Во родилна сала мерат карлицаа, и нема врска колковите колкави ти се, ако доктор види индикација за царски ќе ти каже, чим не ти кажале немаш гајле, јас сум 159цм пред да останам бремена со прво имав 48кг,бев ептен слаба, па родив дете од 4кг, пред раѓање карлицата сама си се шири, во ретки случаи е тоа да не може природно ради тесна карлица
Здраво девојки . Од каде да земам такви подлоги за кревет за после пораѓај ? Инаку сум од Битола ако има некој да ми помогне .Благодарам
На другарка ми еден еден месец и повеќе пред пораѓај и кажа дека царски ќе ја пораѓа поради тесна карлица, така и беше.
Ако мислиш на подлоги со најлон , горе памук во аптеките ги има. Зегин има 100% https://zegin.com.mk/mk/sleepy-sensitive-podlogi-60x90cm-30-parchina https://zegin.com.mk/mk/sleepy-baby-care-bebeshki-podlogi-60x90-10-parchina
Можно е , ете проценил докторот така и и кажал. Мене прв пат у родилна ме мереа, сеа втора бремност ми е исто ме нема никој мерено, ама може и не ни мерат за второ, кујзнае
Јас среда 35 полна правам бев последно 34 на контрола - рече дури контрола за 4 недели. до тогаш ќе бидам дури 38 полна недела ако не се породам до тогаш ќе отидам можеби на цтг ко минатиот пат само и пишав докторке јас се породив
можно е мене ме клоцаше цело време со нозете така беше наместена во ребра некаде, дури и откако се проодив со месеци не можев да спијам на таа страна пошо осеќав болка како да ми имаше нешто напикано меѓу ребра
А ви се случувало ли да осеќате удари во вагина? Како на цервикс директно да мава некое од моиве, 3 дена партал ме направија, на моменти и непријатно ми е, како со рака некој да ми буричка
Леле и мене ова ми се случува.. тотално непријатно чувство.. среќа што ми е долг и сосема затворен цервиксот, инаку ќе си мислев дека почнуваат да излегуваат
Daaa epten e neprijatno cuvstvoto, vo sekoj moment mislam deka ce se pomocam. Najcesto mi se deshava koga dvizam. Imam I bolki isto dolu, vcera preventivno mi prepisaa utrogestan po 1 od 200, za da ne se otvoram slucajno I mene mi bese pred 2,3 nedeli 55 zattvoren ama speak toa moze vo den da se skrati a ne za 2,3 nedeli. Vo petok sum na kontrola pa ce vidime kolkav e sega. Sega za sega sum na utrogestan preventivno
Јас сум пишала полна 28, а сум полна 29та сигурно е бебе оти еве денес немам гајле не ме боли. Ама некогаш се мести за мене неубаво, а неа сигурно и е убаво така. Ќе се издржи тоа е
Mene najloso mi e koga mi e ispikan vo zeludnik, go osecam tuka nekogas kako se sobira, za sreca kratki periodi e tuka nema zafateno pozicija tuka da se zasedi, samo uz prolaz I cuvstvo mi e kako nekoj pritisok vo zeludnik I samo zdrigam, mi odi na povracanje a nemozam da povratam
Ауу а се намести кај желудникот толку нема ни јадење ни ништо дури не се премести, цело време киселини осеќам тогаш и гадење. Ама и во ребра многу боли
Еве денеска сабајлечки станувам не ја осеќам горе нигде доле удира пулсира јако се собирам дури незгодно со страв за грлото ... и стигнав на преглед за грлото мерење Докторкава пробува да мери таа со двете ноџиња удира напоредно се гледаат све пета прстиња ги забива.. и мм се смее му викам јас мака си имам се свртела претходната недела главата и беше доле.
Женски давајте идеи за здрав доручек ми се гадеше од се освен од бели пецива, банички гевреци со јогурт и павлака и така си продолжив ама од утре морам да менувам. Осеќам веќе тешко ми е од тестото и си имам фобија некоја дека ке развијам гестациски дијабет од тие работи.. На мм планирам да му направам листа да ми испазари и од утре да почнам со здрав оброк. Се мислам за бадемово млеко, чиа семе , овошје и овес такви комбинации
Можеш смути во сад наместо во чаша погусто. Можеш да менуваш со најразлични овошја, а е доста вкусно. Печено лепче со путер и авокадо, варено јајце, салати многу. Многу поретко јадам пржено но некогаш за смена јадам пржено јајце со суви домати и спанаќ плус салата. Пробај различни работи ќе видиш што ти одговара најмногу и избегнувај бели пецива, благо и тестенини