И јас не сум за јорган баш од истата причина што многу лесно лизгаат. И особено не за бебе бебе. Моево прво тек сега почнав со јорган да го покривам на скоро 3 год. Вреќи јас имам само од бебе хоум зимано и се супер. Инаку најчесто сум го покривала со памучни или бебешки ќебенца. Никако рацете покриени, секојпат да се над покривката за да не може да ди ја префрли преку глава.
Јас сега прв пат видов на овој еден список овде од форумот што се треба за бебе, дека имало некакви моч пелени. Е сега планирам да земам подлога за пресоблекување па дали да купам такви моч пелени или обични тетра ќе ми бркаат работа? Боже колку работи не знам и прв пат ги слушам ко од Марс падната се осеќам на моменти
Јас моч пелени не користев, можеби се практични ако не си дома и треба да го пресоблечеш бебче па да не се помоча кај и да си пример кај баба и дедо. Инаку може истото да се заврши и со оние пелените како подлоги што се. Дома ја користев подлогата за пресоблекување, а денски кај што си лежеше секојпат имав одоздола од тие пелените за пресоблакање.
Секој преглед си одговараше на димензиите, сега првпат е поголемо. А си ја имам мувата на капата со благото, ама па раздвижена сум и релативно нездебелена. Изглеа големо ќе биде. Ти благодарам.
Jas se davam vo blago pa e 4 dena nazad so kilaza na poslednata kontrola i sum aktivna se, mislam deka vrska nema blagoto
Ако се мисли на оние подлоги за пресоблекување за еднократна употреба, земи едно паковање за почеток ќе ти се најдат за надвор ако веќе имаш подлога дома. Еве ти примери: го носиш на вакцина, треба да го легнеш да го соблечеш, си местиш таква. Надвор/во кола да му смениш пелена. Одите на гости исто. Непропусливи се, тетрата не е. И после само фрлаш.
Оние за пресоблекување за еднократна употреба се многу практични. Јас таква си чував и на подлогата за пресоблакање дома. И ја менував на неколку дена или додека ја измоча. @Veki4kaa и ја исто ништо не сум спремна. Од прилика имам 4 недели до пород. Дома ми е хаос. Ништо неам испрано од облека ново што купив. Мајка ми ќе ми дое и само ми вика дај подзамижи ти сега дур дојдам ја се ќе ти средам. И ја стварно си подзамижувам на големите работи. Ама па и стварно гзов не ми може. Си реков што сум глупа, мајка ми секако ќе ми биде овде ќе ми се наоѓа за децава, не мора и генералка да ми прави и се јавив во агенција да побарам некоја жена да ми дојде да ми исчисти. Напраив грешка и кажав на мајка ми, па таа ме подбра сеа таа ќе ми идела каква жена да не сум викала никој. Треба да отворам пакетите да побарам што имам од син ми да извадам и да селектирам, тој голем се роди доста 50ки ми останаа необлечени. Ич мува не ме лазе. Кога ќе ми текне колку бев потресена за првото сеа ми е смешно. Чекам да ме запука еуфорија, ама слабо нешто…
Каква вреќичка имаш ? Јас зедов од локо кроко ама не знаев дека има врска тоа тог што е и после видов дека 3.3 тог е и таа била зимска но е без ракави и е за до 6м дали таква ќе одговара за новороденче термин ми е крај на март или да барам потенка?
Hahah isto. Gi citam devojkite I kako tele nisto ne razbiram. Ni tetra peleni ni vrekicki. Se mi e spansko selo. Tuku prasanje dali transporterite I kolickite se perat?
Вреќа ти е најпаметна работа. Да си земиш, ич да не се мислиш. Јас така на почетокот, со кебенце го покривав. Цела ноќ го туркаше, де со раце, де со нозе, и по цели ноќи сум дежурала за да биде покриен. На крај си купив вреќа и еве оттогаш си спие во неа, мене раат глата. Мојата е од Нанам
Дебела ти е 3тог за пролет, за преку зима е таа ама ако ви е ептен ладно кај што спиете. Јас подебела вреќичка од 1.5 тог (есенско/пролетна) не сум купила, ама ова за во Скопје со централно. За летно време купувам муслински вреќички, тие се по 0.5 тог. Од сегде имам земано, летните ми се од Виббоо од Бебе Хоум, овие другиве ми се дел од Лидл, дел од една страна на фб. Сите се без ракави, нема потреба плус од ракави, немаме ние толкави зими плус порестриктивни ми се некако, не можат многу да претаат. @ShtruMfeticka
Јас, одлични се. Не можеш да погодиш вена. Не си стварај дополнителни стравови. Скроз нормлано, одлично грло. Три недели понапред ме водеа. 38ма полна, 4кг бебе. До 40та којзнае што ќе беше.
кај мене среќа свекрвами ја пребриша цела куќа прашина џамови подови што се работело се беше лом .сама немаше никогаш да избришам. Сега ми останува само уште алиштата што ги користиме да ги пренесеме и да ги наредам кое каде ќе стои. до кај 5 март се надевам ќе стасаме да се вселиме. па после одма почнувам со припреми за бебо. Ептен ситно ми се брои. Ако не грешам и ти си со трето нели? Која недела си 36-37? Јас од денес влегов во 36 .