Да знам дека се очекувани болки ама мислев покасно почнуваат . супер фала ти барем да не се секирам и да не мислам околу тоа .
Dali ste zabelezale ili mene taka mi se cini deka od magneziumot koga go ispijam posle toj mn cesto mi se mokri,mislam kako da ne mi drzi mnogu mocniot meur, deka se opusta li neznam.Ova si go staviv vo glava koga go ispijam od sabajle taka mi pravi cel den a koga ne go pijam ne mi pravi pa eve nekolku dena go pijam pred spienje..
Јас имав болки страшни во колкови уште од крај на прв триместар, некогаш ми се смируваа, некогаш поизразени беа ама еве 41+ сум и уште имам такви болки во спиење
Денес полна 28 недела дали е можно бебето да е пикнато во ребра со некој дел. Многу ме боли во ребрата под градата десно. Ни се лежи ни се седи. Се напив магнезиум се надевам ќе попушти малку болката.
Честитки Јора нека е жива и здрава принцезата. тебе побрзо опоравување сега здивни малку одмори знам дека се изнамачи цела бременост ти беше ризична. сега следи најубавиот дел уживајте со бебушка честитки и тебе мајкаа нека е жив и здрав господинот нека е жива и здрава ќеркичката голема да расте уживајте
Можно е бебе да притиска, а може и да ти е воспален желудник или жолчка. Моја пријателка имаше така болки во десна страна, за да на крај испадне воспалена жолчка, односно талог во жолчката мислам дека беше. Ќе приметиш понатаму до што е, се надевам дека е до бебе.
Сега во трет триместар најмногу ми се најде мене, од Сомниа земав јас задоволна сум, вршат достава до дома
Jas bash pisuvav deka imam bolka ama pod levata grada kaj rebrata bev duri i kaj maticniot da vidi kako e postaveno bebeto. So nozete nagore i zatoa bolki mn imav, me drzea 3 nedeli ama sega popustija malku. Inace jas i magnezium po dva piev na den i ednas duri i paracetamol od sto me bolese mnogu no za zal nisto ne pomagase. Maticniot rece ke trpis dodeka da se svrti i namesti ubavo. Inace jas utre sum polna 31 nedela, znaci i mene vo 28ma me fatile bolkite. Ke pomine sega se mesti se vrti samo treba trpenie
Намести перница помеѓу нозе, позади тебе, ова ќе потрае и нормално е. Се шири карлицата. Како буре се тркалав и мм го терав да ме врти за да станам.
ај да ви се пожалам малце, во 40та недела влегов, бебе удара по сите страни а за излегување абер нема. Ме пука анксиозност се’ мислам дека нешто ми останало и дека сум заборавила при припрема за бебе али ФТМ сум може е нормално совет од поискусните како се справувавте со анксиозност и со мислачка секојдневно кога ќе дојде беба на свет
И јас мислам дека е бебе неубаво наместено, на моменти ми попушта болката. Додека мрда немам гајле толку ама кога не е активна осеќам поголема болка тука на тоа место. Ќе се издржи тоа е.
Како и дијагностицираа ова со жолчката? Мене ме боли од 19 недела испод десно ребро на моменти кога лежам врз него, а некогаш и онака боли. Мислам да не е од позицијата или од тоа што све се шири, не ми текна на нешто вакво. А знае и неиздржлива да е болката, па ја истегнувам раката да помине.
Не се секирај дека нешто фали, што и да излезе дека ти треба, а немаш, може да купат блиски додека си во болница. Ако немаш кој да ти купи, и тоа не е проблем - Зегин имаат онлајн нарачки и носат до дома. За пораѓај - ситуацијата може да се смени од саат во саат - сега да нема абер за излегување, а за 12 саати од сега да си породена, нема правила. А и претпоставувам имаш одбрано доктор на кој му веруваш - ќе те советува тој кога да индуцирате ако има потреба од тоа и како да се одвива следниов период. Сигурно веќе си спремна и само чекаш, па посвети ги деновиве на себе - читај книга, гледај серија, гледај се со блиските со кои ти е убаво. Така ем ќе ти помине побрзо време, ем ќе бидеш посреќна и порасположена Со лесно
Не ме фаќај за збор ама мислам дека ја снимаа откако се породи, а додека беше бремена имаше воспален желудник и повраќаше од што и да јаде.