лелеееее со солзи се изнасмеав. мм се чуди што ми се дешава. Лелеееее бееее камиончиња Ептем креативни
Сега е модерно ако купуваш он лине е поефтино а ако е од продавница поскапо. Ама овде ептен измешано. Пред неколку месеци гледам он лине патики по ок цена. Одам во продавница знатно поскапи. И ми викаат ако ги нарачаш он лине ке ти стигнат по таа цена а ако ги купиш од овде по другата. И му викам еми арно ги пробав ок ми се па ајде нарачај ми ги или покажи ми како да ги нарачам да ми стигнат до дома. И ми вика продавачот ама од дома нарачај ги а јас му викам ај викни го шефот да го прашам нешто, и му викам вака и вака може по он лине цена да ги земам од овде па ми вика не е пракса ама ајде. Апропо твојата комуникација со продавачката и цената. Факт е дека вработените често брзо си заминуваат и не се баш синхронизирани со многу промени и правила. А продавач ако не знае како да ти продаде и да направи пак да се вратиш и да ги фалиш па макар и по повисока цена да платиш тогаш тоа не продавач. А и јас како тебе би се изнервирала. Признавам
https://www.google.com/search?client=ms-android-samsung-ss&sca_esv=c0dcc01fcd71e939&sxsrf=AHTn8zrzDUJc-ZDLJGQN5luIQ9ImRe7i0A:1739829377736&q=сомниа перници за трудници&udm=2&fbs=ABzOT_CWdhQLP1FcmU5B0fn3xuWpA-dk4wpBWOGsoR7DG5zJBkzPWUS0OtApxR2914vrjk7XZXfnfKsaRZouQANLhmphJsm47VOUAFNa8_WTUwO4letUXFnLZKajL6rj2yFF7r28VQgVp7ipKZiaZQhL2A9AhV01ehYpCucvnh0ix-S0-Ca5uj1w9qJb43b5V80Zy_m6bOUSqZ3fj--45TRMk4JSVlyKCQ&sa=X&ved=2ahUKEwi9iJ7A2cuLAxX6BNsEHedYBK8QtKgLegQIDxAB&biw=360&bih=667&dpr=3#imgrc=SrkKrxMmc0EhcM&imgdii=RPeWSYVQDQ9b4M Јас оваа ја имам Мене маж ми мислам дека 1.700 ми ја зеде со карго
https://www.goshopping.com.mk/product/pernica-za-trudnici/ Еве поевтина ана незз каква е Мала е според димензииве 110 на 55 , сепак Лала или Сомниа со багерчињата хахха
Прашање за веќе породени или во поодмината бременост Во која недела почнавте да отекувате? Има ли начин да се спречи оток?
Еве јас погоре баш пишав - 34+1 сум, последниве денови почнав да отекувам.. не знам од што, и вода пијам и се движам и се е исто, ама отоци гледам и во лицето, рацете, најмногу нозете… Единствена разлика е што прекинав да боцкам клексани, па после тоа ми се појави отокот. Иако не знам дали воопшто има поврзаност меѓу тоа
Не знам дали има врска, другарка вака почна да отекува, ја пратија да провери д димери и беа до плафон, за брзо ја породија и рекоа затоа отекувала. Провери си ако можеш или во најмала рака консултирај се со гинекологот. Во претходната не отеков ич, сега ќе видиме . А за дезените на перниците пак ќе кажам, последно нешто што ми беше битно беше дезенот кога ја немав, а плачев од болки последните два месеци.
Поткрениги малце нозете. Колку што имаш слободно време , поткревајги , ќе спадне отокот. Се што е умерен оток е ок. Екстремно ако е отекување пропратено со висок притисок е алармантно. Така ми е кажано. Која недела стигна? Јас сум 33 и немам отоци, малце прстите на рацете ама штом ги носам без проблем вереничкиот и бурмата ваљда е ок
Мене во минатата бременост ми дадоа блокмакс форте да пијам исто за температура зошто парацетамол/далерон не ја симнуваше,ама бев второ тромесечие,во прво и трето не се препорачува,така ми рекоа.
Минатиот вторник последно проверував, 900 ми беа. Претходниот месец 640. Секогаш ми се во ред, не ми се качувале.. Да, ги кревам сега кога лежам на плус уште една перница, да ми се повисоко од телото. Помага малку…
Дека пиша си прекинала со клексани затоа ти спомнав. Нејзе скроз на крај и се качија од никаде, цела бременост беа во ред, Притисок, протеини во мокраќа и тоа мора да се исклучи. Ако е се во ред, тогаш останува нозе над перница и помалку сол .
истото шо ти го пишала @Autumn Love сакав да ти го кажам, консултирај се со некој чим си прекинала клексани и отекуваш, не оставај така
рано ти е, јас отекував во 8 ми месец, цела бев отечена и раце, прсти, нозе, гуша.. кога ќе ми текне... а беше ноември тоа, почеток на декември ми е малата, а сега термин ми е август, малце страв ме фаќа, пробувам да не мислам од сега...
Јас почнав од 6ти да отекувам, по малку. Па дури се породив во септември, се направив како жаба. Едвај се движев, стапалата најмногу ми беа отечени и ме болеа. Па и жешкото си го правеше своето. Нема лек за да спречиш оток. Можиш само да креваш нозе, и да ги ладиш. Јас ставав ациди борици на нозете, колку толку ми беше подобро. После пораѓај си се вратив во нормала. Се прерадував кога си ги видов стапалата и лицето вратени во нормала хахаха