Сега годинка наполни, прооде пред роденденот и оди запри ја ама знае што сака почнува да покажува насоки хаха и викам ела бебе има во стомакот кај тета и иде бебето ми го носи има кукла хаха да сестрами све ми кажува па и подобра работа ќе ме снабди хаха
Јас осеќав две-три минути само, како ме мачкаат и допирите без никаква болка,значи додека да фати убаво после тоа баш ништо не осетив.
4.3 во 30та недела кратко? Боже господе шо им е на докториве.... одлично е скроз , освен ако не ти рекла мирување заради друга причина, со вакво грло да мируваш нема теорија
Има логика ова што го збориш, претпоставувам за целосна? Дрмаат ако ти е низок пулсот мислам. Лани правев операција и ме дрмаа, дека испод 50 ми одеше и свиреше тоа. А мене ужасно ми се спиеше. А после спиналот се убив од спиење, никој ништо не кажа. Изглеа и тогаш не сум требала, којзнае.
Приметив дека сега не се застанува сега ме нападнаа и рекламиве од синсеи шо убави на кратки боденца донеле… имате искуство со памуков нивни? Ептен се ефтини … Срцка, да е жива и здрава, леле шо убаво па и први братучетки толку блиску со години нај другарки ќе бидат
да, зимај поголемо бројче, барем 62ка за новороденче, на прво перење се смалуваат еден број иначе за тие пари ќе ти се најдат особено на почеток кога имаш по 5 пати пресоблекување, протекла пелена, бљуцнало, имај си повеќе бодиња
јас од денес влегувам во 36 - и ништо ама баш ништо не ми е спремно. планираме здравје да се вселиме почеток на март и тогаш да средам за два-три дена се наеднаш. А во новава куќа се е ново и машини за перење сушење додека ги научам и навикнам и нив и на новиот дом да се навикнам ќе ми биде чудно се. Ама за убаво нека е се! Со позитивна мисла се ќе се среди со паники ништо само дополнителен стрес. Па порано ни алишта ништо не купувале пред време. нека се роди живо и здраво се ќе се стаса и среди. Немам ни ништо купено за во болница што ќе ми треба. Само улошки имам купено на попуст беа во зегин го пратив мажми да земе 5-6 пакувања таа го прашувала зошто толку многу многу ми биле божем ќе ги препродавам беа 35 ден од 70 така нешто намалени. Ноќеска сонував сум се породила а јас само улошки во торбицата спремни и таа не сум ја носела на пораѓај така сум отишла без торбица уште се немам ни решено кај ќе се пораѓам. не ми се ни торбиците средени. ни за мене ни за бебе. креветчето и тоа е расклопено цело.
Ќе одам викендов да земам, сите се жалат од онлајн сервисов на синсеи по месец дена ги чекале нарачкиве … така да ќе се пуштам до city mall да видам што имаат видов и чаршавчиња за бебешко креветче по две за 600ден памучни, ме бунат цениве дека им се преефтини
Чаршави бебешки немаше последно ни во Сити Мол ни во Рамсторе. Нарачав онлине и за 2 дена ми стигна маил дека е испорачана пратката, но еве уште ми нема стигнато, помина една недела, но ќе стигне сигурно порано или покасно. Сепак мислам дека не ти е лошо да си нарачаш, евтини се стварно, а и не ти се брза толку.
Имав две нарачки од Синсеј првата не беше платена(плаќање на достава) ја чекав повеќе од месец, втората ја платив онлајн и ми стигна за една недела не знам дали има тоа врска или така ми се погоди. Праќаат и фискална. Има работи што се достапни само онлајн затоа нарачував иначе ако имаш блиску подобро е да отидеш. Друго е кога ќе видиш пипнеш материјал големина ...И прво провери на веб достапност во продавница, да не одиш џабе.
Девојки прашање. Кога ви кажаа термин за породување? Јас сум со ИВФ веќе 16+4 и се уште никој ми нема кажано термин. Јас онлајн си проверив знам одприлика ама доктор се уште нема кажано. Треба да прашам или они ќе ми кажат?
Е не ми текна на тоа дека може ги немаат во живо сите ствари да шо викаш може и да нарачам се што нема да најдам онлајн ама онака сакав да ги фатам на допир дали е убав памукот … пред некој ден едни во локална продавничка како картон беа тврди супер што сподели!
Девојки а душечиња за креветче од каде земавте? Ми искачаат цело време на реклама од бебе супермаркет со ок цена… го гледав и во енци менци ама поима немам како да одберам… освен што другарки ми кажаа треба потврдо да е
Чаршавчиња со ластик зедов од алкалоид берово по 150 ден, а и во стружанка се исто убави и ефтини. И непропустлив чаршав исто гледав ефтини таму.
Јас за првото дете земав од дормео, супер е душекот, тврд, и навлаката е како гумирана од внатре, што значи самиот сунѓер не се валка, а навлаката е со патент и се пере. Истото ќе го користам и за второво. Креветче купивме тогаш од енци менци и добив гратис душек ама беше доста помек од дормеото и така стои во подрум кај моите.