Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Biljana 93

Biljana 93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2022
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    95
    Да знам дека се очекувани болки ама мислев покасно почнуваат . супер фала ти барем да не се секирам и да не мислам околу тоа .

На @mekana и GIGI69 им се допаѓа ова.
  2. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.132
    Допаѓања:
    2.068
    Dali ste zabelezale ili mene taka mi se cini deka od magneziumot koga go ispijam posle toj mn cesto mi se mokri,mislam kako da ne mi drzi mnogu mocniot meur, deka se opusta li neznam.Ova si go staviv vo glava koga go ispijam od sabajle taka mi pravi cel den a koga ne go pijam ne mi pravi pa eve nekolku dena go pijam pred spienje..

3. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.058
    Допаѓања:
    1.452
    Јас имав болки страшни во колкови уште од крај на прв триместар, некогаш ми се смируваа, некогаш поизразени беа ама еве 41+ сум и уште имам такви болки во спиење

4. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    793
    Денес полна 28 недела дали е можно бебето да е пикнато во ребра со некој дел. Многу ме боли во ребрата под градата десно. Ни се лежи ни се седи. Се напив магнезиум се надевам ќе попушти малку болката.

5. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.384
    Допаѓања:
    18.014
    Честитки Јора нека е жива и здрава принцезата. тебе побрзо опоравување сега здивни малку одмори знам дека се изнамачи цела бременост ти беше ризична. сега следи најубавиот дел уживајте со бебушка :inlove:

честитки и тебе мајкаа нека е жив и здрав господинот :inlove:

нека е жива и здрава ќеркичката голема да расте :inlove: уживајте :hug:

На Joraa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Batterfly93

Batterfly93 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    156
    Можно е бебе да притиска, а може и да ти е воспален желудник или жолчка. Моја пријателка имаше така болки во десна страна, за да на крај испадне воспалена жолчка, односно талог во жолчката мислам дека беше. Ќе приметиш понатаму до што е, се надевам дека е до бебе.

На LeNora му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lavitaebella

Lavitaebella Активен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2023
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    9
    Сега во трет триместар најмногу ми се најде мене, од Сомниа земав јас задоволна сум, вршат достава до дома

На Autumn Love му/ѝ се допаѓа ова.
  8. TeodoraMJ

TeodoraMJ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    285
    Jas bash pisuvav deka imam bolka ama pod levata grada kaj rebrata bev duri i kaj maticniot da vidi kako e postaveno bebeto. So nozete nagore i zatoa bolki mn imav, me drzea 3 nedeli ama sega popustija malku. Inace jas i magnezium po dva piev na den i ednas duri i paracetamol od sto me bolese mnogu no za zal nisto ne pomagase. Maticniot rece ke trpis dodeka da se svrti i namesti ubavo. Inace jas utre sum polna 31 nedela, znaci i mene vo 28ma me fatile bolkite. Ke pomine sega se mesti se vrti samo treba trpenie

9. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.128
    Допаѓања:
    19.193
    Намести перница помеѓу нозе, позади тебе, ова ќе потрае и нормално е. Се шири карлицата. Како буре се тркалав и мм го терав да ме врти за да станам.

10. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    4.354
    Кој пренатални витамини ги пиете Премама или Фемибион?

11. kejtmoss

kejtmoss Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2018
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    346
    ај да ви се пожалам малце, во 40та недела влегов, бебе удара по сите страни а за излегување абер нема. Ме пука анксиозност се’ мислам дека нешто ми останало и дека сум заборавила при припрема за бебе :) али ФТМ сум може е нормално :wasntme: совет од поискусните како се справувавте со анксиозност и со мислачка секојдневно кога ќе дојде беба на свет :$

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Marijanche33

Marijanche33 Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    15
    Јас пијам Премама

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    286
    Фемибион

На АнаМаријаД и nice-girl им се допаѓа ова.
  14. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    296
    Femibion

15. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    793
    И јас мислам дека е бебе неубаво наместено, на моменти ми попушта болката. Додека мрда немам гајле толку ама кога не е активна осеќам поголема болка тука на тоа место. Ќе се издржи тоа е.

16. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    793
    Премама

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.
  17. NewMember23

NewMember23 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2021
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    179
    Како и дијагностицираа ова со жолчката? Мене ме боли од 19 недела испод десно ребро на моменти кога лежам врз него, а некогаш и онака боли. Мислам да не е од позицијата или од тоа што све се шири, не ми текна на нешто вакво. А знае и неиздржлива да е болката, па ја истегнувам раката да помине. :)

18. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.413
    Допаѓања:
    4.027
    Не се секирај дека нешто фали, што и да излезе дека ти треба, а немаш, може да купат блиски додека си во болница. Ако немаш кој да ти купи, и тоа не е проблем - Зегин имаат онлајн нарачки и носат до дома.
    За пораѓај - ситуацијата може да се смени од саат во саат - сега да нема абер за излегување, а за 12 саати од сега да си породена, нема правила.
    А и претпоставувам имаш одбрано доктор на кој му веруваш - ќе те советува тој кога да индуцирате ако има потреба од тоа и како да се одвива следниов период.
    Сигурно веќе си спремна и само чекаш, па посвети ги деновиве на себе - читај книга, гледај серија, гледај се со блиските со кои ти е убаво. Така ем ќе ти помине побрзо време, ем ќе бидеш посреќна и порасположена :sun:
    Со лесно

На kejtmoss и Veki4kaa им се допаѓа ова.
  19. LaTama

LaTama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    550
    Femebion uste pred zacnuvanje

На АнаМаријаД и arwen93 им се допаѓа ова.
  20. Batterfly93

Batterfly93 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    156
    Не ме фаќај за збор ама мислам дека ја снимаа откако се породи, а додека беше бремена имаше воспален желудник и повраќаше од што и да јаде.

На NewMember23 му/ѝ се допаѓа ова.