Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Ljiljana1986

Ljiljana1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2023
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    495
    Баш прееска на ФБ ми излезе некое видео на Бебелогија. Докторката објасни дека дури и во 9 месец спиењето на грб не е опасно се додека мајката се осеќа добро. Ако се осеќаш тешко, дишењето ти е тешко, ако те обзема ладна пот е тогаш само едно перниче од десната страна на кичмата за телото да добие косина и малце да се наслони на лево.

На Amore.Mio, Srna-3, Трагедијаупмм и 4 други им се допаѓа ова.
  2. gwenst

gwenst Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    819
    Допаѓања:
    835
    Мојот стомак беше огромен, а јас мала. Докторот еднаш ми рече : "тебе стомакот како од вратот да ти почнува" :rofl:

На Ani93, Aledarkali, LaTama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    126
    Jas toa sakav da prasam sega vo petok.....jas sum 23 + 5...I odvreme nevreme osobeno koga imam zapek a imam pocesto neznam I pokraj sto gledam da jadam tecna hrana.....ili koga ke se razdvizam...a ne se dvizam ni mnogu...samo niz doma i okolu zgrada...malku samo......koga ke mi se stvrde...kako kamen....neprijatno cubstvo....ako prasas pred mene pisi....ti si sekako ponapred od mene ....mpze da e se toa normalno neznam

На Aledarkali му/ѝ се допаѓа ова.
  4. An43

An43 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    57
    Јас имам прашано за то, минрекоја сосема нормално е да се стврднува стомакот, дури и до 5 пати. Нема простор за паника. Истото ми се случува и мене. Најчесто така седнувам или ќе легнам и магнезиум и се враќа во нормала. Јас сум 30 недела.
    Не се грижи

На Aledarkali и Bum им се допаѓа ова.
  5. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.968
    Допаѓања:
    8.506
    Јас со алхохол 90% ги избришав. Еве ништо не и е на бебка, во нив стојат алиштата.
    Тоа е pelvic pain, и е сосем нормално во бременост. За жал доста непријатно и многу често. Кај мене беше многу, ама многу често.. и здравје ми зема од што некогаш баш ме болеше. Само што се породив толку исчезна. Ама магнезиум пиј повеќе.

На Ladyme, Bum и LanaDelR им се допаѓа ова.
  6. Bubicaljubica

Bubicaljubica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    375
    Tocno taka,se soglasuvam

На Bum му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    126
    ..

Fala ti.....jas pijam magnezium se mackallm od denes so gel po prwporaka na Ladyme I toa I plus calcium zaradi grcevite....ama ova so stomakov bas denes primetiv 5 6 psti mi se stvrdna......polesno e koga ke se spodeli:)

На Aledarkali и An43 им се допаѓа ова.
  8. Srna-3

Srna-3 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    244
    Јас друго ќе ти кажам, докторот мој ми напомена неколку пати дека последниве година-две, уреоплазма и микоплазма воопшто не се точни резултатите, дека имало стасано во цела држава неисправни реагенси и бидејки ова е Македонија нели, да не се фрлаат да се искористат, па вика секоја жена ми иде или со една или со друга или комбинација на двете и ич не ми се релевантни, посебно ако нема симптом. Од таа бактерија чеша, има специфичен исцедок кој мириса лошо, така да ако немаш ништо од ова, не паничи секако си и во безбедна недела веќе, испиј си го антибиотикот за секој случај и биди си смирена.

На КаринаТ, Autumn Love, Veki4kaa и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    200
    Мене се ми е во стомакот и нозете појдено огромна сум а допрва уште ќе расте, до девети кој знае колкава ќе се направам и водата што ја пијам се лепи за мене

10. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    200
    Обавезно ќе прашам легнав на лева страна пиев доста вода се смири не е така ама ако пак почне ќе одам да ме види докторот

На Bum му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    200
    Јас ја имав таа бактерија а немав никаков симптом ама баш никаков ни чешање ни печење се си беше нормално е сега дали беа точни или не резултатитњ не можам да знам ама битно јас и сопругот се наголтавме по две кутии сумамед

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. GIGI69

GIGI69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2021
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    315
    Како што се ближи терминот триста филмови ми се вртат, вака првиот пат кога се пораѓав бев царски со спинална и ги осеќав допирите сечењето, буквално се што работат, освен болка. Ме фати буквално паничен напад од тоа што осеќав и побарав да ме успијат, потоа со општа добро поминав. Сега ме интересира дали со спинална така осеќавте допири или не беше кај мене добро ставена?

13. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    818
    Допаѓања:
    1.278
    Сестрами ми рече дека допири све се осеќа, само болка немаш, ладно осеќаш.

На GIGI69 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.171
    Аууууу ако се осеќа јас ќе се пореметам ;( башка и муабети да им слушам. И апаратите за сатурација, пулс и сл што прават пип пип пип ми ствараат паника;(
    Докторот никако не сака со целосна, никако неможам да се убедам. Незнам зашто во плодност тоа им е пракса само спинална. Демек посигурна е или???

15. NewMember23

NewMember23 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2021
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    178
    Ако имаш природно низок притисок и спинална ќе те комира, ја бар се успав така, врска немав што се дешава.

16. TeodoraMJ

TeodoraMJ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    285
    Jas ne osekav nisto, kako uspana bev i se mi bese kako niz magla. Imam nizok pritisok moze i toa da pomognalo

17. Stone

Stone Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    32
    Женски што треба да купам однапред за папочето ?Стерилни гази која големина?Алкохол или ?Уште тие работи ми останаа неземени од аптека не знам што се треба за чистење.Некој совет што уште ќе ми треба да докупам за почеток?И дали првите миења чим дојдете од болница стававте шампонче или само вода ?Купив на Веледа ама не знам дали веднаш треба да користам или кога ќе падне папочето па ќе може во кадичка.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  18. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    633
    Допаѓања:
    575
    Се ќе ви кажат во болница, секој неонатолог/педијатар си има своја процедура да речам.
    Во принцип газички мали и бивацин прашок се става. Најважно е додека да падне папочето да не кисне во вода. Може да се водени ама да не кисне. После нежно се тапка да се исуши и се става прашоче.
    Знам бивацинот тешко се наоѓаше, ќе ви препорачаат можеби и замена.
    Не мора да купувате од сега, ќе му кажете на сопругот додека сте во болница, тоа е 5 мин работа да се купат, не си правете стресови за џабе.
    Шампонче секако може, но и не мора. Некои не ги ни бањаат бебињата првите денови, кој како си сака.

На Anaroz1, Ani93 и jagoda777 им се допаѓа ова.
  19. Shekjer

Shekjer Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2015
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    684

Осеќав допири , пипкање али ништо страшно. Бев толку возбудена што околу мене ништо не слушав само чекав да ми го дадат бебето.
    Мене ми рекоа као подобра опција е спинална за телото.
    Додуше и да бирав пак ќе избрав спинална сакам да сум присутна :D:D

20. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.171
    Од 110 не отишол погоре :D:D:D
    Значи ќе си поспијам :D:D:D
    Околу спиењето, со ова бабини деветини. Свекрва ми вика гледај никако во наредните 2ч да не заспиеш заш никогаш нема да се разбудиш(facepalm)(facepalm)
    Нас на времето ни читаја романчиња за да не заспиеме. Господе Боже од муабетиве више. Ама ова најверојатно за природен пораѓај мислеше. Како и да е, не држи вода