Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    634
    Допаѓања:
    581
    И јас не сум за јорган баш од истата причина што многу лесно лизгаат. И особено не за бебе бебе. Моево прво тек сега почнав со јорган да го покривам на скоро 3 год.

Вреќи јас имам само од бебе хоум зимано и се супер. Инаку најчесто сум го покривала со памучни или бебешки ќебенца. Никако рацете покриени, секојпат да се над покривката за да не може да ди ја префрли преку глава.

Последна измена: 20 февруари 2025 во 18:59
    На Autumn Love и ShtruMfeticka им се допаѓа ова.
  2. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    800
    Јас сега прв пат видов на овој еден список овде од форумот што се треба за бебе, дека имало некакви моч пелени. Е сега планирам да земам подлога за пресоблекување па дали да купам такви моч пелени или обични тетра ќе ми бркаат работа?
    Боже колку работи не знам и прв пат ги слушам ко од Марс падната се осеќам на моменти

На Dijana DM му/ѝ се допаѓа ова.
  3. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    634
    Допаѓања:
    581
    Јас моч пелени не користев, можеби се практични ако не си дома и треба да го пресоблечеш бебче па да не се помоча кај и да си пример кај баба и дедо. Инаку може истото да се заврши и со оние пелените како подлоги што се. Дома ја користев подлогата за пресоблекување, а денски кај што си лежеше секојпат имав одоздола од тие пелените за пресоблакање.

На LeNora и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  4. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.135
    Допаѓања:
    5.930
    Koi se moc peleni

5. NewMember23

NewMember23 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2021
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    181
    Секој преглед си одговараше на димензиите, сега првпат е поголемо. А си ја имам мувата на капата со благото, ама па раздвижена сум и релативно нездебелена. Изглеа големо ќе биде. :D
    Ти благодарам. :l:

На cocopuff му/ѝ се допаѓа ова.
  6. TeodoraMJ

TeodoraMJ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    285
    Jas se davam vo blago pa e 4 dena nazad so kilaza na poslednata kontrola i sum aktivna se, mislam deka vrska nema blagoto

На NewMember23 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. NewMember23

NewMember23 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2021
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    181
    Којзнае.

8. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.103
    Допаѓања:
    5.604
    Ако се мисли на оние подлоги за пресоблекување за еднократна употреба, земи едно паковање за почеток ќе ти се најдат за надвор ако веќе имаш подлога дома.
    Еве ти примери: го носиш на вакцина, треба да го легнеш да го соблечеш, си местиш таква. Надвор/во кола да му смениш пелена. Одите на гости исто. Непропусливи се, тетрата не е.
    И после само фрлаш.

На LeNora, Ladyme, Anaroz1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    634
    Допаѓања:
    581
    И јас сум повеќе за вакви.
    Инаку моч мислам дрка се со мушамче одозодола и се перат.

На LeNora и Autumn Love им се допаѓа ова.
  10. Autumn Love

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.103
    Допаѓања:
    5.604
    Ааа ги памтам тие, порано ги имаше. Не знаев дека уште постојат :lol:

На LeNora му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.009
    Допаѓања:
    178.390
    Оние за пресоблекување за еднократна употреба се многу практични. Јас таква си чував и на подлогата за пресоблакање дома. И ја менував на неколку дена или додека ја измоча. :)

@Veki4kaa и ја исто ништо не сум спремна. :tmi: Од прилика имам 4 недели до пород. Дома ми е хаос. Ништо неам испрано од облека ново што купив. Мајка ми ќе ми дое и само ми вика дај подзамижи ти сега дур дојдам ја се ќе ти средам. И ја стварно си подзамижувам на големите работи. :D Ама па и стварно гзов не ми може. Си реков што сум глупа, мајка ми секако ќе ми биде овде ќе ми се наоѓа за децава, не мора и генералка да ми прави и се јавив во агенција да побарам некоја жена да ми дојде да ми исчисти. Напраив грешка и кажав на мајка ми, па таа ме подбра сеа таа ќе ми идела каква жена да не сум викала никој. |( Треба да отворам пакетите да побарам што имам од син ми да извадам и да селектирам, тој голем се роди доста 50ки ми останаа необлечени. Ич мува не ме лазе. Кога ќе ми текне колку бев потресена за првото сеа ми е смешно. :D Чекам да ме запука еуфорија, ама слабо нешто…

На Autumn Love, Veki4kaa, Izzy_0504 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Aleks989

Aleks989 Нов член

Се зачлени на:
    Вчера
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Имам останато Клексани од 40мг и 20мг доколку му треба на некој нека ми пише да се договориме.

13. Butterfly009

Butterfly009 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    56
    Каква вреќичка имаш ?
    Јас зедов од локо кроко ама не знаев дека има врска тоа тог што е и после видов дека 3.3 тог е и таа била зимска но е без ракави и е за до 6м дали таква ќе одговара за новороденче термин ми е крај на март или да барам потенка?

14. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    1.486
    Hahah isto. Gi citam devojkite I kako tele nisto ne razbiram. Ni tetra peleni ni vrekicki. Se mi e spansko selo.
    Tuku prasanje dali transporterite I kolickite se perat?

На LeNora му/ѝ се допаѓа ова.
  15. gwenst

gwenst Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    845
    Вреќа ти е најпаметна работа. Да си земиш, ич да не се мислиш.
    Јас така на почетокот, со кебенце го покривав. Цела ноќ го туркаше, де со раце, де со нозе, и по цели ноќи сум дежурала за да биде покриен. На крај си купив вреќа и еве оттогаш си спие во неа, мене раат глата. Мојата е од Нанам

На Izzy_0504, ShtruMfeticka и Cvetce_ им се допаѓа ова.
  16. Autumn Love

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.103
    Допаѓања:
    5.604
    Дебела ти е 3тог за пролет, за преку зима е таа ама ако ви е ептен ладно кај што спиете. Јас подебела вреќичка од 1.5 тог (есенско/пролетна) не сум купила, ама ова за во Скопје со централно.
    За летно време купувам муслински вреќички, тие се по 0.5 тог.
    Од сегде имам земано, летните ми се од Виббоо од Бебе Хоум, овие другиве ми се дел од Лидл, дел од една страна на фб.
    Сите се без ракави, нема потреба плус од ракави, немаме ние толкави зими плус порестриктивни ми се некако, не можат многу да претаат.
    @ShtruMfeticka

На Izzy_0504, ShtruMfeticka, Butterfly009 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.987
    Допаѓања:
    8.536
    Јас, одлични се.
    Не можеш да погодиш вена. Не си стварај дополнителни стравови.
    Скроз нормлано, одлично грло. Три недели понапред ме водеа. 38ма полна, 4кг бебе. До 40та којзнае што ќе беше.:rofl:

На NewMember23, Izzy_0504 и Butterfly009 им се допаѓа ова.
  18. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.384
    Допаѓања:
    18.015
    кај мене среќа свекрвами ја пребриша цела куќа прашина џамови подови што се работело се беше лом .сама немаше никогаш да избришам. Сега ми останува само уште алиштата што ги користиме да ги пренесеме и да ги наредам кое каде ќе стои. до кај 5 март се надевам ќе стасаме да се вселиме. па после одма почнувам со припреми за бебо. Ептен ситно ми се брои.

Ако не грешам и ти си со трето нели? Која недела си 36-37?
    Јас од денес влегов во 36 .

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    832
    Допаѓања:
    1.296
    Со овие имате искуство?

Прикачени фајлови:

20. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.987
    Допаѓања:
    8.536
    Искрено скапички се сите работи на окси. Јас на Ело земав, сега здравје и летна од таму планирам.

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.