Би додала јајца во сите облици, грчки јогурт, авокадо, краставици, шери доматчиња (јас повеќе сум по солени појадоци, па комбинации со овие ми се најчесто појадок), за да не ми здосади понекогаш јадам и чиа со овошје и јатки или путер од јатки, овес со тие додатоци, смути..
кога сме више кај храната дали јадете ананас, се нешо ко да ми се врти од предходната бременост дека не смееше или нешто
Да. Најубав ми е. Дали имате вртоглавици и ужасен lightheaded? Крвната слика ми е ОК. Притисок низок па мислам дека е од тоа. Ама не се издржува веќе. Имам обврски, не можам само да лежам, а и кога лежам немам што да правам. Екран ми свети, книга не можам да читам. Плус времево што е вакво грдо, уште толку ми е. Вчера и кафе и кока кола пиев, џабе. Секое светло ми смета. Не знам што да правам веќе. 6 месец сум.
Викаат дека ја омекнува матката , се јаде над 36та недела. Јас јадам од време на време кога ќе ми се пријаде, не во големи количини, мислам дека тоа не може да штети и пијам понекогаш сок од ананас. 29та недела сум.
Јајца во сите варијанти, ако се пржени, максимум на лажица маслиново пржам и за мене и за сопругот. Комбинирам со еден до два крекери од Дм (со морска сол ми се највкусни), често додавам блитва во јајцата, кокар и сл. Палента од Дм - ја спремам на следниов начин: околу 3 лажици палента по оброк, ја варам во вода измешана со млеко (ако не ставам млеко, ставам 1 јајце заради протеин), можеш неколку брикети спанаќ, вариш неколку минути, и комбинираш со чаша јогурт или јас ставам рендано околу 30 грама сирење. Проја: во последно време најубава ми е подготвена на следниот начин, различна од класичната проја. 3 јајца, околу 300 мл јогурт, 2-3 лажици маслиново. Додавам страк сецкана блитва, околу 100 грама сирење, семиња по желба (ставам микс, ленено, тиква, сончоглед), пециво. Брашно интегрално, околу една шолја, или овесни мелени можеш. Ќе си прилагодиш количина од око. Проја од просо: 200 грама просо, се кисне неколку часа или преку ноќ, и се вари. На сварено, и подоладено се додаваат 2 јајца, 4-5 лажицо мелени овесни, и сирење околу 100 грама. Наросено со семиња, се пече. Две - три парчиња се доволни за оброк. Си правам домашен леб, мелам семиња, малку овесни, малку интегрално брашно. По третина од се, отприлика 300-400 грама сува смеса, замесувам со чаша (и пол) баланс, квасец, сол по желба. Да дојде помеко, го обликувам и го ставам во рерна на 100 степени првиот половина саат да кисне, после печам половина саат. Парче со две во комбинација со намаз како хумус, сирко и сл, со друг протеин за доручек. Превкусна комбинација, кисната киноа околу 100 грама, ја ставам во тепсија и турам околу 700 мл доматен сос (само со сол, да нема шеќери) зачинувам, и ставам на печење. Комбинација со кисело млеко. Оваа количина е за најмалку 2-3 оброци. Кога ептен не можам да готвам наутро, правам интегрална тортиља или со чиа семе, ја полнам со намаз протеински, салата, околу 20-30 грама кашкавал или сирење.
