Јас бев примена околу 11,12ч ми ставија провокација одма, претходно нели те спремаат, на бокс сиг бев мин 3 саат, пошто се породив у 16.25. Се тоа без никаква анестезија. Али на крај не можев да издржам и им кажав за шиење било што да стават од анестезија, знам ме успаа и кратко одма после станав. Не знам како мислите после природен пораѓај не смееш да заспиеш, еве мене мораа да ме успијат очигледно.
не да ме боли доле срамната коска нз како да кажам ете така буквално како да ме удрил некој и при движење ме боли. посебно во оваа бременост . дали дека трета многу пониско е од другите носењето па повеќе притиска. ајде денес 35 полна веќе сум при крај . многу било малку останало така викаат. летна времето. како вчера да беше 17 јули тест кога правев. нема да се пореметиш сигурно. Тогаш за време на пораѓај ти иде некоја сила да издржиш се. тебе прво ти беше или второ? царски ќе бидеш?
Е зашто? Јас ништо не мислам свекрва ми си кажува, јас не верувам. Второ. Првото бев со целосна, за жал почина на пораѓај Сега др вика само спинална, па ќе видиме.
Другарка ми исто така осеќаше се без болка, но една од сестрите цело време и правела муабет за да не се концентрира на целата ситуација
Ve citam za organizeri. Mojte se racna izrabotka, so drvena podloga. I jas so alkohol gi pominav kolku da se dezinfekciraat
Кажете дека не сум единствена, почнав дома со генералка реков ќе средам прво плахари, фиокари се што е затворено да прередам, да исчистам, да исфрлам се што не треба. Пред некој ден прередив цел плахар, па чевларникот ама еден ден оди добро, другиот ден само што ќе почнам се чувствувам преоптоварена како одеднаш да има премногу ствари дома. Денес извадив се од фиоките и оставив се така, направив поголем хаос. Само собирам ќеси полни со работи што не ни требаат и го натерав мм да извади се од дома да не ги гледам барем нив. Одвај чекам да средам се па да почнам да средувам за беба тоа ќе ми биде релакс.
Не смее после анестезија да се заспива, нема врска природно пораѓање. Сега цимерката во 1 се породи природно во Ремедика (со епидурална) и во соба ја донесоа накај 1:40мин. Она во 2 веќе си спиеше И јас со првото после природен пораѓај одма бев успана со целосна анестезија за една интервенција. И по станување не ми даваа да заспијам стварно Убаво се сеќавам дека се борев да не заспијам и само ме дрмнуваа да се освестам ако подзадремев
Toa e samo za poragjaj ili ? Jas koga pravev operacija. Posle celosna od koga me razbudija pak na intenzivna si se iznaspav. Isto I posle intervencija so spinalna si spiev...
Ех сеа.... Не смеело да спиеш. Тоа може стварно не смее, ама треба да се каже причината. Жените се преуморни некои и два дена не спиеле и не смееш да спиеш. Добро
Јас ова прв пат го слушам. Во Чаир никој ништо не ми кажа. За шиење само ми ставија целосна анестезија знам, се разбудив у соба, никој не дојде да ме види од персонал, среќа во апартман бев па мм беше со мене одма знам муабет му праев и тоа ептен и веројатно затоа не сум заспала
Па незнам ама убаво се сеќавам дека не ми даваа да заспијам... може има некоја причина кај некои што даваат, кај некои не. Може притисок следат едно друго што знам. Со царскиве два бев сабајлечки и немав потреба да спијам одма, ама бев и со спинална. Сестра ми после операција од 8 саати долга, спиеше цели 2 дена (се будеше чат-пат ама на јак лек за болката, успана беше ептен). Така да не е страшно ваљда и да спиеш. А зошто мене не ми даваа, незнам
Oni si znaat Znaci ete imalo . Zas svekrva mi si znae povremeno da si kazuva babini devettini i nisto ne ja veruvam po toa prasanje hahaa
Којзнае зошто и синчево две операции со целосна анестезија има правено и во соба по операциите си спиеше... никој не рече не смее.. Едит: еве читам на нет. Вика дека убаво е да не спие одма мајката која се породила, за да може да се следи подобро состојбата нејзина. Ваљда тоа е и причината. Сепак пораѓајот е нагла промена во организмот...