А дали може да се добијат уреаплазма или кламидиа ако воопшто никогаш до сега не сум имала уреаплазма и кламидиа( гледам на мој термин брисевите секогаш ми биле чисти и во 15 недела ми беа чисти) и од позитивен тест не сме имале односи со сопругот (тој нема никакви инфекции и сигурна сум дека сме верни еден на друг)ама заради полипот ни беше забрането а и ни беше страв да не направиме некој проблем)
За ларингит најмногу ми помагало гаргара со бетадине досега, ама не знам дали смее во бременост. Јод е, во пренаталните го примаме ама не знам во бетадине дали има и помошна состојка некоја, а да не смее. Можеби некоја поискусна членка знае.
Дали имате вртоглавици и ужасен lightheaded? Крвната слика ми е ОК. Притисок низок па мислам дека е од тоа. Ама не се издржува веќе. Имам обврски, не можам само да лежам, а и кога лежам немам што да правам. Екран ми свети, книга не можам да читам. Плус времево што е вакво грдо, уште толку ми е. Вчера и кафе и кока кола пиев, џабе. Секое светло ми смета. Не знам што да правам веќе. 6 месец сум. Ај уште еднаш да прашам.
Не верувам јас во тоа може да се појави има начини на пренос и тоа е тоа. До сега никад во живот не сум имала ни едно ни друго ама знам точно што и како сум правела. Сам од себе вирус да се реактивира ќе сфатам со пад на имунитет итн ама бактерија не баш … зборев за ова и со матичната еднаш … на исто мислење и она беше освен ако не е нешто лечено недолечено снтибиотикот да не реагирал па да си останала во некоја количина или да не се направени контролни брисеви
Едино кандидата што сите си ја носиме во нас и при внес на антибиотик или настинки/вируси имунитет инстант намален може да се реактивира ама таа е габична и скроз не штетна во бременост
уреоплазма може да се пренесе и преку облека, пешкири, депилации и сл. кламидија не, таа е исклучиво сексуално пренослива
Здраво, дали на некоја од вас и дале да пие блокмакс таблети бидејќи обичен парацетамол не ми ја симнува температурата? И таман ќе заспијам преку ден или навечер, почнувам да икам и не се смирува со саати. Чаре за икање? Мислам ненаспаноста ми е потешка од темературата... 37 недела сум иначе, најдов кога да се разболам...
Ибупрофен не се дава кај трудници обично, пробај далерон 500 мг крка подобар е од алкалоид обичниот или од реплек.
Zdravo nova sum na forumov sakam da ve prasham za histeroskopija ostranuvanje na septum dali treba da napravam kardioloshki pregled kaj kardiolog ili samo ekg kaj maticniot.
Denes se javiv vo New born i sestrata mi rece kardioloshki pregled kaj maticniot ehg e sega neznam dali samo ehg ili i kaj kardiolog treba
Па може кардиологот све дс ти направи, или само ехо на срце, а екг кај матичен ако има апарат функционален
дали се пренесува преку користење на јавни вециња? Сега со син ми кога лежев болница користевме едно вц. во цел оддел со неколку жени. внимавав максимално со влажни го бришев тоалетот и гледав колку што можам да не седнувам на вц школката.