Во врска со анестезијата,јас со целосна поминав две лапараскопии и кога се разбудев само ќе ми кажеа во ред е се ајде одмори си па кога ќе заспиев до утредента ми се чини спиев,како во транс бев..не сум ни знаела дека не треба да се спие а ниту ми ни кажале па ништо не ми било,па не би требало да има проблеми да не се спие после анестезија.
Јас од кога почнав плановии ии купив доста работи среќа и сега бед рест па така се нервирам.... влагам во детската соба и викам на мм ова треба она треба он ок здравје има време и коса ми се крева... све мислев ќе средам ќе организирам. На мајками и зборам исто вака мамо така... и она ми вика ај здравје ќе средиме има време. И такааа нервозички кај е жена да лежи. Ама март реков ќе средиме да се премачкаат еднаш собите и ќе ги подредам да ми исперат и јас легната ќе си диплам и нешто ќе изпегламе.
Хахахах ова на мене ме потсети. Многу се нервирав дека цела бременост ја лежев и ништо не можев да си средам како што сакам. Се ми викаа имало време. Видов не видов онлајн се и сешто купив за бебе, не сакав да чекам. Е сега со средувањето низ дома исто беше имало време ќе средиме ќе дојдеме сите ќе помогнеме, на крај докторот кога рече прв ден од 9ти месец закажуваме царски сите се растрчаа со средување А им кажував дека така ќе биде Сега ми е смешно, тогаш не ми беше
Леле исто и мм, а почнам да се нервирам дека немаме средено ништо почнува шо се секираш се ќе средиме има време. А он нема време да се види сам каде е. Се тешам дека сепак можам колку толку, па полека ќе си средам. Ама некогаш знам само хаос да направам како денес, зедов ја затворив вратата па хаосот не постои сега за сега
I jas sum skoro 34 nedela I mene mi vikaat ima vreme sto se brzas Jas ne sum na bed rest ama sto sreduvam po doma, sto si se spremam po malku zas koga imam energija koga nemam. Ima denovi koga mozam cel stan da go otprevrtam I da go namestam ama ima denovi stani, potfati nesto, sedni. I koga sum bez energija mi vikaa so se napinjas ima vreme. Od toa ima vreme uste sum bez fiokar ama se reshiv od net ce naracam vo tekot na naredna nedela pa shto saka neka e.. samo makata e sto imam izbrano od jysk a od tamu gi dostavuvaat rasklopeni. Mm so negovoto ima vreme koga ce mu go ostavam na sred soba ce mora da go montira
Здраво, ме интересира за породување во Ремедика. Дали во цената е вклучено доколку бебето добие жолтица и мора да биде на тоа светлото, фототерапија. Ви благодарам
Ајј кај мене па обратна ситуација, 23та влагам од утре маж ми е спобудален дека немало време сме каснеле со спремање викендов бевме до Солун купивме количка и креветче и нешто облека што ми се свиѓаше, фиокарот е нарачан и друг помал мебел е нарачан за кај нејзе во соба би требало до средина на март да бидат готови за монтажа. Маж ми е под стрес дека не сум била озбилна без список за детето. Мене од што ми беше страв од неубави работи од минатото до викендов нејкев да влезам во ниедна бебешка продавница … ама почнав од негде … битно маж ми сака да е се средено до април мене термин ми е во јуни
Маж ми беше као рано е, па коа ме задржаа 34та да ме пораѓаат, не знаевме кај тераме, пери, суши, трчај на сите страни. Да спремиме се. Фала му на бога што изгуравме до 38ма. Ама баш беше лудило тој ден. Не знам колку машини пуштивме за да испереме се. А си имав план да почнам во 35та по малку да перам, ама заради таа дешавка, се спремивме од 34та и после на готово до 38ма.
Па да Април Мај е после празници, му викам на мм нема за велигден да средувам да трчам. Вака на раат и нека си е средено па кога дојде на свет тогаш
Леле ве читам и паника ме фаќа, јас сум 31ва недела едно боди немам купено, а камо ли да почнам за недела две да перам... олеснително ми е само што покрупната опрема ја имам од поголемото дете. Кај е да се варосува, плакар да се купува, генералка да се прави, алишта да се спремаат, да се оди на работа o
Se mi e sredeno isprano, ispeglano namesteno kaj nas vo plakar. Se ceka samo "zdravje ima vreme" da krene vo akcija Da mi go montira krevetceto I fiokarot sto ce go naracam da mi go montira I da gi prefrlam stvarite so organizerite vo fiokar Za krevetceto mu rekov moze I dodeka sum na bolnica da go montira, da ima zanimacija, koga ce dojdam da e namestena postelninata, se cakum pakum Pretpostvuvam ce si ja vikne majka mu da namesti Ce mu kazam kaj se stvarite I neka se zabavlja
Чекам маж да се врати од терен, да варосуваме, да купиме плакарче, да помине роденден на малата... како што тргнав со чекај ова чекај она 38ма недела не ме оправа
Одличноо голем чекор, сега полека и другото. Јас се воздржувам да не фрлам пари сестра чекам да донесе све што има од внукава алишта па после да мислам за друго. Сега кадичка гледав во енци менци од тие малите на склопување, сестрами ја има презадоволна е... не ми се зема од високите сега како шлапка се исправува внукава барем на ниско е да не ја мисли. Хаха вика земам ја туширам пред спиење ми се искака и она се влече да влезе во кадичка хаха сакала да се шлапка.
Хахха колкава е? Ептен е убаво што имаш сестра со внука … се си видела однапред мене сите другарки ми се веќе со деца пред школо или во школо заборајле шо и да ги прашам. Вака тебе ти е свежо и за све ќе имаш вероватно одгвор, нема поблиско од сестра
Здраво женски, 30та недела сум денес бев на контрола, ми го измерија грлото на матката 4,3 цм докторката рече кратко било да сум мирувала и да накачам на магнезиум. Колку би требало да биде во 30та недела ако знае некој?
Што? Аман бе саглам е таа? Тебе дури преголемо ти е, што се вика. Одлично ти е, предобро. Леле се отидени… мене 37мм ми беше во 31ва.
Сакав да си прашам уште нешто хаха вака првиот пат си се пораѓав во мојот град и тука кога се породив одма најблиските ме видоа и мене и бебето. Сега веројатно на Скопје ќе раѓам на гак, како е во тој однос, дали фамилијата ќе може да ме види или барем бебето, па дали ќе ги известат дека се завршило ако не смее посета?