Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Butterfly009

Butterfly009 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    56
    Дали некоја од вас има порачано од инста страната baby_tina_shop баш има тетра пелени 10 пар се 1000 ден сакам од таму јас да земам

2. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.009
    Допаѓања:
    178.401
    Само јас не сум фан на тетриве. Имам фланелки и многу се помеки и повеќе ги користев и за двете деца.
    Па и газениве како ги праат оцкави 80х80 па и кога ќе се исперат уште малку ќе се потсоберат ич не ги сакам. Немав во план да земам сега, реков што имам од претходните две ќе користам, ама случајно начекав големи тетри, мислам дека се повеќе од дупло поголеми од обичниве, и вака на допир доста поубава стои изработката на памук и земав такви. Во план сум да доземам уште некоја голема чинам попрактични ќе ми бидат. Јас би ви препорачала фланел по некоја пеленка да си земете, изработката на памук е многу подобра од обичната газа тетри. Има и малецки фланел крпчиња кои особено за доење се многу практични и мекани. Со првото дете купив 20тина, ги користев секогаш кога доев, ги користев и со второто и сеа пак планирам за со третото. После веќе здравје ќе ги селам во кујна за подзачистување. :D

На Autumn Love и Baby warrior им се допаѓа ова.
  3. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.103
    Допаѓања:
    5.605
    Се што наброја и јас имам од првово, најискористена работа ми се до ден денес. Фланелов за покривање преку лето колку да не беше без ич и да постелиш да лежи негде, тетрите за се и сешто, ама најмногу за бришење газе после миење и за во корито. И тие малечките крпчиња, посебно за надвор се практични.
    Овие најголемиве тетри исто за покривање преку лето, на одмор ко сме оделе сум ги носела наместо крпи за малиот за да не ми зафаќаат место пешкири :lol:. Ама ретко се наоѓаат такви големи овде, јас во тоа време по 1000ка ги платив (знам, не сум најарна :wasntme:), негде по инстаграмов ги начекав. Сега сакам такви да си доземам уште, тие реално не мрднаа. Овие газиве ко што викаш, веќе се распаднаа, пола ги дадов на мајка да брише прозори, јас слабо време имам за такви активности :$.

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.009
    Допаѓања:
    178.401
    Јас искрено газиве нешто многу не ги користев. За во количка менував чаршавчиња што ми имаше свеки земено, таа си имаше земено материјали, сама си ги пораби ме праша само колкави да ги прави. :lol: Е за на зима над чаршавчето ставав фланел дека помеко и потопло. И во коритце ставав фланел.
    А и понатака, на двајцата им ставав кај главата за спиење на лето особено оти се потеа. Уште им ставам фланел на перници сега на пример дека болни па им цури лига низ уста ноќе. :D Многу ми се најдоа фланеливе. Газа ставав само на транспортер ептен на почеток да не е директно на материјалот. Иначе имам чувство дека по неколку перења не се веќе меки, за разлика од фланелот.

А за овие тетри големиве и по две деца не ни знаев дека има толку големи. :tmi: Случајно ми излегоа пред очи, пред некој месец, 4 беа во кутија исто не беа ефтини околу 18 евра, ама беа последни и стаени за 11. И со иста мисла ко тебе, летово ќе сме месец дена на Крф и си реков сигурно ќе ми се најдат попрактични оти таму е топло, да постелам повеќе под бебе на плажа. Па и за после вода што викаш. :)

На Autumn Love му/ѝ се допаѓа ова.
  5. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.136
    Допаѓања:
    5.930
    Od kaj kupuvas flaneli ubavi

6. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.009
    Допаѓања:
    178.401
    Фланелите ми се земени од Македонија. Ги имав нарачано на ЛанаБејби, во пакет со мали фланел крпчиња и пелени за повеќекратна употреба. Не знам дали уште постојат.
    Од првото дете ми се и се нешто најдобро од пелена за бебе.

На SanelaS му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    1.183
    Koja dimenzija? Imas slika?

8. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    835
    Допаѓања:
    1.300
    Да стандард 60x120, има види погоре ставив.

9. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    441
    Допаѓања:
    651
    Тие што боцкате пролутех во стомак, проверувате дали сте погодиле вена и како? Гледав видео и ме збуни а долго време боцкам, и боцкам еден ден лево еден ден десно ама пак тука на исто место е и не проверувам, не ни знам како да проверам. Или нема врска.

