo treba trpenie

LeNora likes this.
  9. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Намести перница помеѓу нозе, позади тебе, ова ќе потрае и нормално е. Се шири карлицата. Како буре се тркалав и мм го терав да ме врти за да станам.

LeNora likes this.
  10. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Кој пренатални витамини ги пиете Премама или Фемибион?

11. kejtmoss

kejtmoss Истакнат член

ај да ви се пожалам малце, во 40та недела влегов, бебе удара по сите страни а за излегување абер нема. Ме пука анксиозност се’ мислам дека нешто ми останало и дека сум заборавила при припрема за бебе :) али ФТМ сум може е нормално :wasntme: совет од поискусните како се справувавте со анксиозност и со мислачка секојдневно кога ќе дојде беба на свет :$

Veki4kaa likes this.
  12. Marijanche33

Marijanche33 Истакнат член

Јас пијам Премама

АнаМаријаД likes this.
  13. ginger

ginger Истакнат член

Фемибион

14. arwen93

arwen93 Истакнат член

Femibion

15. LeNora

LeNora Истакнат член

И јас мислам дека е бебе неубаво наместено, на моменти ми попушта болката. Додека мрда немам гајле толку ама кога не е активна осеќам поголема болка тука на тоа место. Ќе се издржи тоа е.

16. LeNora

LeNora Истакнат член

Премама

АнаМаријаД likes this.
  17. NewMember23

NewMember23 Истакнат член

Како и дијагностицираа ова со жолчката? Мене ме боли од 19 недела испод десно ребро на моменти кога лежам врз него, а некогаш и онака боли. Мислам да не е од позицијата или од тоа што све се шири, не ми текна на нешто вакво. А знае и неиздржлива да е болката, па ја истегнувам раката да помине. :)

18. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Не се секирај дека нешто фали, што и да излезе дека ти треба, а немаш, може да купат блиски додека си во болница. Ако немаш кој да ти купи, и тоа не е проблем - Зегин имаат онлајн нарачки и носат до дома.
    За пораѓај - ситуацијата може да се смени од саат во саат - сега да нема абер за излегување, а за 12 саати од сега да си породена, нема правила.
    А и претпоставувам имаш одбрано доктор на кој му веруваш - ќе те советува тој кога да индуцирате ако има потреба од тоа и како да се одвива следниов период.
    Сигурно веќе си спремна и само чекаш, па посвети ги деновиве на себе - читај книга, гледај серија, гледај се со блиските со кои ти е убаво. Така ем ќе ти помине побрзо време, ем ќе бидеш посреќна и порасположена :sun:
    Со лесно

kejtmoss and Veki4kaa like this.
  19. LaTama

LaTama Истакнат член

Femebion uste pred zacnuvanje

АнаМаријаД and arwen93 like this.
  20. Batterfly93

Batterfly93 Истакнат член

Не ме фаќај за збор ама мислам дека ја снимаа откако се породи, а додека беше бремена имаше воспален желудник и повраќаше од што и да јаде.

NewMember23 likes this.