Дали некоја од вас има уште што става утрогестан/циклогест ? Денес прв пат ми се случи после првото одење во вц немав ништо на влошка и ја сменив ставив нова и кога бев втор пат во вц беше истечена вишокот од вагиналетата но и влошката беше водена буквално дури разделена беше од водена дали е од вагиналетата тоа ?
Убаво измиј ги рацете пред да ја ставиш, безвезе бактерии си направив 100 кога ставав, нон стоп ми течеше.
Да јас ставам така е исто.. 3 пати брисеви правени чисто све.. така да тоа мора да истече нема каде да иде. Туширај се пред секое ставање вагиналетки не е само чисти раце, затоа што често идеме во тоалет.
Ne e strashno od hematom i ja imav krvarenje mi pomina so lezenje miruvanje vaginaletite utrogestan i dabroston piev Imash i Tema krvarenje vo bremenost i vo temata prvo tromesechje povekje pishuvale za ova Skroro site imale nekakvo krvarenje Neka te sledat na pregledi i poleka kje pomine
Bas mi e strav prva bremenost mi e posle 5 godini obid. Imam samo menstrualni bolki no izdrzlivi i neznam veke sto da mislam.
Прашај за но спа таблети, спазмолитик, примав кога крварев тогаш на почетокот од хематом а и сега за грлото исто ги пијам , ги намалува болките, контракциите на мазна мускулатура во матката.
Ne sum vo Mk i doktorkata mi rece deka toa e dovolno , no ako ne prestane krvarenjeto do ponedelnik da odam i ke primam inekcii sekoj den.
Девојки, дај кажете што беше финтата, како да го исчистам пупакот? Пак ми е црн и не можам да го гледам, а ич не ми текнува како го чистев претходните бремености.
Kako za kogo ne e strashno. Na drugarka moja hematomot I povlece 2 bliznacinja. Ne e za potcenuvanje. A kaj tebe stom e pod plod nema golem rizik. Na drugarkata I bese nad plod.
Mene mi rekoa i deka do 11 nedela e rizicno i se dodeka hematomot e pogolem od bebeto e rizicno pa i toa malce me tesi, vcera bese se vo res so bebeto i hematomot e veke prikraj da se iscedi. Sega imam kontrola na 03.03 pa se nadevam deka ke bide se vo red.
Воопшто не кажав дека е за потценување Туку ако следиш препораки пиеш терапија и штом и кажаа дека плодот е добро и е под него не треба да си прави дополнително стрес и страв на тоа мислев не е страшно оти е нешто што поминува полека
На сабајле пијам магнезиум цитрат меки капсули од now а навечер ќесичка прашок од алкалоид со б витамини Ги комбинирам вака оти инаку ми се пореметува скроз столицата
Ne misli na toa. Stom se povlekuva I uste malce e ostanato, se ce e vo red. Jas na pocetokot imav, nad plodot bese i pogolem bese baegji od plodot. Sreca na vreme mi go vidoja, voopsto ne prokrvariv so dabrostan I utrogestan za mnogu kratko vreme se povlece. Se sto e na vreme otkrieno i pokrieno so terapija polesno e. I jas toa vikam stom e pod plod I se povlekuva top e.
После колку време од царскиот носевте појас и каков? Јас со првото се зафркнав не носев и мака си имав со стомакот додека да се средам. Сега сакам да почнам да носам на време.
За каков појас станува збор? Прв пат слушам затоа прашувам. Јас сум царски со првото ама никој не ми кажа за појас.
Бев во аптека ми го препорача магнезиум желатин ако добро разбрав околу 800 денари беше ама не зедов, сепак значи да го прашам докторот
Ќе земам и јас ако треба ќе се консултирам и со докторот, бев во аптека ми понудија магнезиум убав бил тој за во бремњност ама околу 800 ден беше