Добро е, не сум била сама. Петок сум на скрининг баш ќе прашам за грлото какво е. Докторката сигурно го мери на секоја контрола ама мене ми е битно само срценцата да чукаат друго ништо не прашувам. Сега малце се загрижив зашто ептен осеќам ко некој брис да ми зема
Devojki poradi krvarenje koe mi se javi skoro vo 6ta nedela, na dezuren mi rekoa da pijam Utrogestan na 6 casa, a Ivf doktor spomna Dabrostonot 2x1 da go pijam. Pa dali e podobro Utrogestan ili Dabrostonot, negde citav deka Utrogestan pravel vlaknetost zgolemeno kaj bebinja... Ve molam za vase iskustvo
E boli hahahahaha. A da zavoraviv na kiselinite. Obicno vecer koga trebase da se spie togas me gorese grloto hahahahaa. Za uboo samo neka e
Zdravo devojki..edna molba...mislam deka ovde pisa edna clenka bempzam da se setam deka koristi magnezium hlorat vo tecna forma bev vo apteka me gledaa cudno...kao ne slusnale....sabajle stanav so grcevi I bolki vo racete places od bolku.....edno 5 min posle mi se pustija grcevite..jas sekkao imma poslwdnipv mesec grceve cela leva strana mi se koci posto sako na taa mpzam xa spijam...pijam magnezium ama cabe.....da zemam nesto za mackanje....ako koristite pisete koj tocno ili slikicka ...da prwtrcam da zemam uste denes...Fala vi
Некој искуство со д-р Самарџиски од ГАК? Ми закажаа скрининг кај него па ме интересира како сте задоволни од него?
јас имав хематом, матичната ми препиша дабростон, докторката во систина ми рече подобро е утрогестан. иначе за влакнетоста можам да ти потврдам дека врска нема цела бременост го пиев, бебето немаше ни коса, не па влакна
Повели Бум, магнезиум хлорид гел е за мачкање https://www.annifarm.com.mk/en/product/pharmamed-donvas-магнезиум-хлорид-гел-200ml/
Jas so prvoto dete pred 4 god bev kaj nego na vtor skrining iako bev i vo re medika, ama nekako ko nezainteresiran bese nabrzina pregleda pisa merki i tolku. Od togas moze i da se smenil sepak ima pominato dosta
Fala ti....naj...znam deka se falese epten od gelot...maticnata mi rece plus da zemam I calcium citrat na now...ama sakav da probam I so gelot....
Жени брисевите во 12 недела чисти ми беа. сега во 35 недела уреаплазма испаѓа позитивна а немам симптоми живци искинав . искуство некоја да имала со бактеријава баш пред пораѓај .
на исто место да . ме изнервираа кујзнае кога ги прочиттале. во вторникот ги однесов резултати петок денеска пон беше сопругот сабајле после 14 му рекле не биле готови а од вторникот однесени
Јас да се пожалам од Сомнија шоп изгледа ќе бидам прва што се жали. Денес купив перница не се жалам за неа не ми е пробана. Со сопругот поминувавме од таму и му реков да застане да купам перница полесно да ми биде последниот триместар. Влегувам внатре ми дава прашувам ми дава перница, ми нуди навлака дрн дрн, во ред земам и гледам на фискалната ми наплаќа за перницата 1580 ден. кај перницата цена 1300ден. отварам на веб страната 1400 ден. И прашувам зошто 1580 кога овде и на страната им се други цени. Вели порано беше 1300 овде, а сега е 1580. Во ред велам, а зошто на веб страната ви е 1400 и ја има достапна е. Не знам ќе се јавам да прашам. Се јавува и од таму одговор пазете сега: Ако не и одговара стонирај и ја сметката и нека си нарача од интернет Мислам навистина не е за 100- 200 денари ама тоа што те праваат будала па уште и се опнуваат е крајно безобразно. Зошто кога веќе сум таму да не ја купам од таму, и зошто кога веќе продавницата им е во склоп на фабриката да не биде цената иста како на нет па дури и поефтина. Фабриката е надвор од градот не е продавница во центар па да ја плаќам и поскапо. Искрено ме изнервира односот па нека си нарача ако не и одговара. Мислам дека треба да си ги усогласат цените и продавачката што е таму треба да ја има сменето цената кога веќе не е иста тоа и е работа. Не знам дали од бременоста ама некогаш многу емотивно ги доживувам работите
Како го комбинирате магнезиумот за да се избегне течна столица? Земав магнезиум цитрат докторот ми рече над 500 да пијам ама почна и течна столица ајде сменив со магнезиум глицинат тој многу повеќе ми помогна за грчевите во нозете и подобро спијам ама пак сум со истата мака.. незнам како да го комбинирам со некој обичен..