Абе се откриваат, тоа е маката . Јас почнав во вреќа да го редам ко почна да мрда и шета по спална, претходно само со тетра го покривав. Иначе да спие мирно и да не прета јас и со чаршав ќе го покријам (и ние само со чаршаф сме и преку зима). Еве периодов не зедов вреќа, ланската му мала не ја сакаше и секоја вечер по неколку пати се будам да го покријам. Не дека ќе му биде нешто, ама тргам од мене дека ако ми е отскриена половината се будам и ми студи па колку сака нека е во соба.
Девојки од каде наоѓате сушена не засладена брусница за чај? Од неколку места земав на мерење нели што е ама засладена ми е иста како од пакетчињава по маркетиве што се
Што е разликата помеѓу фланел и тетра? Вака на слика фланелот ми изгледа како помекан и попријатен за разлика од тетрата некако ко покрути ми се. Ова заклучокот ми е значи од слика
Фланелот е по памучен, малку подебел. На пример летно време е топло за со фланел да го покрива. Обично мај, јуни, септември го користам за покривање. Тетрата е тенка и е баш за во летото за покривање или да му постелиш да леже на неа да не е дирекно на креветот. Инаку од тетра до тетра има разлика во материјалот. Имам земано тетра од стокомак и материјал за шиење на метро. Има разлика во материјалот. Тие што ми се правени се каде каде помеки од тие тетри што ми се од стокомак земени. Ама има разлика и во цената.
5 ипол и 2 ипол се. Таман доаѓаат моиве за примопредаја на пелените, а ја успешно одржувам кондиција во континуитет, во бришење каки. И двете се 100% памук. Само е различна преработката и изработката на памукот. Фланелот е доста помек и не губи на мекост еве ги користам истите 5+ години. Малку е подебел. Додека тетрата е газа и по неколку перења не е веќе баш така мекана. Некои тетри во зависност од изработката стануваат баш груби на допир. И јас сум ваков феномен. Дури и сред лето во најголеми горештини, морам да имам преку половина чаршавче, се може голо да биде, ама половината мора да е покриена.
Zdravo idni mamicki. Jas sum 12+. Pred edna nedela prokrvariv obilno i mi otkrija hematom koj se naogja pod plod sto i ne bilo tolku rizicno. Bev vo bolnica 4 dena se bese vo red i ne krvarev . Sega od zavcera pak pocnav da krvaram ( ne tolku mnogu samo koga odam vo toalet) so bebeto se e vo red bev vcera na kontorla doktorkata mi rece deka hematomot mora potpolno da se iscedi . Mi rece nema mesto za panika bidejki so bebeto e se vo red no se plasam . Dali nekoj se soocil so istiot problem . Bas sum voznemirena sekoe vase mislenje bi mi bilo od pomos . Vi blagodaram❤️
По ваша препорака за Алкалоид Берово. Си изнарачав за безпари што се вика. Фланели, чаршавчиња со ластик, вреќи за спиење од фланел. Ќејфоои Со душа чекам да стигнат
Дали скратено грло може да се зголеми? Пред 10 дена 2cm па после 3.5cm?? Ве молам за одговор? Дали е во прашање лошо мерење или нешто друго?
Пробај да јадеш зелено јаболко. Во претходната бременост многу ми помагаше (освен во последниот месец).
Можеби веќе напишале девојките, ама јас сум пропуштила. И јас влегов на веб страницата и на фб профилот, но нема ништо. А на веб нема опција за нарачка.
Не сум нашла нигде. Изгледа нема. Чиста брусница е ептен зашеќерена, а и таа во чајот на Алкалоид е кандирана.
Кажи . Посебно на лето во Скопјево ми се иде од кожа да излезам, ама половината мора да е покриена, макар и со ќошето од чаршафот .
Затоа наредна контрола баш планирам да прашам дали смее д--маноза или слично на база на брусница барем истата превентивна функција ке ја врши ама барем е без шекери
Јас користам д-маноза на Now самиот гинеколог ми ја препорача по една таблета на ден од позитивен тест еве скоро 25 недела.На природна база е не би имало штета ама сепак консултирај се.
Sister from another mother Исто, исто, исто. Ќошето од чаршафот на лето врши работа. Ама гола половина нема шанса.