10. NewMember23

NewMember23 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2021
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    190
    Пред месец дена цервиксот ми беше 5.1 а сега 4.4 (23 недела и некој ден), дали е нормално така да се крати?

Второ, бебето ми одговара на димензии за 25 недела (нецели 2 повеќе), па за 2 недели ќе испитан скриен шеќер иако до сега ми бил максимум 4.9 утринскиот. Вие што имате гестациски, дали примате некоја терапија или само сменивте исхрана? И од што може да е поголем плодот за 2 недели ако не е гестациски? И минатата бременост испитував, немав, но се породив во 36та бидејќи бебето веќе беше 3200.

11. Karanfilce14

Karanfilce14 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2022
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    316
    После испиена доза еритромицин за уреаплазма во 15 недела, докторот беше на став да ке земеме брис ама понатака(после 6 недели од испиена доза ) за сега кога отидов ( ги виде резултатите колку била уствари сконцентрирана 10^4 ) ми рече нема потреба. Два пати препрашав и си остана на тоа да не се зимаат брисови. Јас толку се испаничив се изначитав се и сешто за бактеријава и незнам што да правам.. дали да барам уште едно мислење или незнам стварно. Знам дека не треба да се сомневаме во стручноста на докторите сепак не сум ни прва ни последна со таква бактеријаа ама некако не ми се остава така:(

Последна измена: 20 февруари 2025 во 18:07
  12. ShtruMfeticka

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    1.183
    Видов, ти благодарам :inlove::hug:

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  13. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.136
    Допаѓања:
    5.930
    Jas imam iskustvo vaka so pogolem plod , prvoto isto bese sekerot bese vo red rodiv 40 plus 4 bebe 4500 i 60 cm, sega pak e pogolemo za nedelite za 2 nedeli ke ispituvam seker, ama ovoj pat ako bide kako so prvoto ke se poragam carski porano bidejki so prvoto se porodiv prirodno i ne so bas najdobar porod...

На NewMember23 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. NewMember23

NewMember23 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2021
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    190
    И јас со царски ради тоа се породив, отворена бев 4 со намалена плодова вода, но немаше абер да излезе природно. Плодот голем. Којзнае зошто ни се поголеми... Јас па ситна сум и родена со помала тежина. :)

На SanelaS му/ѝ се допаѓа ова.
  15. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.136
    Допаѓања:
    5.930
    I jas sum sitna 1.60 cm i so 48 kg ostanav bremena, ama ovde do posledno sakaa prirodno da se porodam.Ama sega razgovaravme so doktorot ako dimenziite se slicni kako so prvoto poarno da odam na carski. Ama da vidime prvo sekerot sega pa drugoto ponataka.

16. ShtruMfeticka

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    1.183
    Која димензија земавте јорганче?
    Незнам кој е вообичаен стандард за после да си земам по иста димензија навлаки. Гледам сите навлаки се со различни димензии...
    Неможам за секоја постелнина да купувам и јорганче :D

17. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.103
    Допаѓања:
    5.605
    Не дека солам памет, ама зошто јорган?
    Вреќа ти е царска работа, имаш различни дебелини според сезона.
    Јорганот може лесно преку глава да летне ко ќе почнат да мрдаат, или да се испика испод.

На cocopuff му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ShtruMfeticka

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    1.183
    Па у право си :D
    На вреќа па ич немам мислено(facepalm)
    Ни бар имам купено ахха
    Ај дајте идеа:)

На Autumn Love му/ѝ се допаѓа ова.
  19. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    634
    Допаѓања:
    581
    2 недели поголем плод мислам дека е тотално нормално и нема апсолутно простор за никаква паника.
    Можеби ти била порано овулацијата или едноставно бебчето си е поголемо. Мислам дека нема простор за грижи.

едит: јас сум со подолги циклуси и покасно овулирам. Првото го родив во 41 недела, 4200 иако мислам дека терминот реално ми беше 1 недела покасно поради покасна овулација. Дека реално бев 40та, ама ете бебе големко :D

Последна измена: 20 февруари 2025 во 18:43
  20. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.414
    Допаѓања:
    4.029
    Најбезбедно е вреќичка. Според дебелината на вреќичката има на нет табела што треба да носи облека под вреќичката. Ама најбезбедно е пошто не може да се покрие преку лицето, а и не може да се открие, па да дежураш ноќеска да го проверуваш :D

На Autumn Love и ShtruMfeticka им се допаѓа ова.